Pokalsejr efter drama i Kolding

AF: Af: MJ: Foto: Lasse Lagoni - 21. april 2021

Det holdt hårdt i torsdagens pokalbrag ude mod Kolding IF i tredje runde af Sydbank Pokalen, hvor vi løb med sejren efter straffesparkskonkurrence.

Det holdt hårdt i torsdagens pokalbrag ude mod Kolding IF i tredje runde af Sydbank Pokalen, hvor vi løb med sejren efter straffesparkskonkurrence.

Der var lagt op til et pokalbrag, da vi torsdag sen eftermiddag gæstede 1. divisionsklubben Kolding IF i tredje runde af Sydbank Pokalen. 

Som i weekenden fik vi en rigtig ærgerlig start på opgøret. Kolding bragte sig allerede i front 1-0 efter tre minutters spil. Et fladt indlæg fra hjemmeholdets højre side havnede inde foran mål, og efter lidt kludret spil kunne Morten Ohlsen Hansen sparke bolden ind i netmaskerne.

Fem minutter senere blev det endnu værre. Et mistimet indlæg fra hjemmeholdets Simon Trier blev til et skud på mål, som Kamil Grabara desværre ikke havde styr på. Dermed stod der 2-0 efter kun lidt under ti minutters spil.

Efter den ærgerlige start kom vi bedre med i opgøret. Kolding stod meget kompakt i deres defensive organisation med ti mand på egen banehalvdel, hvilket gav os meget tid på bolden. Dog manglede vi en anelse tempo og kvalitet i pasningsspillet for at finde åbningerne i hjemmeholdets forsvar.

Mod slutningen af første halvleg fik vi reduceret til 2-1. Et fladt indlæg fra Jesper Juelsgård blev rettet af, hvorefter bolden havnede inde bag Sebastian John i Kolding-målet.

Skærmbillede 2020-11-12 Kl . 19.42.37

2-1 blev også pausestillingen efter de første 45 minutter i Kolding, hvor vi fik en brat start, men langsomt fik spillet os bedre ind i kampen.

2. halvleg
Efter pausen fik vi udlignet efter bare ét minuts spil. Kevin Diks leverede et fremragende indlæg ind i panden på Niklas Helenius, der med et godt hovedstød gjorde det til 2-2 i Kolding. Dermed var det bragt balance i regnskabet igen.

Efter udligningen sad vi totalt på kampen, og det resulterede i en scoring ti minutter senere. Kevin Diks sendte en bold i dybden til Niklas Helenius, der med en tværaflevering fandt Patrick Mortensen inde foran mål. Anføreren kvitterede med en stensikker scoring, hvorfor vi havde vendt 2-0 til 2-3.

Kolding lod sig dog ikke kue af vores comeback. Bare fem minutter senere fik hjemmeholdet udlignet til 3-3, og dermed var det helt lige igen efter 60 minutters spil.

Udligningen gav Kolding et nyt håb, hvorfor kampen blev mere lige i den efterfølgende periode. Hjemmeholdet fik sat flere kombinationer sammen, men uden at de rigtig blev farlige i offensiven.

Mod slutningen af anden halvleg fik vi presset Kolding ned mod eget felt i jagten på sejrsmålet. Der kom dog ikke flere mål i de første 90 minutter, hvorfor vi skulle ud i forlænget spilletid i Kolding.

Skærmbillede 2020-11-12 Kl . 19.46.02

Forlænget spilletid
Efter en peptalk og lidt vand var vi klar til to gange 15 minutter, og allerede to minutter inde i den forlængede spilletid fik vi en god mulighed. Patrick Olsen forsøgte sig med et skud fra distancen, men desværre røg bolden lige forbi den ene opstander.

Kort inden pausen i den forlængede spilletid fik Kolding også en god mulighed. Rune Nautrup satte panden på et indlæg, men Kamil Grabara var på plads i målet og fik reddet hovedstødet.

Der blev ikke gjort noget ved stillingen efter de første 15 minutter i den forlængede spilletid, hvorfor det stadig stod 3-3.

Efter pausen fortsatte vi med at jagte sejrsmålet. Kolding-spillerne så mere og mere trætte ud, jo længere vi kom ind i kampen, hvorfor hjemmeholdet stod dybt i defensiven i håbet om at gøre opgøret ud i en straffesparkskonkurrence.

Vores store spilovertag resulterede i, at vi fik et frispark på et farligt sted. Patrick Olsen stod med ansvaret, og midtbanespilleren sendte et godt skud afsted, som tvang Sebastian John ud i en redning i Kolding-målet.

Få minutter senere var Patrick Mortensen tæt på at score til 3-4. Han sendte et hovedstød mod mål, men igen var Kolding-målmanden på plads og fik skubbet bolden ud til et hjørnespark.

I de sidste minutter af den forlængede spilletid var Magnus Anbo tæt på at lave det sene sejrsmål med et hovedstød, men trods spil og chancer lykkedes det os ikke at hive sejren hjem i den forlængede spilletid. Derfor skulle vi ud i en afgørende straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrence
I straffesparkskonkurrencen var det Kolding, som lagde ude med det første spark. Rune Nautrup brændte på Kamil Grabara, hvorfor vi fik en fremragende start på straffesparkskonkurrencen.

Dernæst blev der scoret på de fire næste straffespark, inden Nicolai Poulsen brændte sit forsøg fra 11 meter-pletten. Dermed var det helt lige igen.

Helt lige var det også indtil sidste spark. Koldings Sebastian Sommer brændte sit forsøg, mens Frederik Tingager lukkede og slukkede med en scoring på det femte straffespark. Dermed er vi videre til næste runde i Sydbank Pokalen. Selv om det holdt hårdt. 

Skærmbillede 2020-11-12 Kl . 19.42.50

Kampfakta - Sydbank Pokalen / 3. runde 
Kolding IF - AGF 6-7 (2-1)
1-0: 3' Morten Ohlsen Hansen
2-0: 8' Simon Trier
2-1: 43' Jesper Juelsgård
2-2: 46' Niklas Helenius
2-3: 57' Patrick Mortensen
3-3: 61' Adam Jakobsen

Straffespark
3-3: Rune Nautrup
3-4: Patrick Mortensen
4-4: Marcus Gudmann
4-5: Patrick Olsen
5-5: Mads Eriksen
5-5: Nicolai Poulsen
6-5: Mathias Bonde
6-6: Benjamin Hvidt
6-6: Sebastian Sommer
6-7: Frederik Tingager

Advarsler
AGF: Sebastian Hausner, Patrick Olsen, Albert Grønbæk, Kolding IF: Jacob Torp, Adam Jakobsen

AGF:
Kamil Grabara - Kevin Diks (72' Alexander Munksgaard), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård (100' Mikkel Møller Lassen) - Bror Blume (46' Patrick Mortensen), Patrick Olsen, Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk (93' Magnus Anbo), Niklas Helenius (82' Benjamin Hvidt), Gift Links (72' Milan Jevtovic).

Kolding IF:
Sebastian John, Daniel Thøgersen (46' Jacob Torp), Simon Trier (60' Jakob Kiilerich), Mads Eriksen, Sebastian Sommer, Mike Vestergård, Adam Jakobsen (93' Mathias Bonde), Mikkel Jakobsen (60' Christian Kudsk), Morten Ohlsen Hansen (86' Mikkel Dongsted), Oliver Drost (86' Rune Nautrup), Marcus Gudmann

Koncernpartnere

+