Mens vi venter på flere tilskuere….

Af: BJ - 7. oktober 2020, kl. 15:48

Covid19 skaber store udfordringer for alle professionelle fodboldklubber, men også grobund for nye løsninger. I AGF ser man gerne, at der inden længe bliver givet grønt lys til, at tilskuere i større antal igen må komme til kampene, og indtil da gør 3F Superliga-klubben alt for at få det bedste ud af situationen til gavn for tilskuere og samarbejdspartnere.

Ligesom i resten af samfundet sætter Covid19 sit præg på landets bedste fodboldrække, der i øjeblikket mister betydelige millionindtægter. For små tre uger siden valgte myndighederne at begrænse antallet af personer til kampene til maksimalt 500 - en restriktion, som netop er blevet forlænget til 31. oktober. I AGF håber man, at det herefter igen bliver muligt at have sektioner på stadion med hver 500 tilskuere og dermed en samlet kapacitet på 18 udendørs sale á 500 tilskuere i Ceres Park.

- Siden 3F Superligaen blev genoptaget i maj, er vi med over 40.000 tilskuere den klub, der har haft flest tilskuere, og i denne periode har der ikke været konstateret smittespredning i forbindelse med vores kampe. Det samme gælder for resten af 3F Superligaen, og det er for mig et vidnesbyrd om, at de udførlige protokoller, Superligaen har udarbejdet i samarbejde med myndighederne, har den ønskede effekt, og at vi kan eksekvere meget effektivt, siger Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF og tilføjer:

- Vi ser på hele Covid19-situationen med stor respekt og ydmyghed, og vi er parate til at tage det nødvendige ansvar og gøre det, der skal til, for at få åbnet op for flere tilskuere. Jeg synes, at Superliga-klubberne i fællesskab har bevist, at vi kan afvikle kampene under forsvarlige og kontrollerede forhold. Derfor håber vi også, at vi hurtigst muligt kan genoptage dialogen med myndighederne og få lov til at vende tilbage til de retningslinjer, der gjaldt til sæsonpremieren og i slutningen af sidste sæson med 18 udendørs sale á 500 tilskuere til vores kampe.

Nye VIP-balkoner i Ceres Park
Trods de nuværende begrænsede muligheder for tilskuere arbejder AGF hele tiden på at få det optimale ud af situationen. Det var de virtuelle tribuner i foråret et udtryk for, og seneste nye tiltag er etablering af en udendørs VIP-balkon, hvor sponsorer kan sidde og spise, samtidig med at de ser kampen.

- Som reglerne er nu, må sponsorer til vores kommende kamp mod AC Horsens d. 18. oktober ikke forlade deres VIP-plads i loungen og sætte sig ud på tilskuerpladserne, når kampen går i gang. De skal blive på den samme plads under hele kampen. I stedet for at sætte vores sponsorer i denne noget besynderlige situation, etablerer vi nu en ny udendørs VIP-balkon i to niveauer langs det meste af tribunen og kombinerer dermed VIP-spisningen med tilskueroplevelsen.

- Vi forsøger på den måde at skabe mest mulig værdi for vores sponsorer under de gældende forhold. Vi har oplevet en enestående loyal opbakning fra vores sponsorer under corona på trods af at vi ikke har haft mulighed for at kompensere dem - ja, vi har aldrig oplevet en større opbakning fra nye og eksisterende samarbejdspartnere, end tilfældet er nu. Det værdsætter vi højt, siger Jacob Nielsen, der også vil bruge det nye VIP-tiltag som en test i forhold til det nye stadion i Aarhus.

- Med VIP-terrassen øver vi os også på det nye stadion. Det er efter inspiration fra Tele2 Arena i Sverige, og nu får vi testet, om denne form for VIP-oplevelse også passer til aarhusianske forhold.

VIP-balkon (1)