U19 kigger opad i slutspillet

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 18. juni 2020, kl. 13:09

Ligesom 3F Superliga-holdet er U19 også involveret i et slutspil for at afgøre den landsdækkende liga. Og her jagter AGF-drengene også bronzemedaljer. Første styrkeprøve er på lørdag, hvor Vejle Boldklub kommer på besøg på Fredensvang.

U19 nåede at tage hul på forårssæsonen, inden Corona-nedlukningen satte en stopper for kampene. Nu er ligaen dog genoptaget med et slutspil, hvor de syv bedst placerede hold skal kæmpe om medaljerne og kvalifikation til Youth League (nr. 1) og Baltic Sea Cup (nr. 2, 3 og 4.).

Cheftræner Fatah Abdirahman ser frem til igen at kunne sende sit mandskab i kamp, når slutspillet indledes lørdag eftermiddag på hjemmebane mod Vejle Boldklub, men han er dog usikker på, hvor holdet står.

- Ligesom alle andre har vi været trætte af Corona-pausen. Vi var ellers inde i et godt flow i starten af forårssæsonen med syv point i tre kampe efter sejre over FC København og FC Midtjylland og uafgjort mod Lyngby. Men det er tre måneder siden, og vi står alle i en noget speciel situation med en meget kort opstart.

I slutningen af april kunne hans spillere så småt begynde at træne igen på Fredensvang. I starten kun individuel træning, og først for en lille måned siden blev det muligt at gennemføre holdtræning. Omstændighederne har gjort, at det kun er blevet til en intern træningskamp som optakt til den første kamp i slutspillet.

- Situationen har været ens for alle, og de andre er i samme tilstand. Derfor tror jeg, at det i høj grad er den mentale del, der bliver afgørende. Der er kun dygtige hold i slutspillet, og det er de små marginaler, der bliver udslagsgivende. Jeg har mange spørgsmål i forhold til, hvor vi står. Det vigtigste bliver helt klart det mentale aspekt, og her har vi vist, at vi er dygtige, når der står noget på spil, siger Fatah Abdirahman.

Udover Vejle Boldklub kan han se frem til at møde OB, FC Nordsjælland og FC Midtjylland i slutspillet. Guldstriden bliver med stor sandsynlighed et anliggende mellem OB og FC Nordsjælland, og derfor har AGF-træneren blikket rettet mod bronzemedaljerne i et slutspil, der også har deltagelse af FC København og Brøndby.

- De to første pladser bliver stort set umulige at nå for os, men vi har givet os selv en god mulighed for en spændende afslutning. Bronzemedaljerne er indenfor rækkevidde, og det giver - ligesom 4.-pladsen - adgang til Baltic Sea Cup, og det går vi efter, siger Fatah Abdirahman, der har den samme trup til rådighed som fra forårssæsonens start og nu ser frem til igen at spille om point.

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang igen mod kompetente modstandere.

Inden lørdagens kamp mod Vejle Boldklub er U19 placeret på en femteplads i slutspillet med fem point op til Brøndby på tredjepladsen. Vejle indtager fjerdepladsen med 25 point. Kick off lørdag er kl. 15.00.

På grund af Corona-restriktioner er det desværre ingen tilskuere til kampen.