Spot på... FC Midtjylland

AF: Af: MJ / Foto: Ole Nielsen og Getty Images - 21. april 2021

FC Midtjylland kommer på besøg i Ceres Park på søndag. Her sætter vi spot på vores kommende modstander.

FC Midtjylland kommer på besøg i Ceres Park på søndag. Her sætter vi spot på vores kommende modstander.

Efter en landsholdspause er vi igen klar til at genoptage kampprogrammet i 3F Superligaen, når vi på søndag kl. 16 tager imod FC Midtjylland på Ceres Park. 

Seneste møde med FC Midtjylland var i mesterskabsspillet i sidste sæson. Det var den 12. juli, hvor vi tog imod midtjyderne på Ceres Park i et opgør, der endte med en sejr på 3-0. Se højdepunkter fra den kamp her >>> 

Gennem historien har vi spillet 51 kampe mod FC Midtjylland. Her har vi vundet 19 kampe, tabt 24 og otte kampe er endt uden en vinder.

I Superliga-regi er det kamp nummer 50 mod FC Midtjylland på søndag. I de seneste tre kampe mod FCM har vi scoret 10 gange, hvilket er det højeste antal for de seneste tre indbyrdes kampe blandt alle sæsonens modstandere.

Getty Images -1226595854

Modstander-nyt
I forhold til sidste sæson har FC Midtjylland fået nye spillere i truppen. Den mest prominente af de nye spillere er nok Pione Sisto, som midtjyderne har hentet hjem fra spanske Celta Vigo. Derudver har de også hentet den tyske angriber Luca Pfeiffer og den danske midterforsvar Daniel Høegh til klubben.

På den anden side har FC Midtjylland også sagt farvel til nogle spillere. Det drejer sig blandt andre om Marc Dal Hende, Tim Sparv og Ayo Simon Okosun.

På skadesfronten er det umiddelbart kun Junior Brumado, der er tvivlsom til søndagens opgør. Derudover er Evander i ugens løb testet positiv for COVID-19, hvorfor kan også sidder udeform på søndag. Brumado har ikke været med i truppen, siden midtjyderne spillede 2-2 med AC Horsens i begyndelsen af oktober.

FC Midtjylland har ingen spillere i karantæne til kampen. 

Casper Højer Nielsen 280719-003 (1)

Form
FC Midtjylland kommer ind til søndagens kamp efter en storsejr over FC København hjemme på MCH Arena. Her vandt midtjyderne 4-0, efter de tidligere på ugen tabte 1-2 til Ajax i Champions League og 4-1 ugen forinden på udebane mod FC Nordsjælland.

Dermed ligger FC Midtjylland i øjeblikket på en andenplads i 3F Superligaen med 16 point efter otte kampe, hvilket er ét enkelt point mere end os på tredjepladsen.

Pione Sisto er midtjydernes topscorer. 

Getty Images -1227589052

Head to head
I de seneste kampe har vi haft godt styr på FC Midtjylland. Faktisk har vi vundet de senest tre indbyrdes kampe, som alle har budt på over tre mål.

Og med undtagelse af en kamp i Superligaen i sommeren 2018 har der været mål i samtlige af vores kampe mod midtjyderne, så der er nok en rigtig god chance for mål på Ceres Park på søndag - forhåbentlig flest til os.

Den nuværende stime på tre sejre over FC Midtjylland har vi ikke formået at sætte sammen siden sæsonen 2000-01 - FCM's første sæson i Superligaen.

De seneste fem kamp mod FC Midtjylland:

12.07.2020: AGF 3-0 FC Midtjylland (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
21.06.2020: FC Midtjylland 3-4 AGF (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
15.12.2019: FC Midtjylland 1-3 AGF (3F Superligaen)
28.07.2019: AGF 0-1 FC Midtjylland (3F Superligaen)
24.02.2019: AGF 1-2 FC Midtjylland (3F Superligaen)

Getty Images -1226596489 (3)

Profil
Man kunne pege på flere offensive profiler hos FC Midtjylland, men Alexander Scholz er bestemt også en af midtjydernes profiler. Den 28-årige stærke midtstopper har spillet flest minutter af alle FC Midtjyllands spillere i denne sæson, og han har været solid i sine defensive aktioner.

Senest var Scholz også udtaget til det danske A-landshold, der var i aktion i de to VM-kvalifikationskampe mod Island og Belgien, samt testkampen mod Sverige i den forgangne uge.

Getty Images -1221664769

Begge klubber
Morten Duncan Rasmussen, Martin Pusic, Danny Olsen, Jakob Poulsen, Ulrik Lindkvist, Svenne Poulsen og Martin Nielsen er blot nogle af de spillere, der har en fortid i både FC Midtjylland og AGF.

Af de nuværende AGF-spiller har Alexander Munksgaard og Jesper Juelsgård tidligere spillet i FC Midtjylland. Munksgaard har fået meget af sin fodboldopvækst hos midtjyderne, hvor han fik sin Superliga-debut i 2015. Efter et par sæsoner i Herning skiftede han til os i januar sidste år.

Ligesom Munksgaard er Juelsgård også vokset op i FC Midtjylland, hvor han fik debut på førsteholdet i 2008. Dernæst var han forbi franske Evian og Brøndby IF, inden han i sommeren 2016 kom til AGF, hvor han har været lige siden og forleden passerede sin kamp nummer 100 for AGF. Det markeres dog ikke på søndag, men først ved vores næste hjemmekamp. 

Jesper Juelsga ̊rd 280719-01

Foto fra fortiden

Getty Images -504209115

Daværende AGF-målmand Steffen Rasmussen flyver højere end sine holdkammerater og FC Midtjyllands Frank Kristensen i en kamp på Ceres Park i 2008.   

Ekstra facts inden søndag
For første gang nogensinde kan vi vinde fire Superliga-kampe i træk mod FC Midtjylland, hvis vi vinder søndagens kamp på Ceres Park.

Senest vi mødte FC Midtjylland i 9. spillerunde af Superligaen, var i september 2012. Her spillede vi hjemme på NRGi Park, hvor det blev til en sejr på 3-2. I samme kamp scorede AGF'eren Aron Johannsson to mål og satte klubrekord med i alt otte mål i tre kampe i træk.

Søndagens kamp er et jubilæum, da det er vores 50. kamp i Superligaen mod FC Midtjylland.

I de seneste tre kampe har vi scoret ti gange mod FC Midtjylland. Det er det højeste antal mål i tre indbyrdes opgør blandt alle sæsonens modstandere i 3F Superligaen.

På søndag er det den 22. november. Og det er syvende gang i træk vi har hjemmebane i en kamp den 22. november. Og til de overtroiske kan vi med glæde informere om, at seks foregående kampe den dato har givet fem sejre og en uafgjort.

Der er kampstart søndag kl. 16. På grund af Corona-restriktioner kan vi desværre ikke byde mange tilskuere velkommen. Kampen kan i stedet følges på Canal 9 eller Dplay med optakt fra kl. 15. 

Getty Images -1226595656

Koncernpartnere

+