Tilbageblik: Tre mindeværdige kampe mod FC Nordsjælland

Af: MJ / Foto: Getty Images - 25. november 2020, kl. 14:08

På søndag den 29. november gæster vi FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum i 3F Superligaen. I den anledning ser vi her tilbage på tre mindeværdige opgør mod nordsjællænderne gennem tiden.

Vi begynder med et opgør fra 2002, hvor vi hjemme i Aarhus tog imod Farum Boldklub, som klubben hed før stiftelsen af FC Nordsjælland i 2003. Det var søndag den 28. juli i sæsonåbneren i SAS Ligaen, og Farum var netop rykket op i landets bedste fodboldrække.

Det var første gang nogensinde, vi mødte Farum Boldklub, som sæsonen forinden havde Poul Hansen som sportsdirektør. Selvsamme Hansen fik jobbet som cheftræner hos os i sæsonen 2002/2003, og sæsonåbneren mod Farum var derfor både en debut og et gensyn med sin tidligere klub for Poul Hansen.

Vi fik en rigtig god start på kampen. Efter lidt mere end ti minutters spil lykkedes det os at komme foran, da et indlæg blev sparket hen til Morten Poulsen, som kvitterede med en scoring til 1-0.

Gæsterne fra Farum fik det endnu sværere efter en halv times spil i Aarhus. Her fik Thomas Andreasen sit andet gule kort og dermed rødt, hvorfor han måtte forlade banen og lade sit hold spille i undertal i resten af kampen.

Trods det røde kort skulle der gå længe, inden vi fik lukket kampen. Med fem minutter til slutfløjt sparkede Morten Duncan Rasmussen lige på gæsternes keeper, men Allan Borgvardt var vågen og fulgte op på riposten, hvorefter han sparkede bolden i mål til 2-0.

2-0 blev også kampens slutresultat. Derfor fik vi sparket sæsonen i gang på bedst mulig vis med tre point, mens Poul Hansen ligeledes fik en god debut som cheftræner i AGF.

Vildt comeback i Farum
Så tager vi et spring 14 år frem i tiden til 2016. Denne gang gæstede vi FC Nordsjælland i Farum i den tredjesidste spillerunde i Alka Superligaen.

Inden opgøret lå vi på en tiendeplads med 33 point, mens FC Nordsjælland - med den nuværende landstræner Kasper Hjulmand ved roret - lå lige over os på niendepladsen med 34 point. Derfor var der vigtige point på spil denne lørdag i maj.

Vi fik en ærgerlig start på opgøret. Allerede efter ti minutters spil kom vi bagud, da hjemmeholdets Joshua John scorede til 1-0.

Dernæst gik der en lang periode uden mål i kampen, men i anden halvleg gik det galt igen. Et indlæg havnede hos Andreas Maxsø, der via Alexander Juels ryg pandede FC Nordsjælland på 2-0.

Det skulle også blive 3-0 med godt 20 minutter igen. Et hjørnespark fra Martin Vingaard sejlede ind i vores felt, hvor Marcus Ingvartsen satte foden på og sendte bolden i netmaskerne til 3-0. Derfor så det umådeligt svært ud at komme tilbage i Farum.

Men intet var umuligt, og det blev bevist i netop denne kamp. Vores tidligere topangriber Morten Duncan Rasmussen fik reduceret til 3-1 med et kvarter igen, da han satte foden på en tværaflevering fra Daniel Christensen.

Selvsamme Duncan var også manden, der reducerede til 3-2. Et indlæg fra Kim Aabech havnede hos Niklas Backman. Vores svenske midtstopper headede bolden videre til Duncan, som endnu en gang blev noteret for en scoring med lidt under ti minutter til slutfløjt.

Forløsningen skulle vise sig at komme i overtiden, da det vilde comeback blev en realitet. Jens Stage modtog bolden på venstre kant, og med et fremragende indlæg fandt han Duncan, der med et formidabelt hattrick sikrede os det ene point.

Et skridt tættere på bronzemedaljen
Fra 2016 til 2020. Her tog vi imod FC Nordsjælland hjemme på Ceres Park, og denne gang var det i mesterskabsspillet i 3F Superligaen.

Inden opgøret lå vi på en tredjeplads med ni point op til FC København på andenpladsen, mens FC Nordsjælland lå på femtepladsen seks point bag os. Dermed var der meget på spil i jagten på at lægge afstand til konkurrenterne i jagten på en bronzemedalje.

Alt tydet på, at kampen forblev målløs i første halvleg, men kort inden pausen kom vi foran. Mustapha Bundu tog et godt løb i dybden, inden han spillede Jakob Ankersen fri inde foran mål. Ankersen sparkede bolden i netmaskerne til stor jubel for vores fans hjemme i stuerne, som på grund af corona-pandemien ikke kunne være på stadion, men i stedet blive vist på storskærmene i forbindelse med tiltaget Fælles Fodbold.

Blot fire minutter senere skulle det også blive 2-0. Igen var det med Bundu i oplægger-rollen, da han spillede Patrick Mortensen fri, hvorefter vores angriber kvitterede med en scoring. Derfor kunne vi gå i omklædningsrummet foran 2-0.

I anden halvleg lykkedes det os at holde gæsterne fra at score i lang tid, men i slutminutterne fik de reduceret. Ibrahim Sadiq gjorde det til 2-1, hvorfor det blev en smule hektisk til sidst.

Men ikke desto mindre høstede vi en sejr på 2-1 hjemme på Ceres Park, hvorfor vi fik lagt en smule afstand til Farum-klubben i bronzekampen - som vi jo senere hen kunne trække os sejrrig ud af.

På søndag står vi igen overfor FC Nordsjælland, når der er kampstart klokken 18.00 på Right to Dream Park i Farum. Desværre må vi ikke have udebanefans med til Farum, men i stedet kan udekampen ses til storskærmsaftenen i Ceres Arena. Læs mere om det arrangement her >>>

Kampen bliver vist direkte på TV3 Sport med optakt fra klokken 17, ligesom man også kan følge begivenhederne på vores lige Twitter.