Fælles Fodbold: Verdens første virtuelle tribuner åbner i Aarhus

Af: AGF - 8. maj 2020, kl. 13:51

AGF fejrer genåbningen af dansk fodbold med en helt ny digital fodboldoplevelse, der får verdenspremiere til lokalopgøret mod Randers FC.

( For english version - click here >>)

Selv om der i går blev åbnet op for fodbolden i Danmark, så bliver det desværre fortsat uden tilskuere. Men forestil dig at sidde derhjemme og være med til kampen alligevel. At opleve samværet og fællesskabet - selv om du ikke må komme på stadion. Forestil dig også, at du stadig kan se kampen med dem, du plejer - med vennerne, med de andre fans, med sæsonkortholdere, med familien - sammen med dem, du savner at være sammen med på stadion.

AGF_Zoom _Duo Tone

Det lyder umuligt i disse corona-tider, men til den første fodboldkamp i Danmark efter genåbningen bliver det ikke desto mindre en mulighed, når AGF møder Randers FC i landets første fodboldkamp siden starten af marts.

Her vil AGF fejre genåbningen af dansk fodbold med en helt ny digital fodboldoplevelse, der får verdenspremiere til lokalopgøret.

Virtuelt stadion
For i samarbejde med videoplatformen Zoom kan man nu alligevel få en fælles tilskueroplevelse sammen med dem, man plejer at gå til fodbold med. Det sker på et slags virtuelt stadion, som man kan hente en gratis billet til - og når kampen fløjtes i gang, samles man med dem, der har indløst billet til samme virtuelle tribuneafsnit.

Skærmbillede 2020-05-08 Kl . 11.53.21

Der bliver hele 22 forskellige afsnit som man kan vælge plads på - lige som på et almindeligt fodboldstadion. Det vil sige, at Randers-fans kan vælge et udebaneafsnit, den neutrale tilskuer kan vælge en neutral plads, og AGF-sæsonkortholderen kan vælge sin sædvanlige sektion, hvor han kan opleve kampen med fodboldkammeraterne. Med andre ord sidder man sammen med dem, man plejer - nu bare hjemmefra i sundhedsmæssige forsvarlige omgivelser.

Fælles Fodbold
Fælles Fodbold kalder AGF det nye store digitale initiativ, der kræver intet mindre end 23 mand at afvikle under kampen, og som er udviklet hen over de seneste måneder i samarbejde med Zooms eksperter indenfor den virtuelle møde-teknologi.

- Det er på mange måder en historisk kamp, vi spiller mod Randers FC, fordi det bliver den første turneringskamp i lang tid. Det fejrer vi med et historisk digital initiativ, og vi er stolte over at være den første klub i verden, der afprøver det. Nu ser det ud til, at vi desværre må undvære tilskuere i et stykke tid, så måske vi kan inspirere til et lignende initiativ hos andre klubber, der kan få glæde af det i den kommende tid, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen.

Med på stadion
Fælles Fodbold fungerer ved, at der til selve kampen vil blive opstillet en række storskærme midt for banen på Ceres Park - her vil alle de fans, der ser med fra deres virtuelle tribuneafsnit, blive vist. Dermed er det ikke kun publikum, der er fælles om fodbolden, men også spillerne, der vil kunne se og fornemme opbakningen hjemme fra stuerne direkte på Ceres Park.

Skærmbillede 2020-05-08 Kl . 11.36.10

Fællesskab er vigtigt
Den virtuelle fodboldoplevelse afvikles i samarbejde med AGF's koncernpartner Arbejdernes Landsbank, der lægger navn til AL Bank Fanzonen, hvor fodboldfans normalt mødes inden AGF's kampe.

Det kan de i sagens natur ikke til den kommende kamp. I stedet flyttes fællesskabet over på de digitale tribuner.

- For os er fællesskabet det vigtigste til fodboldkampene, og det vil vi gerne være med til at understøtte - også når det som her flyttes over på en digital platform. Fælles Fodbold er en innovativ måde at skabe en anderledes fodboldoplevelse på, og vi glæder os meget til at være med, siger Peter Froulund, Branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank.

Med i fjernsynet
Det er Discovery Networks, der viser kampen på Canal 9 og Dplay og her vil man integrere de virtuelle tribuneafsnit i transmissionen af kampen.

- Vores ambition som rettighedshaver er at inddrage fansene så meget som muligt. I den ånd giver det her gode og innovative initiativ rigtig god mening. Det er godt tænkt, og vi glæder os til at indarbejde det i vores dækning af kampen, siger ledende redaktionschef hos Discovery Networks, Søren Klæstrup.

Man kan fra i dag hente en billet til Fælles Fodbold på AGF.dk >>> - det er gratis at være med.

Spilletidspunktet for lokalopgøret er endnu ikke endeligt lagt fast.

Skærmbillede 2020-05-08 Kl . 11.54.52