Europa-exit i Slovenien

Af: MJ - 17. september 2020, kl. 22:18

2. kvalifikationsrunde blev endestationen for os i Europa League. Torsdag aften tabte vi 3-0 på udebane mod slovenske NS Mura, og dermed er vi ude af den europæiske turnering.

Efter sejren i den målrige affære mod finske FC Honka i 1. kvalifikationsrunde skulle vi møde slovenske NS Mura på udebane i 2. kvalifikationsrunde torsdag aften. Slovenerne vandt deres kamp i 1. kvalifikationsrunde mod reservespækkede, estiske Nomme Kalju med cifrene 4-0 og har fået en god start i den hjemlige liga, hvorfor de kom ind til torsdagens europæiske opgør med god rygvind. 

Aftenens opgør blev spillet foran et tomt Fazanerija City Stadium i byen Murska Sobota på grund af UEFAs corona-restriktioner. Derfor slap vi også for det ekstra pres, som det slovenske hjemmepublikum kunne have dannet på stadion. 

Fra opgørets begyndelse fik vi lagt et godt pres på NS Mura. Vi fik trykket hjemmeholdet ned på egen banehalvdel, hvorfor de ikke blev farlige i offensiven i de første fem minutter. Dermed var det en god start på kampen for os uden de helt store målchancer. 

I den efterfølgende periode var vi stadig dominerende i spillet. Det resulterede i en god mulighed efter et kvarters spil, hvor Alexander Munksgaard var fri på højrekanten, men højrebacken kunne ikke finde Patrick Mortensen inde foran mål. 

Blot fem minutter senere fik vi endnu en chance for at bringe os foran. Bolden havner hos Patrick Olsen, der fra kanten af feltet sendte et hårdt spark på mål, men bolden bliver reddet på stregen. 

Efter den gode indledning kom NS Mura bedre med i opgøret. Hjemmeholdet kom længere op på vores banehalvdel, men uden at de rigtig blev farlige. Derfor var det stadig målløst efter de første 30 minutter. 

Desværre for os måtte Gift Links gå fra banen allerede efter den første halve time. Kantspilleren ømmede sig og lod sig udskifte, hvorfor Søren Tengstedt blev skiftet ind. 

Hjemmeholdets gode periode endte med en scoring med ti minutter til pause. Et indlæg fra venstresiden havnede inde foran mål, hvor Jan Gorenc havde sidste fod på og sendte bolden ind bag William Eskelinen. Dermed var vi bagud 1-0 i Slovenien. 

1. halvleg endte uden yderligere scoringer. Dermed gik vi i omklædningsrummet med stillingen 1-0 til NS Mura. 

DSC00348 (1)

2. halvleg
Fra 2. halvlegs start kom vi ud med et godt udtryk. Allerede efter få minutters spil sendte Bror Blume et kvalificeret skud afsted fra kanten af feltet, men bolden blev rettet af og gik ud til hjørnespark. 

Vi blev ved med at holde et tungt pres på hjemmeholdet efter pausen. Op til flere gange var der optræk til en målchance, men den sidste kvalitet på den sidste tredjedel af banen manglede. 

Hjemmeholdet stilte sig for alvor ned på egen banehalvdel i 2. halvleg for at forsvare sin føring på 1-0. Det betød naturligvis også, at vi kom meget på bolden, men vi havde svært ved at finde de gode offensive løsninger i NS Muras meget kompakte, defensive organisation.

DSC00344

Trods overtaget i boldbesiddelsen skulle NS Mura vise sig at komme foran 2-0 med 20 minutter igen. En forsvarsfejl ender med en stor mulighed til Kevin Zizek, der bragte hjemmeholdet foran med 2-0. Derfor skulle vi for alvor ud at jagte i offensiven. 

Kort scoringen til 2-0 havde vi en god mulighed for en reducering. Et noget tvivlsomt målmandsspil fra Mura-keeperen endte med, at bolden kom hen til nyindskiftede Albert Grønbæk. Grønbæk spilede bolden ind til Patrick Mortensen, hvis forsøg på mål blev reddet på stregen af en markspiller. 

Trods et øget pres på NS Muras defensiv lykkedes det os ikke at få sparket bolden i mål. Til gengæld fik hjemmeholdet scoret til 3-0 dybt inde i overtiden. Dermed endte opgøret med et nederlag på 3-0 og et exit i Europa League. 

Kampfakta - Europa League
NS Mura - AGF 3-0 (1-0)
1-0: 37' Jan Gorenc
2-0: 72´ Kevin Zizek
3-0: 90+5' Kevin Zizek

Advarsler
NS Mura: Andrija Filipovic, Klemen Sturm, Alen Kozar 

Startopstillinger

AGF:
William Eskelinen - Casper Højer, Niklas Backman, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard - Bror Blume (72' Niklas Helenius), Nicolai Poulsen, Patrick Olsen - Jon Thorsteinsson (76' Albert Grønbæk), Patrick Mortensen, Gift Links (30' Søren Tengstedt).

NS Mura:
Matko Obradovic - Ziga Kous, Zan Karnicnik, Jan Gorenc, Klemen Sturm - Alen Kozar, Nino Kouter (90+2' Amadej Marosa) - Andrija Filipovic (69' Tomi Horvat), Luka Bobicanec (83' Dragan Lovric), Kai Cipot - Kevin Zizek

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet