Aarhusiansk kvindefodbold skal løfte sig

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 22. marts 2020, kl. 11:36

Den kommende chef for AGF Kvindefodbold ser frem til at løfte kvindefodbolden i Aarhus, når det nye projekt for alvor starter til sommer.

AGF Kvindefodbold nåede lige at se offentlighedens lys, inden Corona lukkede Danmark ned, da projektet for nylig blev præsenteret på et pressemøde hos Arbejdernes Landsbank i Aarhus.

Her kunne vi - sammen med VSK Aarhus og IF Lyseng - løfte sløret for et nyt spændende projekt i dansk kvindefodbold, hvor vi fra sommeren 2020 vil kunne opleve et hold i Gjensidige Kvindeligaen og i den bedste danske U18 række under AGF-navnet og trøjen. 

I spidsen for projektet rent organisatorisk bliver Marie Greve, som i øjeblikket er formand for kvindefodbolden i VSK. Her har hun på egen hånd oplevet et stigende behov for en øget professionalisering indenfor kvindefodbolden. 

- Vi har fulgt processen og udviklingen gennem længere tid, og kunne se hvordan presset på os som klub blev øget konstant. Vi skulle virkelig løbe stærkt i foreningen, hvis vi skulle lykkes med vores sportslige ambitioner. Derfor er det rigtigt vigtigt, at der med AGF Kvindefodbold nu er kommet en mulighed for at skabe en ny og stærkere platform. For der kommer et stadig større pres, hvilket sætter en naturlig begrænsning rundt omkring, når der nu begynder at blive professionaliseret. Derfor er man nødt til at følge med udviklingen, siger Marie Greve.

Skærmbillede 2020-03-22 Kl . 09.26.39

Samarbejde
AGF Kvindefodbold er et samarbejdsprojekt mellem tre af byens store fodboldklubber, der nu skal løfte den lokale kvindefodbold ind i en ny tid. 

- Det er oplagt, at vi nu samler Sydbyen; IF Lyseng, og Nordbyen; VSK Aarhus, under samme fane. Det er Jyllands to største klubber på medlemssiden, og her kan der skabes helt nye synergieffekter, som kan skabe et konkurrencedygtigt hold til den bedste række. Planen er, at vi skal kunne vokse og møde de mere professionelle tilstande, der er på vej i Gjensidige kvindeligaen. Og vi skal også kunne flytte kvinde- og pigefodbolden i Aarhus og skabe et nyt godt sportsligt attraktivt miljø, slår Marie Greve fast, der glæder sig til for alvor at kaste sig over arbejdet med at skabe en god platform og organisation for AGF Kvindefodbold. 

Logoer- Vi har længe været i gang med en intern proces. Nu starter så en ekstern, der skal appellere til hele byen og til dem, der vil være med på rejsen. Vi har i forvejen et stærkt sportsligt fundament - både på senior og talentsiden, og med AGF som kommerciel partner - der kan understøtte udviklingen - er vi rigtig godt stillet i forhold til fremtiden og sammen kan vi gøre en stor forskel for kvindefodbolden her i byen. Så jeg kan ikke vente med at se det hele udfolde sig. Jeg har en stor passion for det her projekt, som er den helt rigtige vej at gå, og jeg ser frem til at bidrage til en stærk organisation og finde den gode balance mellem foreningerne og selskabet, siger Marie Greve.

Læs mere om AGF Kvindefodbold her.

Og her kan du møde to mulige kommende spillere på de to nye hold

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet