AGF Kvindefodbold: U18 med flot sæsonstart

Af: MJ - 7. oktober 2020, kl. 10:44

Mens AGF Kvindefodbold har bøvlet med resultaterne i Gjensidige Kvindeligaen, så er U18 holdet kommet rigtig flot i gang med deres sæson, hvor de indtil nu er ubesejret og har haft flere spillere på landsholdsopgaver.

Der har været meget at smile over hos AGF U18-piger i begyndelsen af indeværende sæson.

Efter tre spillerunder i landets bedste ungdomsturnering for kvinder ligger vi ubesejret på en tredjeplads i tabellen. I sæsonpremieren spillede vi uafgjort 4-4 ude mod FC Nordsjælland, mens det senest er blevet til en sejr på 2-5 ude mod FC Thy Piger - Skyum og en 1-0-sejr hjemme mod Varde.

Cheftræner for AGF Kvindefodbolds U18-piger, Søren Kiilerich, er da også meget tilfreds med sæsonstarten, hvor fokus har været på spillernes mentalitet fremfor de taktiske overvejelser i spillet.

- Vi har arbejdet rigtig meget med vores intensitet og udtryk på banen i sæsonstarten. Vi har først og fremmest haft fokus på at skabe en vindermentalitet og yde en hård arbejdsindsats. Nu begynder vi så at lægge lidt på i forhold til spillestil, fortæller Søren Kiilerich.

Skærmbillede 2020-10-07 Kl . 10.37.28

Udover de gode takter i U18 DM-ligaen i indeværende sæson har vi også haft flere U18-spillere udtaget til landsholdssamlinger. Det gælder blandt andre Sofie Grøn og Julie Nonbøl, der var udtaget til træningssamlinger for henholdsvis U19- og U17-landsholdet i begyndelsen af september.

Laura Kjærsgård og Camilla Bech Bonde er også udtaget til en træningssamling med U16-landsholdet, der mødes i Vildbjerg i de her dage. 

Den gode sæsonstart kommer i det første år under navnet AGF Kvindefodbold, som blev etableret i foråret og som startede officielt 1. juli. Her gik AGF sammen med klubberne VSK Aarhus og IF Lyseng om at danne en elite-overbygning, der har til formål at styrke kvindefodbolden i Aarhus. Og U18 DM spiller på IF Lysengs licens og bygger dermed videre på det gode talentarbejde, der er bygget op i både IF Lyseng og VSK Aarhus. 

AGF U18 DM's næste udfordring er Brøndby IF i en kamp, der er blevet udskudt på grund af Covid-19. Dernæst venter Fortuna Hjørring den 17. oktober. 

Skærmbillede 2020-10-07 Kl . 10.38.24

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet