Landsholdspause giver ekstra kærlighed til banen på Ceres Park

Af: MJ / Foto: Getty Images, Ole Nielsen og Nikolaj Rønnow - 11. oktober 2020, kl. 8:48

Under landsholdpausen får banen på Ceres Park et ”servicetjek” forud for efterårsprogrammet i 3F Superligaen.

3F Superligaen er sat på standby for at give plads til en landsholdspause, der i morgen går ind i sin anden uge. Dermed har banen på Ceres Park også en pause, som vores greenkeeper Kasper Lund Poulsen benytter til at give banen noget ekstra kærlighed. 

AGF.dk spurgte greenkeeperen hvordan han og hans folk udnytter pausen til at arbejde med banen. 

- Vi har fået prikket banen godt igennem, så der kan komme noget luft ned i jorden. Ved at prikke i græsset så giver vi noget mere luft til rødderne. På den måde har rødderne nemmere ved at optage den gødning, som jeg spreder ud over græsset i løbet af efteråret. Det gør, at banen kan holde sin stand over de næste måneder, fortæller Kasper Lund Poulsen. 

Skærmbillede 2020-10-10 Kl . 20.22.57

I det tidlige forår fik vi anlagt en ny bane på Ceres Park i form af en såkaldt hybridbane, der er en bane af almindeligt naturgræs - suppleret af en mindre mængde plastikfibre, der gør banen mere slidstærk. 

I arbejdet med at vedligeholde hybridbanen under landsholdspausen er vores greenkeeper særlig opmærksom på græsbestanden i banen, hvor det gælder om at opretholde en balancegang i mængden af naturgræs.

- Det handler om at holde øje med græsbestanden i banen. Hvis der er for meget græs i banen, så dur det ikke til topfodbold, og hvis der er for lidt græs, så risikere man at spillerne sparkere den op. Derudover vil jeg gerne ha' så mange spirer til at stå imellem hinanden som muligt, så ikke græsset så og sige klasker sammen, forklarer Kasper Lund Poulsen.

Ceres Park - Aarhus Stadion Nyt Græs 070719-01

Landskampspause giver mere tid
Når kampprogrammet i 3F Superligaen kører på fuldt tryk med kampe i hver eller hver anden weekend, så er der ikke altid tid til det dybe arbejde med banen. Derfor er enhver landsholdspause en kærkommen lejlighed for greenkeeperen til at gå i dybden med sit fag og sin bane. 

- Under landskampspausen laver jeg de lidt hårdere behandlinger på banen. Her sætter jeg blandt andet lidt større spyd på prikkerne, så vi kan få lavet nogle lidt større huller i græsset, og jeg får fjernet noget af det døde materiale i banen. Det er ting, som jeg ikke kan nå, når kampprogrammet i 3F Superligaen kører normalt og kvinderne fra tid til anden også spiller her, forklarer Kasper Lund Poulsen.

Behandlingerne på banen skal udmønte sig i et mere holdbart græstæppe i løbet af efteråret. Derfor vil man heller ikke kunne se effekten af vedligeholdelsen fra den ene dag til den anden. Det er med et langt sigte, så banen forbliver i topkvalitet hen mod vinterperioden, hvor der skal spilles fodbold helt frem til jul. 

- Det er ikke nu, vi får effekten af de ting, der bliver gjort. I stedet vil effekten kunne ses, når vi kommer længere hen på efteråret og i løbet af vinteren, siger Kasper Lund Poulsen. 

Skærmbillede 2020-10-10 Kl . 20.26.55

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet