Efter lang pause: Reserveligaen ruller snart igen

Af: MJ / Foto: Ole Nielsen - 14. oktober 2020, kl. 9:53

Hvis alt går vel ruller bolden igen i Reserveligaen senere på måneden.

Coronakrisen fik spoleret forårssæsonen i Reserveligaen, hvor vi var i pulje med AaB, Viborg og Hobro. Her nåede vi kun at spille den første kamp mod AaB i februar, hvor vi vandt 3-2 inden Covid-19 lukkede Danmark ned.

Efter flere måneders pause er Reserveligaen nu igen klar til at komme i aktion med en helt ny sæson, hvor flere af vores kollegaer i 3F Superligaen spiller i dag.

Vi må dog vente til på mandag før det er vores tur. Her er der programsat en kamp mod FC Midtjylland i Ikast. Og assistenttræner Lars Friis - der er ansvarlig for reserveholdet - ser frem mod et spændende opgør mod midtjyderne.

- FC Midtjylland har en kæmpe trup. I sidste sæson har de da også vundet stort i nogle af deres reserve-kampe, men vi skal også huske, at de skal ud at spille europæisk gruppespil. Derfor kan de også på en eller anden måde blive ramt på bredden, siger Lars Friis.

Opgøret mod FC Midtjylland er planlagt til mandag den 19. oktober, men på kan grund af midtjydernes europæiske kampe kan den dog blive flyttet. Det ser i skrivende stund (13. oktober, red.) dog ikke ud til at blive tilfældet.

Skærmbillede 2020-10-13 Kl . 14.56.17

Corona og nyt turneringsformat
I efteråret er vi - udover FC Midtjylland - i pulje med Esbjerg, SønderjyskE og Vejle i Reserveligaen. Normalvis spiller vi to kampe mod hvert hold, men som en konsekvens af coronakrisen og udskydelsen af efterårssæsonen skal vi kun spille én kamp mod hvert hold.

Trods de nye - og noget anderledes - omstændigheder ser Lars Friis frem til at tage hul på programmet i Reserveligaen.

- Her i efteråret handler det om at få hele vores trup i spil. Og det bliver godt at få en periode, hvor vi kan få matchet alle vores spillere. Vi skal ud at finpudse vores koncept og arbejde med vores DNA i kampene. Derudover kan vi få testet nogle af vores unge spillere i truppen og fra vores ungdomshold, så vi kan se, hvor de står henne. Så det bliver fedt at komme i gang, siger Lars Friis.

I sæsonen 2018/2019 vandt AGF DM i Reserveligaen.

Kampprogram i Reserveligaen (Efterår)

Mandag 19. oktober kl. 14.00: FC Midtjylland - AGF
Mandag 26. oktober kl. 12.30: AGF - Esbjerg
Tirsdag 3. november kl. 12.30: AGF - SønderjyskE