Særlig trøje hylder historien - vi bærer den på søndag

18. november 2020, kl. 7:39

I år fylder AGF 140 år. Det har vi fejret på forskellig vis året igennem. Nu markerer vi den runde dag med en særlig trøje, der hylder vores fortid og de første år med fodbold i vores forening.

Trøjen blev præsenteret her til aften ved Mød AGF arrangementet i Musikhuset i Aarhus og kan allerede nu købes online i AGF Fanshoppen og fra i morgen kl. 13 i butikken i Ceres Arena.

Trøjen er speciel al den stund, at den er stribet, hvilket er en hyldest til de første trøjer vores fodboldhold spillede i. De var nemlig stribede. Først i blåt som den aktuelle fødselsdagstrøje - senere med grønne striber.

Twitterpost2

- I 1904 fik AGF sin første klubdragt, der bestod en blå- og hvid-stribet trøje, sorte shorts og sorte strømper. Den genopstår nu, så vi kan markere vores fødselsdag. Og det er en rigtig fin kopi, som hummel har lavet med lange ærmer, krave og en lille knap i kraven, som man også havde dengang, fortæller Ole Hall, der er sportslig administrator og klubhistoriker i AGF.

I kamp på søndag
På søndag i 3F Superliga-kampen mod FC Midtjylland vil holdet bære den historiske trøje. Og vi stiller også op i sorte shorts og strømper, som var resten af klubdragten dengang, ligesom startopstillingen udgøres af nummer 1 til 11 som en hyldest til historien og fodbold-traditionerne.

- Vi håber, trøjen bringer lykke på søndag. Ligesom dengang i 1908 og 1909, hvor vi vandt det jyske mesterskab for første gang i den trøje, som vi stiller op i igen på søndag, tilføjer Ole Hall.

Video 1920x 1080

Trøjen, der koster 500 kr., kan nu købes i AGF Fanshoppen online - og fra i morgen, hvor butikken ved Ceres Park & Arena åbner kl. 13. Bemærk, at den udkommer i et meget begrænset oplag, hvorfor det er en god ide at være hurtig, hvis man ønsker sig dette unikke historiske minde.

Story1