Gjensidige Kvindeligaen: Tiltrængt sejr og revanche i Thisted

AF: Af: MJ - 21. april 2021

Lørdag var AGF Kvindefodbold i aktion i en svær udebanekamp, da vi gæstede FC Thy-Thisted Q i Gjensidige Kvindeligaen. For lidt over en uge siden røg vi ud af Sydbank Pokalen til thyboerne. Så det var revanchetid i Thisted i dag.

Lørdag var AGF Kvindefodbold i aktion i en svær udebanekamp, da vi gæstede FC Thy-Thisted Q i Gjensidige Kvindeligaen. For lidt over en uge siden røg vi ud af Sydbank Pokalen til thyboerne. Så det var revanchetid i Thisted i dag.

Det var dog værterne, der kom bedst fra start, da FC Thy-Thisted Q i starten af kampen var tæt på at bringe sig i front med 1-0. Katrine Svane blev fanget ude af sit mål, hvorefter hjemmeholdets Rikke Dybdahl sendte et hovedstød lige forbi stolpen. Dermed slap vi med skrækken i Thisted.

Hjemmeholdet var igen på spil i offensiven halvvejs i første halvleg. Atter en gang var det Rikke Dybdahl, som var arkitekten bag chancen, men vi fik afværget situation, da Sofie Kamp kom i vejen for skudforsøget.

Trods de to store målchancer til FC Thy-Thisted fik vi scoret kampens første mål. En lang bold i dybden fra Maria Denius havnede hos angriber Sofie Bloch, der med sin gode fysik holdt sin direkte modstander væk og sendte bolden i netmaskerne til 0-1.

Og minsandten om det ikke skulle blive til 0-2 bare få minutter senere. Et fremragende hjørnespark fra Cecilie Johansen endte hos Maria Denius, der sendte et veltimet hovedstød på stolpen. Men på ripodsten var Christina Beck vågen og prikkede bolden over målstregen.

Målfesten fortsatte tre minutter senere. Igen blev Sofie Bloch målscoreren, da hun på bagerste stolpe kvitterede med en scoring til 0-3 efter et godt indlæg fra Cecilie Johansen. Dermed havde vi for alvor thyboerne nede i sækken efter nogle fremragende minutter på Sparkassen Thy Arena i Thisted.

0-3 var også stillingen til pause, hvorfor vi kunne gå i omklædningsrummet efter en fremragende første halvleg med stor effektivitet i offensiven.

Indløb AGF Kvindefodbold

2. halvleg
Efter pausen fortsatte vi de gode takter med fremragende kombinationer i pasningsspillet. Caroline Jensen sendte et kvalificeret indlæg ind i thyboernes målfelt, som Maria Herdel var tæt på at score på. Men hjemmeholdets målmand var på plads i situationen og afværgede scoringen til 0-4.

FC Thy-Thisted Q havde ikke givet op og forsøgte ihærdigt at finde pladsen i offensiven, men med vores solide defensive organisation gjorde vi det svært for hjemmeholdet at komme frem til de farlige målchancer. Derfor var der status quo med stillingen 0-3 halvvejs gennem anden halvleg.

Men med 20 minutter igen fik FC Thy-Thisted Q straffespark, da Sofie Obel havde hånd på bolden i feltet. Hjemmeholdet scorede fra 11 meter-pletten, hvorfor de fik nyt håb imod slutningen af opgøret.

Kampen bar præg af nervøsitet i de efterfølgende minutter, hvor hjemmeholdet fik mere initiativ på bolden. Det resulterede i endnu et straffespark til FC Thy-Thisted Q, men denne gang lykkedes det ikke hjemmeholdet at score, da Katrine Svane i AGF-målet diskede op med en fabelagtig redning.

I slutminutterne overlod vi meget af spilovertaget til FC Thy-Thisted Q for at forsvare sejren hjem. Det lykkedes os at holde hjemmeholdet væk fra yderligere scoringer, hvorfor vi kunne gå fra banen i Thisted med en tiltrængt sejr på 1-3, der holder liv i håbet om en slutspilsplads i Gjensidige Kvindeligaen. 

Kampfakta - Gjensidige Kvindeligaen
FC Thy-Thisted Q - AGF 1-3 (0-3)

0-1: 25' Sofie Bloch
0-2: 32' Christina Beck
0-3: 36' Sofie Bloch
1-3: 73' Sarah Dyrehauge (Straffespark)

Advarsler
AGF: Maria Denius, Cecilie Johansen

FC Thy-Thisted Q: Agnete Marcussen

AGF:
Katrine Svane (M), Sofie Vendelbo, Cecilie Johansen, Sofie Bloch, Mathilde Kruse, Christina Beck, Maria Herdel, Sofie Kamp, Caroline Jensen (76' Freja Storm), Maria Denius, Sofie Obel.

Koncernpartnere

+