Spot på... FC Midtjylland

Af: SHC / Foto: Getty Images - 19. juni 2020, kl. 12:27

Oven på onsdagens sejr over FC Nordsjælland skal vi i kamp igen søndag aften, hvor vi i runde 29’s sene kamp skal en tur til Herning for at møde førerholdet FC Midtjylland. Her ser vi nærmere på vores kommende modstander.

Sidste jul blev skudt godt i gang tilbage i december, da vi spillede årets sidste kamp i Herning. De fleste husker nok en forrygende aften med et fyldt udebaneafsnit og en 3-1 sejr over FC Midtjylland, der sendte os på juleferie med et smil på læben og et ekstra glas gløgg i hånden.

Getty Images -1188902180 (1)

På søndag vender vi tilbage - nu i en coronatid uden vores fans i ryggen på et stadion, der næsten bliver tomt. Men med Aarhus med i ånden hjemmefra skal vi ud og se om vi kan få en ny sejr på MCH Arena.

Getty Images -1188902086

FC Midtjylland kommer til kampen oven på en 0-0 kamp mod Brøndby IF i går aftes og i det hele taget har ulvene ikke været så stærke på deres hjemmebane som normalt efter fodbolden er startet igen.

Således tabte de deres forrige hjemmekamp til AC Horsens og deres seneste hjemmebanesejr var den gang, der måtte være tilskuere til kampene, da de den 2. marts vandt 3-0 over SønderjyskE.

Omvendt har midtjyderne så været dygtige på udebane, hvor de har vundet i både Aalborg og Farum efter genåbningen. Den samme tendens abonnerer vi på med en flot statistik med at være ubesejret i ni ud af vores seneste 11 udebanekampe, hvor vi også har formået at score i de seks af de syv seneste.

Men selv om vi altså vandt den seneste kamp mellem Herning og Aarhus, så er det FCM, som historisk set har overhånden med tre sejre i vores seneste fem kampe.

I alt har vi mødt FC Midtjylland 47 gange i 3F Superligaen. I de sidste ti kampe har vi delt det ganske ligeligt med fire sejre til ulvene, tre til os og tre uafgjorte.

Getty Images -1209777578

Modstander-nyt

FC Midtjylland kommer ind til kampen som nummer et i 3F Superligaen med 69 point mod FC Københavns 60 på andenpladsen. Herefter kommer vi så med 51 point.

Især har FCM's defensiv været imponerende i denne sæson med kun 14 tilladte mål. Men her har vi altså scoret de tre og dermed tegnet os for næsten 22 % af alle de mål, der er scoret mod FCM i denne sæson.

I kampen mod Brøndby udgik FCM's Evander med en skade og er derfor tvivlsom til den kommende weekend. Her må midtjyderne også undvære Frank Onyeka og Mikael Anderson, der begge sidder ude med karantæne.

I forvejen er Oliver Olsen, Kristian Riis, Dion Cools og Gustav Isaksen stadig ude for FCM. Også målmand Jesper Hansen var tvivlsom inden kampen mod Brøndby efter han udgik i FC Midtjylland forrige kamp med en skade. Men han var med i går og så helt klar ud.

Getty Images -1209777674

Og FC Midtjylland har da også stadig en imponerende trup, hvor vi for eksempel finder 3F Superligaens topscorer (af dem, der stadig spiller i ligaen) Ronnie Schwartz, der - som vores egen Patrick Mortensen også har scoret 14 mål. Ronnie Schwartz kom på banen efter en times spil i går, hvor han afløste Sory Kaba som ikke har fået scoret så meget som midtjyderne har forventet.

Så hvem ved - måske Schwartz starter på søndag og vi derfor kan få en direkte konfrontation om førstepladsen på topscorerlisten.

I går vendte også Marc Dal Hende tilbage i midtjydernes startopstilling for første gang siden september og han giver en ny dimension til FCM's offensive spil, hvor det - med gårsdagens kamp - øvrigt kun var tredje gang siden 2009, at FCM ikke får scoret i to hjemmekamp i træk. Lad os bare fortsætte den tendens på søndag, hvor vores stærke defensiv skal holde FCM stangen.

Getty Images -1188892549

Profil

Alexander Scholz har  - sammen med sin makker i FCM's forsvar Erik Sviatchenko - fået meget ros i denne sæson. Og ganske berettiget, når man ser på de antal mål deres klub har lukket ind. Scholz har spillet næsten alle kampe i den sorte trøje efter han i sommeren 2018 vendte hjem til Danmark fra et ophold i Belgisk fodbold - blandt andre hos Club Brugge,

I alt har Alexander Scholz, der startede sin professionelle karriere i Vejle Boldklub, spillet 62 kampe for FC Midtjylland og scoret fire mål.

Getty Images -1209801791

Head to head
15.12 2019 FCM 1-3 AGF
28.7 2019 AGF 0-1 FCM
24.2 2019 AGF 1-2 FCM
14.7 2018 FCM 0-0 AGF
27.11 2017 FCM 4-0 AGF

Begge klubber
Morten 'Duncan' Rasmussen, Jacob Poulsen, Lasse Vibe, Ulrik Lindkvist og fra vores tid Alexander Munksgaard, for blot at nævne nogen af de spillere, der gennem historien har spillet for både FC Midtjylland og AGF.

En af dem af Danny Olsen, der kom til AGF ved udgangen af 2013 efter 177 kampe i Herning. I AGF nåede han over 100 kampe inden han skiftede til Hobro i sommeren 2017. Danny Olsen har nu lagt støvlerne på hylden.

Getty Images -504468381

Billede fra fortiden

Getty Images -504008975

(Der jubles i bunke foran udebaneafsnittet efter vi er kommet foran 2-1 ved en kamp i Herning i foråret 2009 på mål af Ole Budtz. Kampen endte dog 3-2 til FC Midtjylland)