Spot på... AaB

Af: MJ / Foto: Getty Images - 1. oktober 2020, kl. 16:42

Søndag er det jysk klassiker tid, når AaB venter i Aalborg. Her ser vi nærmere på vores kommende nordjyske modstander.

Søndag er det igen tid til kamp i 3F Superligaen, når vi på udebane møder AaB i 4. spillerunde.

Sidst vi mødte AaB var i juli, da vi stod over for nordjyderne i mesterskabsspillet. Og vi har faktisk mødt AaB en del gange på det seneste i både 3F Superligaen og i Sydbank Pokalen. Kampen på søndag er således den femte jyske klassiker siden den 7. juni. 

Gennem historien har vi spillet 150 kampe mod AaB. Her har vi vundet 58, tabt 59 og 33 kampe er endt uden en vinder. Målt på de seneste ti opgør har der været mål i alle opgør, så mon ikke også vi ser mål i søndagens udekamp - forhåbentlig flest til os. 

Getty Images -1219108281 (1)

Modstander-nyt
Op til denne sæson har AaB sagt farvel til en række spillere. Oliver Abildgaard er skiftet til russiske Rubin Kazan, Wessam Abou Ali er skiftet til Silkeborg, Filip Lesniak er skiftet til polske Wisla Plock og Rasmus Thellufsen er røget til Lyngby. Og derudover har vi jo hentet både Patrick Olsen og Søren Tengstedt hos nordjyderne.

Til gengæld har AaB også fået nye ansigter i truppen. Blandt andet har de hentet offensivspilleren Timothe Nkada i franske Stade Reims. Yderligere har nordjyderne styrket offensiven med den svenske angriber Tim Prica, der er søn af den tidligere AaB-angriber Rade Prica.

I defensiven har AaB styrket sig med den portugisiske defensive midtbanespiller Pedro Ferreira, mens også den svenske midtstopper Daniel Granli er kommet til klubben på en lejeaftale frem til nytår.

På skadesfronten har AaB ikke så hårdt ramt pt. Holdets største profil Lucas Andersensynes tilbage fra en længere varig skade, men til gengæld har Rasmus Thelander været ude af truppen i sæsonstarten.

I søndagens nederlag på 3-1 til SønderjyskE måtte nordjyderne dog se endnu en midtstopper gå fra banen. Lejesvenden Daniel Granli gik ud med en skade 30 minutter inde i første halvleg, hvorfor han sammen med Thelander er tvivlsomme til weekendens kamp.

AaB har ingen spillere ude med karantæne.

Getty Images -1222991380

Form
AaB har fået en svingende start på indeværende sæson i 3F Superligaen. I sidste weekend tabte nordjyderne på udebane til SønderjyskE med 3-1, mens de i sæsonpremieren spillede 0-0 ude mod Lyngby. Til gengæld vandt de sæsonens første hjemmekamp mod AC Horsens i 2. spillerunde med 1-0.

Head to head
I de seneste fem indbyrdes opgør har vi haft bøvl med AaB. Her er det blot blevet til én sejr og fire nederlag. Men set over otte kampe, så står der dog 4-4 de to klubber i mellem. 

Rent statistisk er der gode chancer for mål i søndagens udebanekamp mod AaB. Der er nemlig blevet scoret i vores seneste ti indbyrdes opgør mod nordjyderne, hvorfor vi skal tilbage til marts 2018 for at finde det seneste målløse opgør.

De seneste fem kampe mod AaB:
09.07.2020 AaB 1-0 AGF (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
26.06.2020 AGF 1-4 AaB (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
10.06.2020 AaB 3-2 AGF (Semifinalen i Sydbank Pokalen)
07.06.2020 AaB 2-3 AGF (3F Superligaen)
21.01.2020 AGF 0-2 AaB (Testkamp)

Getty Images -1225946414 (2)

Profil
Kasper Kusk er blevet rost som en af AaBs bedste spillere i sæsonstarten. Den 28-årige kantspiller har da også vist rigtig gode takter i sæsonens tre første kampe i 3F Superligaen, hvor han har været kreatøren bag mange af nordjydernes farlige, offensive løsninger.

Og i fraværet af Lucas Andersen sætter nordjyderne nok deres lid til aalborgenseren, der er vokset op i AaB, men også har spillet for Twente og FC København, ligesom han har syv landskampe på sit cv. 

Getty Images -1219101903

Begge klubber
Flere spillere har gennem tiden spillet i både AGF og AaB. Morten Duncan Rasmussen, Lennart Bak, Johnny Mølby for blot at nævne nogle få af de spillere, der har optrådt i begge klubtrøjer.

Tre af vores aktuelle spillere, Patrick Olsen, Søren Tengstedt og Nicklas Helenius, har også alle en fortid i AaB. Olsen og Tengstedt spillede som bekendt hos nordjyderne i sidste sæson, inden de denne sommer kom til AGF.

Tengstedt og Helenius har begge haft sin fodboldopvækst i AaB, mens Olsen skiftede til klubben i sommeren sidste år.

En anden spiller med fortid i begge klubber - der stadig huserer i 3F Superligaen, men nu for AC Horsens - er Michael Lumb, der voksede op i AGF, hvor han nåede over 100 kampe, inden han blev solgt til Zenit for senere at blive lejet ud til AaB. Hos nordjyderne spillede han 14 kampe i 2011.

Skærmbillede 2020-10-01 Kl . 14.37.22

Foto fra fortiden

Skærmbillede 2020-10-01 Kl . 14.39.51

Man skal ikke forsømme en god lejlighed til et gensyn med dette mål...

Vidste du, at...
Vi for første gang siden sæsonen 1997/1998 har scoret ni mål i de første tre spillerunder i 3F Superligaen

Hvis Patrick Mortensen finder målet på søndag, kan han blive den første AGF-spiller til at score i fem 3F Superliga-kampe i træk, siden Aron Johannsson gjorde det samme i oktober 2012.

Se med i fjernsynet
Der er kampstart søndag den 4. oktober klokken 16.00. Der er desværre ingen adgang for udebanefans på Aalborg Portland Park. 

Kampen kan i stedet følges direkte på Canal 9 og Dplay med optakt fra klokken 15.00, ligesom den også kan følges på AGFs livetwitter.

Getty Images -1219101956 (1)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet