AGF scorer højere licensindrangering

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 12. maj 2020, kl. 18:19

AGF er rangeret på en 7.-plads i DBU's talentlicenssystem, hvilket er en forbedring på fire placeringer i forhold til året før.

Årets rangering er netop blevet offentliggjort af DBU, og AGF får 3,5 stjerne i licenssystemet, hvor fem stjerner er det maksimale.

På baggrund af rapporter fra uafhængige auditører vurderer DBU hvert år alle klubber, som søger talentlicens i Danmark. Auditørerne kigger på syv hovedområder: Organisation, struktur, uddannelse, udvikling, rekruttering, faciliteter, strategi og produktivitet - og på stort set alle områder kan AGF notere fremgang, hvilket glæder talentchef Allan Frederiksen.

- Vi har flyttet os på stort set alle parametre. Forbedringerne har betydet, at vi har fået en halv stjerne mere og rykket os flere pladser i indrangeringen i forhold til sidste år. Det er naturligvis glædeligt, at vi på den måde får kontant belønning for det hårde arbejde, alle vores talentudviklere laver i dagligdagen, men vi er samtidig også meget bevidste om, at vi har et stykke vej endnu. Indrangeringen viser, at vi er på rette vej. Det er vi glade for, men vi stiller os ikke tilfredse. Vi vil gøre det endnu bedre, siger Allan Frederiksen og fremhæver licenssystemet som et nyttigt værktøj til at tage yderligere skridt i den rigtige retning.

- Det er år to med licenssetuppet, og det er helt sikkert med til at styrke ikke bare AGF, men også dansk fodbold som helhed. Det er et godt redskab til at støtte sig op ad. Det viser, hvad klubberne gør godt, men endnu vigtigere hvilke områder vi skal forbedre os på. Så fra det i starten af måske var lidt svært at navigere i, så er det blevet et godt styringsværktøj for os, siger Allan Frederiksen.

Den nye licensvurdering på 3,5 stjerner betyder, at AGF's bedste ungdomshold også i næste sæson deltager i den landsdækkende U15-, U17-U19-Liga.

Du kan læse mere om DBU's klublicens her.