Spot på... Kolding IF

Af: MJ / Foto: Ole Nielsen og Kolding IF - 11. november 2020, kl. 18:46

I morgen starter Sydbank Pokalen for vores vedkommende, når vi torsdag gæster Kolding IF fra 1. division i tredje runde af Sydbank Pokalen. Her sætter vi spot på sæsonens første pokal-modstander.

Med weekendens sejr over Lyngby i 3F Superligaen, skal vi i morgen forsøge at fortsætte sejrskursen i pokalkampen mod Kolding.

Det er 12. kamp mod Kolding IF. Statistikken siger 6-3-2. Seneste møde var i 4. runde af pokalturneringen den 28. august 1985, hvor det blev til en 3-1-sejr hjemme på mål af Karsten Christensen, Lars Lundkvist og Jimmy Mørup.

I perioden 2002-13 var Kolding IF en del af overbygningen Kolding FC, som vi har spillet mod fire gange og vundet alle gange. Kolding var på et tidspunkt også en del af Vejle Boldklub-Kolding, som vi har mødt fem gange.

Den måske mest minderige kamp mod Kolding IF er nok en i 2007, hvor vi sikrede oprykning til Superligaen med en sejr i Kolding.

Mike Tullberg 170607-06
Tre gange tidligere har vi spillet pokalkamp den 12. november, og sejret på udebane de seneste to gange. Kolding IF's har som bedste pokalresultat tre gange nået kvartfinalen - i 1983, 1984 og i 1985.

Modstander-nyt
Kolding IF trådte ind i anden runde af Sydbank Pokalen. Her skulle de op imod fynske FK Utopia fra Serie 1, som de besejrede med 0-5.

Op til denne sæson har koldingenserne oprustet på en række positioner - blandt andet i offensiven med den tidligere AC Horsens-spiller Oliver Drost, der har været ganske velspillende i sæsonen, og Vejle-lejesvenden Adam Jakobsen. Derudover er den tidligere AGF-forsvarer, Daniel Thøgersen, også kommet permanent til klubben efter et lejeophold.

På skadesfronten har Kolding en række spillere, der er tvivlsomme til torsdagens pokalbrag. I det seneste opgør mod Fremad Amager i 1. division sad Jeppe Hansen, Simon Trier, Benjamin Schubert, Mads Zederkof og Oskar Flaskager alle ude med skader, mens også en af holdets profiler, Denis Fazlagic, måtte gå fra banen med en skade.

MG_0057

Form
Koldingenserne fik en svær start på denne sæson. Klubben tabte sine første fem kampe i 1. division, men på det seneste er de kommet bedre med. Faktisk har de ikke tabt i de sidste syv kampe, hvor det er blevet til to sejre og hele fem uafgjorte - senest 0-0 ude mod Fremad Amager. Det har placeret dem på en øjeblikkelig 10. plads i tabellen med otte point efter 11 kampe.

Head to head
I de seneste fem indbyrdes kampe har vi haft godt styr på Kolding. Her er det blevet til tre sejre, et nederlag og én uafgjort, og den gode stime skal vi forsøge at forlænge på torsdag.

De seneste fem kampe mod Kolding IF:

26.10-2011: Vejle-Kolding 1-0 AGF (DBU Pokalen)
24.05.2011: AGF 1-1 Vejle-Kolding (1. division)
03.04.2011: AGF 3-0 Kolding (1. division)
15.09.2010: Kolding 1-2 AGF (1. division)
17.06.2007: Kolding 0-2 AGF (1. division)

Profil
Oliver Drost har været en af Koldings store profiler i denne sæson. Med tre mål og to assists er den tidligere AC Horsens-spiller delt topscorer med Denis Fazlagic og Rune Nautrup.

Den 25-årige offensivspiller har over 40 Superliga-kampe på CV'et og en fortid på de danske ungdomslandshold.

Getty Images -1131241355

Begge klubber
Spillere Johnny Mølby, Jacob Olsen, Niels Peter Therkelsen, Emil Lyng, Lars Jensen og Jesper Jørgensen har en fortid i begge klubber.

Aktuelt er Daniel Thøgersen og Jacob Torp to af de nuværende spillere i Kolding, som har en fortid i AGF. Begge spillere skiftede til Kolding på en permanent aftale i sommer. Thøgersen havde været på et lejeophold i klubben i foråret, mens Torp skiftede til koldingenserne efter en periode hos Aarhus Fremad.

Også Mads Vestergård og Jakob Killerich fra Koldings trup har en ungdomsfortid i AGF. Men det er nok Daniel Thøgersen som de fleste husker fra vores 3F Superliga-trup.

Skærmbillede 2020-11-11 Kl . 18.28.13

Pokalhistorik
Kolding har en lang historik i pokalturneringen. Klubbens første pokalkamp var mod Grindsted i 1. runde i sæsonen 1954/1955, hvor de vandt 1-4 på udebane.

Men faktisk har klubben været i en pokalkvartfinale fire gange i historien. Første gang var i sæsonen 1982/1983, hvor de tabte 2-0 til Lyngby.

Koldings seneste pokalkvartfinale var i sæsonen 2018/2019. Her stod de overfor FC Midtjylland på hjemmebane og tabte med 0-2.

Referat _kif _ven

Foto fra fortiden

Skærmbillede 2020-11-11 Kl . 18.31.22

(I 2007 sikrede vi oprykning til Superligaen på netop Kolding Stadion efter vores første nedrykning til 1. division. Det blev en stor eftermiddag foran et totalt udsolgt udebaneafsnit)

Der er kampstart torsdag klokken 16.30 på Autocentralen Park i Kolding. Desværre må udebanefans ikke komme med på stadion, men til gengæld kan kampen ses i Den Rå Hal på Godsbanen under vores nye initiativ Ti i Tyve.

Derudover kan kampen ses på DR1 med optakt fra klokken 16.15, ligesom den også kan følges på vores Twitter-profil.