Gjensidige Kvindeligaen: Få minutter blev afgørende i nyt nederlag

Af: SHC / Arkivfoto: Ole Nielsen - 12. september 2020, kl. 17:12

Lørdag eftermiddag var AGF Kvindefodbold i aktion på hjemmebanen ved Vejlby Risskov Centret. Og oven på en stime med flere nederlag var det en flok revanchesultne kvinder, der skulle i aktion i mod HB Køge.

Og i dag med en ny mand i spidsen efter cheftræner Anders Nim fratrådte sin stilling i mandags. Det var derfor den - nu tidligere - assistenttræner Allan Nørgaard, der i dag stod i spidsen for holdet - assisteret på bænken af AGF's talentchef Allan Frederiksen. Så kvinderne var opsatte på at imponere en ny træner-duo på bænken og gå efter sejren mod et aktuelt velspillende HB Køge hold, der kom til Aarhus oven på en sejr over Fortuna Hjørring og som nummer fire i ligaen.Fra kampens indledning forsøgte vi at presse på gæsterne med dybe bolde bag Køge-forsvaret som især Maria Herdel ihærdigt skulle jagte. Og den plan skabte nogen gode muligheder uden det dog blev helt farligt og efterhånden fik gæsterne kontrol over kampen og mere boldbesiddelse.

Og allerede efter et kvarters tid udmøntede det boldovertag sig i en scoring, da Køges Kelly Fitzgerald opfangede en løs bold ved kanten af vores felt og lagede den over i det fjerneste hjørne til en føring til gæsterne.Den tidlige spand kold vand i ansigtet slog dog ikke kvinderne ud og efterhånden fik vi tilkæmpet os mere boldbesiddelse og dermed også flere chancer. Men den sidste aflevering udeblev for ofte til, at vi for alvor fik skabt store chancer for en udligning inden pausen.

Og i den anden ende var Køge konstant farlige med flere afslutninger. Men stillingen holdt til pausen, hvor AGF's kvinder stadig var fuldt med i opgøret og dermed kunne gå i omklædningen med optimismen i behold. 2. halvleg

Den optimisme fik dog et ordentlig skud for boven kort inde i 2. halvleg, hvor der blev stemplet ud i en fem minutters tid og Køge stemplede den anden vej med tre hurtige scoringer fra det 49' ende minut til det 53'ende minut, hvor vi må erkende, at vi forærede for store chancer væk end godt er, hvis man vil ha' point. 

Så gæsterne fra Sjælland satte kniven ind og kløvde det århusianske håb om et comeback på få, men effektive minutter. 

Derfra var det op ad bakke i resten af 2. halvleg, og selv om Mathilde Søjbjerg ret hurtig efter den fatale Køge-dominans fik reduceret, så var håbet om point skudt i seng og kampen endte 1-4.

Dermed måtte AGF's kvinder endnu en gang indkassere et nederlag på hjemmebane og vi forbliver på syvendepladsen i Gjensidige Kvindeligaen med seks point op til den slutspilsgivende sjetteplads.


Nu venter der kvinderne en landsholdspause, hvor tropperne kan få en tiltrængt puster, tanke energi og selvtillid igen, måske få nogen af de mange aktuelle skadesplaget spillere på højkant, der også var savnet i dag. Og dermed komme tilbage på sporet inden den omvendte kamp i forhold til i dag, når turneringen genoptages med en tur til netop Køge i en kamp, der spilles den 27. september. 

Skærmbillede 2020-09-12 Kl . 17.02.00


Kampfakta - Gjensidige Kvindeligaen / Vejlby Stadion

AGF-HB Køge 1-4 (0-1)


0-1: 15' Kelly Maureen Fitzgerald

0-2: 49' Laura Juul Hansen 

0-3: 50' Kyra Carusa

0-4: 54' Kyra Carusa

1-4: 56' Mathilde Søjberg


AGF:

Sofie Vendelbo, Emilie Rhode (66' Caroline Jensen), Cecilie Johansen, Sofie Bloch (74' Hannah Bacon), Christina Beck, Maria Herdel, Sofie Kamp, Katrine Kleven, Maria Denius, Sofie Obel (74' Helena Pedersen), Mathilde Søjberg (82' Freja Storm)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet