Spot på... OB

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen og Getty Images - 31. maj 2020, kl. 13:03

Frem mod mandagens pinsedyst mod OB på Ceres Park ser vi her nærmere på vores kommende modstander.

Mandag skal vi igen i ilden, når OB kommer til Aarhus til 3F Superligaens runde 25. En kamp, der - efter det ene point i torsdags - endelig kan få os over stregen i forhold til top seks.

Der er kampstart kl. 20 i morgen - mandag den 1. juni. Desværre bliver kampen jo spillet for lukket døre. Vi gentager dog successen med Fælles Fodbold, så man stadig kan være sammen om fodbolden, men hver for sig i sikker corona-afstand hjemme fra stuen, terrassen eller hvorfra man nu ser kampen. Find billet til Fælles Fodbold her >>>>

Getty Images -1215876532 (1)

Sidst vi mødte OB i 3F Superligaen var i Odense i efteråret, hvor det blev til en flot 2-1 sejr på et bragende langskud fra Mustafa Amini.

Men seneste fynboerne var i Aarhus i 3F Superligaen vandt de med omvendte cifre, så selv om vi dog siden har vundet over dem i Sydbank Pokalen i Aarhus, så venter der os en hjemme-revanche i morgen. 

I Arhus har vi dog i de senere år har haft en smule bøvl med fynboerne, som har vundet tre af vores sidste fem møder i Aarhus i ligaen. Men samlet er det os, der har overhånden med en sejr i fire af vores seneste seks 3F Superliga-kampe mod OB og altså også en pokal-sejr i efteråret.

Benjamin Hvidt 311019-03

Ser man historisk set på kampene mod OB, så er der statistisk set stor sandsynlighed for mål i morgen. Kun tre gange har vi spillet 0-0 mod OB. Senest en kamp mellem AGF og OB forblev målløs var i 2017. I de seneste fem kampe mod OB er der tilsammen scoret tyve mål, så mon ikke der også kommer mål i morgen - forhåbentligt flest fra de hviie.

Modstander-nyt 
Kampen mandag er OB's første efter genstarten, så de må forventes at komme ud med stor energi efter den lange pause. Og selv om OB ikke længere kan nå mesterskabsspillet, så har de masser at spille om alligevel i forhold til at få sig positioneret sig bedst muligt til det kommende nedryknings- og Europa Cup kvalifikationsspil.

Jeppe Tverskov er ude for de striv'ede med karantæne og den tidligere AGF'er, Alexander Juel Andersen, Jørgen Skjelvik og Janus Drachmann er tvivlsomme på grund af skader.

Siden vores sidste møde med OB har de solgt deres topscorer Bashkim Kadrii, så meget må formodes at forventes fra norske Sander Svendsen, der har scoret ni af OB's mål i denne sæson. Svendsen har dog aldrig scoret mod os. 

Getty Images -1160485521

Form
OB har varmet op til 3F Superliga-genstarten med to testkampe. Først spillede de 2-2 mod FC København og derefter tabte OB 4-3 til AaB i generalprøven.

OB kommer ind til kampen på 9. pladsen uden mulighed for at nå mesterskabsspillet. Og selv om de kommer til Aarhus med en okay statistik på vores bane, så har de i indeværende sæson bøvlet med at få de tre point.

Fynboerne er således uden sejr i deres seneste ni kampe i 3F Superligaen - taber de også i morgen - hvad vi må håbe - så er det første gang siden juli 2013, at OB går ti kampe uden en sejr.

Måske de manglende sejre skyldes problemer med at få afsluttet på modstandernes mål, når OB spiller på udebane. I hvert fald er OB det hold i 3F Superligaen, der har haft færrest skud inden for rammen i udekampe i denne sæson. Kun 40 skud inden for stængerne er det blevet til for OB væk fra Odense. 

Til gengæld er fynboerne skarpe til at holde deres modstandere fra chancer. Med 28 indkaserede mål har OB statistisk set det fjerdebedste forsvar i ligaen.

Getty Images -1164782097

Profil
Han scorede mod os i efteråret i Odense og Moses Opondo er altid en spiller, der er værd at holde øje med. For forsvarsspillerne, der skal holde ham fra målet og for publikum, der kan se en hurtig og underholdende spiller. Opondo, der kom til OB fra Vendsyssel FF - tæt på hans hjemstavn Skagen - op til denne sæson har været med i 15 af OB's kampe indtil nu og han har i forberedelserne til genstarten vist fine takter med mål i begge testkampe.

Getty Images -1169905312

Head to head
Samlet set har vi mødt OB hele 76 gange i 3F Superligaen. Her har vi tabt 32, vundet 24 og 20 gange er kampen endt uden en vinder. 

31.10.19: AGF 1 - 0 OB (Sydbank Pokalen)
20.9.19: OB 1 - 2 AGF (3F Superligaen)
15.1.2019: AGF 2 - 3 OB (Testkamp)
6.10.2018: OB 2 - 2 AGF (3F Superligaen)
13.5 208: OB 2 - 3 AGF (3F Superligaen)

Jubel 311019-002

Begge klubber
Flere spillere har været i begge klubber gennem tiderne. Stig Tøfting, Atle Roar Håland, Alexander Juel Andersen, Tobias Grahn, Dennis Siim, Morten Donnerup, Nicklas Helenius for blot at nævne nogen få. 

En anden var Søren Berg, der kom til AGF i 2011. Søren Berg, der stammer fra Odense, spillede 229 kampe og scorede 49 mål for OB. For AGF blev det til 57 kampe og 12 mål. Berg indstillede sin aktive karriere i 2014. 

Getty Images -504444389

Billede fra fortiden

Getty Images -504214779

(Tidligere AGF-målmand Steffen Rasmussen i kamp om bolden med OB's Hans Henrik Andreasen i en kamp i Aarhus i 2008 - Kim Madsen forsøger at hjælpe hans målmand med at holde OB'eren væk)

Kampstart: Mandag - 2. pinsedag den 1. juni 2020 kl. 20 i Ceres Park
Ingen adgang for tilskuere. Så prøv Fælles Fodbold
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchard

Kampen kan følges på TV3+ og Viaplay
#AGFOB

Image 003

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet