AGF sætter ny ambitiøs sportslig målsætning

AF: Af: BJ - 21. april 2021

I bestræbelserne på at etablere sig blandt Skandinaviens bedste fodboldklubber har AGF A/S defineret en række nye sportslige målsætninger i en 2025-plan.

I bestræbelserne på at etablere sig blandt Skandinaviens bedste fodboldklubber har AGF A/S defineret en række nye sportslige målsætninger i en 2025-plan.

Med bronzemedaljerne i 2019/20-sæsonen og kvalifikation til europæisk fodbold nåede AGF A/S denne sommer i mål med de sportslige pejlemærker, som i 2014 blev udstukket i koncernens femårsplan efter nedrykningen fra Superligaen. Dengang som nu er visionen, at AGF skal være blandt Skandinaviens bedste fodboldklubber, og bestyrelsen og direktionen i AGF A/S har efter et grundigt forarbejde hen over de seneste måneder opstillet en række nye sportslige målsætninger i en 2025-plan, der skal bringe AGF endnu tættere på den absolutte fodboldtop i Skandinavien, når byens nye fodboldstadion til den tid er blevet indviet.

De sportslige målsætninger frem mod 2025 er:

  • I sæson 2020/21 skal AGF først og fremmest kvalificere sig til Mesterskabsspillet og europæisk deltagelse i 2021/22.
  • Hvert år skal AGF som minimum være i Mesterskabsspillet
  • Senest i 2025 skal AGF minimum to gange have vundet medaljer i Superligaen.
  • Senest i 2025 skal AGF minimum én gang være kvalificeret til et europæisk gruppespil.
  • I 2025 skal AGF stadigvæk være den mest vindende klub i den danske pokalturnering, og som minimum opnå den 10. pokaltitel (pt. 9 titler).

Indfrielsen af de sportslige målsætninger skal ske på følgende vis:

  • En fortsat gradvis og betragtelig forøgelse af det sportslige budget, hvilket primært skal realiseres ved, at størstedelen af indtægterne fra en given transfer altid vil blive geninvesteret i det sportslige setup fordelt over en treårig periode.
  • Fortsat investering i yngre, sultne og salgbare spillere og fokus på differentierede kontraktudløb i truppen.
  • En fortsat organisk vækst på de primære indtægtskilder (tv-, sponsor- og matchday-indtægter samt venue/koncerter).

Fundamentet for de senere års sportslige fremgang er en sund økonomi i balance, og det vil fortsat være udgangspunktet for AGF A/S' forretningsmodel.

Med venlig hilsen
AGF A/S

Lars Fournais                                 Jacob Nielsen
Bestyrelsesformand                     Adm. direktør

Koncernpartnere

+