Tilbageblik: Nedslag i tredje runde i Sydbank Pokalen

AF: Af: MJ / Foto: Ole Nielsen og Getty Images - 21. april 2021

På torsdag gæster vi Kolding IF i tredje runde af Sydbank Pokalen. I den anledning ser vi her tilbage på tre opgør fra tredje runde i pokalturneringen.

På torsdag gæster vi Kolding IF i tredje runde af Sydbank Pokalen. I den anledning ser vi her tilbage på tre opgør fra tredje runde i pokalturneringen.

I overmorgen - torsdag den 12. november - starter Sydbank Pokalen for vores vedkommende, når vi indtræder i tredje runde med en kamp mod Kolding IF.

Det kommer an på placeringen i 3F Superligaen i hvilken runde man starter turneringen i. Derfor har vi tidligere i historien startet turneringen i første eller anden runde. Som for eksempel i september i 2010, hvor vi tog imod Skive hjemme i Aarhus. Inden kampen havde vi vundet over Holstebro og Odder, mens Skive havde besejret Søndermarkens IK og Hirtshals BK.

Vi fik en fremragende start på opgøret, da vi efter bare 28 sekunder bragte os i front med 1-0. En aflevering i dybden fra Peter Graulund endte hos Sanel Kapidzic, der kvitterede med en lynhurtig scoring i kampen.

Små ti minutter senere bed Skive fra sig og udlignede til 1-1, hvorfor der allerede var faldet to mål indenfor de første ti minutter af opgøret. Målfesten fortsatte i første halvleg, da vi først med Benny Feilhaber på straffespark og senere Kapidzic gjorde det til pausestillingen 3-1.

Efter pausen kom Skive atter tilbage. Med to mål i anden halvleg var stillingen 3-3 efter de første 90 minutter, og derfor skulle vi ud i forlænget spilletid for at få en afgørelse.

I den forlængede spilletid satte vi kniven ind med to scoringer fra Feilhaber og en enkelt fra Kapidzic, hvorfor begge spillere gik fra banen som hattrick-magere, og vi var videre til fjerde runde efter et mål-bonanza. 

Skærmbillede 2020-11-10 Kl . 08.53.40

Straffesparksdrama i Hvidovre
Så tager vi et spring et år frem i tiden til 2011. Denne gang gæstede vi Hvidovre i tredje runde af pokalturneringen, og det skulle vise sig at blive en dramatisk kamp.

Inden opgøret havde vi vundet en sejr på 2-5 ude mod Blokhus, mens Hvidovre havde vundet 1-5 over både Værebro BK og Vanløse IF.

Vi fik en dum start på opgøret, da Hvidovre bragte sig i front efter små ti minutter. Det lykkedes os dog at udligne efter en halv times spil. Aron Johannsson var målscoreren til 1-1, hvorfor vi igen havde bragt balance i regnskabet.

Kort før pausen lykkedes det igen Hvidovre at komme foran, hvorfor vi gik i omklædningsrummet med et enkelt mål nede.

Efter pausen kom vi igen tilbage og udlignede. Søren Larsen pandede bolden i netmaskerne til 2-2, som også var resultatet efter de første 90 minutter. Dermed skulle vi - som året før mod Skive - igen ud i forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid kom der ikke yderligere scoringer, hvorfor det hele skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence, og det blev en yderst dramatisk en af slagsen. Efter otte straffespark til hvert hold var det stadig helt lige, og på det niende straffespark scorede Jerry Lucena. Hvidovre skulle forsøge at gøre kunsten efter, men Marco Ziegler sparkede bolden på overliggeren, og afbrænderen sendte os videre fra tredje runde med et resultat på 11-10!

Getty Images -504453945 
Lokalbrag trak ud
Fra 2011 til 2019. Her var der lagt op til et lokalopgør, da vi gæstede VSK Aarhus på Vejlby Stadion i tredje runde af pokalturneringen i en kamp, der skulle vise sig at blive mere bøvlet end forudset. 

Inden opgøret havde vi slået Marsdal-Rise ud med en sejr på 6-2 på Ærø efter forlænget spilletid i anden runde, mens VSK Aarhus var nået til tredje runde efter sejre over Ringkøbing IF og FC Djursland.

VSK Aarhus kom - noget overraskende for de fleste tilskuere - foran kort før pausen, da Jakob Rittig sparkede hjemmeholdet foran med 1-0. Og vi havde i kampen generelt problemer med at udnytte favoritværdigheden og få scoret de nødvendige mål. Så 1-0 var også stillingen helt frem til et kvarter før tid, hvor Gift Links udlignede til 1-1 med sit første mål for AGF. Den ordinære spilletid sluttede også 1-1, hvorfor vi skulle i forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid fik vi lukket kampen. Først med scoringen til 1-2 af Alexander Munksgaard, inden Patrick Mortensen gjorde det til slutresultatet 1-3 få minutter før tid.

Torsdagens pokalkamp mod Kolding IF fløjtes i gang klokken 16.30 på Autocentralen Park i Kolding. Kampen kan ses på storskærm i Den Rå Hal på Godsbanen, hvor vi inviterer jer til god fodboldstemning.

Find din billet til det arrangement her >>>

IG1

Derudover kan kampen også ses på DR1 med optakt fra klokken 16.15, ligesom den også kan følges på vores Twitter-profil AGF LIVE.

Koncernpartnere

+