Spot på... AaB

Af: SHC / Foto: Getty Images - 25. juni 2020, kl. 12:34

Frem mod fredagens jyske klassiker, sætter vi (igen) spot på AaB.

Hvis ikke det var en klassiker før, så er det da nu. For vi spiller en del kampe mod AaB for tiden. Og fredag gør vi det igen, når nordjyderne kommer til Aarhus til den første kamp i runde 30 i 3F Superligaen.

Der er kampstart fredag den 26. juni kl. 19 - desværre jo stadig uden mange tilskuere på Ceres Park, da der fortsat er restriktioner. Er man ikke en af de få, der har fået adgang, kan kampen i stedet følges på TV3 Sport eller Viaplay.

Seneste møde med AaB var jo i Sydbank Pokalens semifinale, hvor vi tabte 2-3 i Aalborg. Den kan kamp kom kort efter en sejr i 3F Superligaen - også i Aalborg. Før de to kampe skal vi tilbage til september sidste år, hvor det blev til en 3-0 sejr i en af efterårets bedre kampe på Ceres Park.

Frederik Tingager 150919-01

Så vi har altså vundet begge vores kampe mod AaB i 3F Superligaen denne sæson - men aldrig tre kampe i samme sæson. Det kan vi gøre noget ved i morgen.

Historisk set er den jyske klassiker altid en stor kamp, og AaB er da også det hold vi har mødt flest gange i danmarksturneringen. Søndag er det 142'ende gang vi spiller mod AaB. I 3F Superliga sammenhæng har vi mødt AaB 84 gange.

Modstander-nyt

AaB kommer til Aarhus som sidst i mesterskabsspillet, hvor de endnu har en sejr til gode og senest tabte de 0-4 hjemme til formstærke FC Nordsjælland.

Før den kamp har de også tabt til FC København og FC Midtjylland, og AaB har i det hele taget ikke vundet i ligaen efter fodbolden er blevet genoptaget oven på corona-pausen.

AaB har i denne uge skiftet ud på trænerbænken, hvor Allan K. Jepsen og Lasse Stensgaard er blevet skiftet ud med Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen for resten af sæsonen. Og de to assisterer cheftræner Jacob Friis for første gang i morgen.

Talentfulde Kasper Kusk har siddet ude i AaB's to seneste kampe i anledning af en familieforøgelse, men mon ikke han er tilbage i truppen til i morgen. Mere tvivl er der om målmand Jacob Rinne, der har været ude - det samme har Magnus Christensen. På karantænelisten har AaB Jakob Ahlmann, hvor vi i øvrigt også finder vores egen Nicolai Poulsen. 

Nicolai Poulsen 150919-02 (1)

Form
AaB genåbnede deres forår med en 1-1 kamp mod EfB i Esbjerg. Men siden har nordjyderne tabt alle deres kampe - på nær altså semifinalen i Sydbank Pokalen mod os. Inden kampen har AaB 38 point i 3F Superligaen.  

Og det er målene det kniber med for nordjyderne, der skal op imod historien, når de kommer til Aarhus. For her har de blot scoret to mål i deres sidste fem udekampe mod os i 3F Superligaen. Før dem scorede de 10 i de forrige fire.

Men trods den lidt pauvre start på mesterskabsspillet har AaB nu også vist stærkt spil - især på hjemmebane, mens det ude har knebet lidt mere. Her har AaB kun vundet en af de seneste fem udekampe, de har spillet. Men de taber til gengæld heller ikke så meget væk fra Aalborg. Set over de seneste otte udekampe har de kun tabt to, vundet tre og spillet tre uafgjort.

Profil

Kommer han med kan Tom van Weert i morgen spille sin officielle kamp nummer 50 for AaB. Hollænderen debuterede for nordyderne i september 2018 og har siden scoret 19 mål for AaB. Før sin tid i Aalborg var Tom van Weert FC Groningen. 

Getty Images -1201243163

Head to head
Samlet set har vi mødt AaB 84 gange i 3F Superligaen. Her har vi tabt 36, vundet 28 og 20 gange er kampen endt uden en vinder.

10.6 2020 2-3 (Sydbank Pokalen)
07.6 2020: 3-2 (3F Superligaen
21.1 2020: 0-2 (Testkamp)
15.9 2019: 3-0 (3F Superligaen)
12.5 2019: 2-0 (3F Superligaen)

Begge klubber
Flere spillere har optrådt i både AaB og AGF-trøjen gennem historien. Bjørn Kristensen, Allan K. Jepsen, Lennart Bak, Daniel Christensen, Morten 'Duncan' Rasmussen og aktuelt Nicklas Helenius for blot at nævne nogen få. Ja, sågar vores cheftræner David Nielsen har spillet i AaB, da han var aktiv.

Også den nuværende AC Horsens spiller Michael Lumb har spillet for både AaB og AGF. Lumb startede sin karriere i AGF i 2005 og han nåede over 100 kampe for de hviie inden turen gik til russiske Zenit. I forbindelse med sit udlandsophold var han dog i 2011 hjemme i Danmark og vende for en stund, hvor AaB lejede ham og Lumb spillede 14 kampe for nordjyderne i foråret 2011. Nu spiller Michael Lumb i AC Horsens.

Getty Images -92953984

Billede fra fortiden 

Getty Images -504147797

(AGF's tidligere målmand og kamprekordholder i 3F Superligen, Steffen Rasmussen er flyvende i en jysk klassiker i Aalborg i 2008)

Kampstart: Fredag den 26. juni kl. 19
Ceres Park / Ingen fuld adgang for tilskuere.
Dommer: Morten Krogh 
Kampen kan følges på TV3 Sport og Viaplay
#AGFAaB

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet