Sød sejr i chancefest i Lyngby

Af: SHC / Foto: Getty Images/Jan Sommer - 8. november 2020, kl. 17:45

November viste sig fra sin smukkeste side nord for København i dag, hvor en sprød efterårsdag og brune blade på træerne lagde rammer om Lyngby Stadion og vores kamp i 3F Superligaens runde 8 mod Lyngby Boldklub.

Men inde på stadion var det ikke meget smukt over kampen start, hvis man holder med AGF. For vi fik en rigtig dårlig start på dagens kamp, da Lyngby chokstartede og bragte sig foran efter kun to minutter af kampen.

Målet faldt efter Lyngby-kombinationer på kanten af vores felt og pludselig stod Victor Torp fri og kunne skabe en drømmestart for sit hold og score til 1-0. Skærmbillede 2020-11-08 Kl . 15.03.30

Det var ikke lige den start vi havde drømt om. Men gutterne kløede på og fik hurtigt skabt et godt pres, der kastede gode muligheder af sig til blandt andre Frederik Tingager og Patrick Olsen, mens Gift Links og Albert Grønbæk på kanterne forsøgte at komme til indlæg.

Men samtidig med at vi satte en mod-offensiv ind skulle der også passes på de hurtige Lyngby-spillere, der nu lurede på omstillinger, mens vi jagtede udligningen. Som da den tidligere AGF'er Emil Nielsen var ved at slippe igennem efter et kvarters tid, men Frederik Tingager fik ham stærkt løbet op.

Efter 20 minutters spil fik Kevin Diks muligheden for at udligne, da han headede på kassen tæt under mål, men Lyngby's målmand Thomas Mikkelsen hev en fantomredning op og kunne redde sit hold i den situation.

Getty Images -1229529121 (1)Mod halvlegens slutning fik vi skabt flere gode chancer for udligningen. Gift Links arbejdede hårdt i dag på sin kant og fik flere indlæg ind i feltet. Et af dem var Mortensen ved at heade i mål, men som ved Diks forsøg, så reddede Lyngbys målmand også den og i det hele taget havde vi spillet Thomas Mikkelsen varm i Lyngby-målet på dette tidspunkt.

Chancer var der i hvert fald flere af til os - de blev blot ikke omsat til mål. Så første halvleg endte 1-0.2. halvleg

Til tonerne af en skrattende mikrofon fra Lyngbys stadion-speaker startede 2. halvleg som den første sluttede - med os jagtende en scoring. Første mulighed kom efter et godt indlæg fra Kevin Diks som Patrick Mortensen headede flot mod mål. Men hans forsøg gik tre centimeter forbi stolpen.

Kort efter fik Mortensen dog mulighede igen efter et hjørnespark og der var heldet så med os, da Patrick Mortensen skød mod mål og udligningen var en realitet. Absolut ikke ufortjent set med de mest kongeblå briller. 

Getty Images -1229532550

Efter udligningen fortsatte vi med det mål-søgende spil med Mortensen i en hovedrolle. Først kom han godt igennem midt for målet, men fik sit skud blokeret af en Lyngby-spiller i en situation, hvor VAR blev tjekket for muligt hånd på bolden, men det ekstra tjek gav ikke anledning til et straffespark til os.

Kort efter var Mortensen på spil igen i en rigtig flot omstilling, men skød over mål. I det hele taget kom vi også i 2. halvleg fint til afslutninger, men enten gik bolden forbi mål eller også tog en meget velspillende Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet sig af vores forsøg.

Med et kvarter tilbage af kampen sendte cheftræner David Nielsen friske tropper på banen i skikkelse og Nicklas Helenius og Jon Thorsteinsson. Og netop de to kom til at spille en hovedrolle sidst i kampen. 

Men først var Lyngbys Emil Nielsen igen på spil, da han kom frit igennem på en omstilling. Men Kamil Grabara hev en flot redning op i situationen, hvor der efterfølgende blev dømt for offside. Og vi slap med skrækken. 

I kampen sidste minutter pressede vi på for sejrsmålet og med to minutter tilbage på klokken fandt Helenius Jon Thorsteinsson på kanten af feltet og islændingen var iskold og scorede til 1-2. 

Skærmbillede 2020-11-08 Kl . 17.00.37 (3)

Efter en hektisk slutfase, hvor værterne gerne ville ha' haft et straffespark - eller i hvert fald et VAR-tjek i en situation i vores felt, sluttede kampen med en sejr til os. En flot chancerig indsats fra gutterne. 

Næste kamp for os er på torsdag i Sydbank Pokalen, hvor vi møder Kolding IF. 

Kampfakta - Runde 8 i 3F Superligaen / Lyngby Stadion

Lyngby Boldklub - AGF
1-2 (0-1)


2' Victor Torp 
0-1
50' Patrick Mortensen 1-1
88' Jon Thorsteinsson 1-2

Advarsler: 


Lyngby: Rasmus Thellufsen, Jens Martin Gammelby
, Victor Torp. 

AGF:

Kamil Grabara - Jesper Juelsgård, Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Kevin Diks (80' Alexander Munksgaard) - Patrick Olsen, Benjamin Hvidt, Bror Blume (75' Nicklas Helenius), Gift Links (75' Jon Thorsteinsson), Albert Grønbæk, Patrick Mortensen

Lyngby: 

Thomas Mikkelsen - Jens Martin Gammelby, Nicolai Geertsen, Frederik Winther, Brian Hamalainen - Mathias Hebo Rasmussen (85' Kasper Enghardt), Marcel Rømer, Victor Torp - Rasmus Thellufsen (82' Kevin Tshiembe), Emil Nielsen (82' Magnus Warming), Christian Greko Jakobsen (66' Lasse Fosgaard)

Skærmbillede 2020-11-08 Kl . 17.00.49

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet