Fem nedslag fra Silkeborg

Af: AGF / Foto: Getty Images - 10. marts 2020, kl. 9:51

Det var ikke vores aften i Silkeborg i går. Her får du fem nedslag fra kampen på JYSK Park.

En kuldsejlet udebanestatistik
Vi kunne i aftes ha' taget den femte udesejr i træk ved en sejr i aftes - det havde været den bedste stime på udebane siden 2012. Men det gik ikke og vi må "nøjes" med at glæde os over, at vi trods alt stadig er gode ude med fire nederlag i 11 kampe i denne sæson, og ikke mindst en god evne til at score væk fra Aarhus. Således har vi scoret i nu 18 af vores seneste 20 udekampe.

Nederlaget i Silkeborg var i øvrigt holdets første siden 28. oktober sidste år.

Getty Images -1206288507 (1)

Rødt i kamp 100
Efter kampen var det store samtaleemne et rødt kort til Niklas Backman, der blev vist ud efter 77 minutter, hvor vi ellers var ved at komme tilbage i kampen efter Silkeborg IF tidligere også havde indkasseret en udvisning. Backman fik sin advarsel nummer to efter en kontroversiel situation omkring et straffespark som holdet gerne havde set dømt.

Kortet var en ærgerlig afslutning på hans kamp nummer 100 for AGF, som Niklas Backman rundede i går. Et flot jubilæum, der naturligvis vil blive ordentlig markeret på hjemmebane som traditionen byder. Men da Backman fortjener en hyldest fra lægterne, så vil vi formentlig vente med at markere det til Corona-tiltagene mod 3F Superligaen forhåbentlig snart er overstået.

Getty Images -1206287427 (1)

Ingen fans på lægterne
På grund af myndighedernes tiltag mod Corona-virus var der ingen tilskuere til gårsdagens dyst på JYSK Park. Det skabte en mærkværdig atmosfære op til kampen, hvor musikken på stadion stod i skarp kontrast til stilheden fra tribunerne.

Og da holdene løb på banen til Silkeborgs indløbsmusik, men uden jubel fra lægterne, var det blot endnu en understregning af, hvor meget fansene betyder i fodbold. Fodbold er stadig et spil mellem byer og klubber, og to hold, der dyster om sejren. Men det er ikke det samme uden tilhængerne på lægterne.

Getty Images -1206292334

Mortensen på tyve mål

Med sin scoring på straffespark i går, kom Patrick Mortensen op på 20 mål for AGF siden han kom til klubben i januar 2019. Og i denne sæson er han nu oppe på 11 mål - 10 i 3F Superligaen. Det placerer ham på en fjerdeplads på topscorerlisten i ligaen.

Getty Images -1206288968

Stolpe ud

Måske kampens resultat havde set anderledes ud, hvis Jakob Ankersen havde ramt en afslutning midt i 1. halvleg et par millimeter anderledes. For efter godt 20 minutter satte en vanlig hårdt arbejdende Ankersen sig igennem og nåede et indlæg i Silkeborgs felt. Men bolden sprang i spil igen via stolpen og passerede i øvrigt også lige Mortensen for blot at understrege uheldet.

- Vi har jo chancerne for at score. Jeg har selv et skud på stolpen, så det kunne være endt anderledes. Men det ændrer ikke på, at vi slet ikke leverede i 1. halvleg, lød det fra en skuffet Jakob Ankersen i mixed zone efter kampen.

Getty Images -1206286726 (1)

Næste kamp for holdet er allerede på torsdag, når Randers FC kommer til Ceres Park.