Overblik: AGF’ere på landsholdsopgaver

Af: MJ / Foto: Getty Images, Ole Nielsen og Nikolaj Rønnow - 3. september 2020, kl. 23:04

Landsholdspausen er i gang og i AGF flere spillere afsted for repræsentere deres hjemland.

I den kommende tid er der aktivitet på landsholdsplan, og flere AGF'ere skal i aktion for deres respektive landshold. Her giver vi et overblik over de spillere, der trækker i landsholdstrøjen i de kommende dage.

Jon Dagur Thorsteinsson (Islands A-landshold)
Landstræneren på Islands A-landshold, Erik Hamrén, har udtaget Jon Dagur Thorsteinsson til de kommende landsholdskampe i Nations League. Island er i samme pulje som Danmark i Nations League, og i denne omgang tager de hjemme imod England lørdag den 5. september og gæster Belgien tirsdag den 8. september.

Før de kommende landsholdskampe har Thorsteinsson fået tre A-landsholdskampe for Island. Han debuterede i november 2018 som 19-årig i en kamp mod Belgien i Nations League, hvor han fik små fem minutter på banen.

Skærmbillede 2020-09-03 Kl . 20.19.03

Sebastian Hausner (U21-landsholdet)
For første gang i karrieren er Sebastian Hausner udtaget til det danke U21-landsholdet forud for to EM-kvalifikationskampe. Midtstopperen har fået meget ros for sit spil i 3F Superligaen i sidste sæson, og det har fået U21-landstræner Albert Capellas til at rette opmærksomheden mod ham.

Fredag skal det danske U21-landshold i aktion i EM-kvalifikationen, når de hjemme tager imod Ukraine. Derefter venter Nordirland tirsdag i næste uge, og holdet skal forsøge at forsvare sin suveræne førsteplads i puljen, hvor de efter fem spillerunder har maksimumpoint og er fem point foran Rumænien på andenpladsen.

Hausner står i forvejen noteret for knap 30 ungdomslandskampe. Han fik debut på det danske U16-landshold tilbage i marts 2016, og siden da har han fået en række kampe i landsholdstrøjen op igennem ungdomsrækkerne.

Skærmbillede 2020-09-03 Kl . 20.18.56

Daniel Gadegaard, Albert Grønbæk og Thomas Kristensen (U19-landsholdet)
I denne uge tager det danske U19-landshold hul på to venskabskampe mod Tyskland, og det bliver med tre AGF'ere i truppen. Daniel Gadegaard, Albert Grønbæk og Thomas Kristensen er alle udtaget til venskabskampene, der spilles her torsdag afte og søndag.

Både Gadegaard og Grønbæk har fået sin debut på det danske U19-landshold, men for Kristensen er det den første udtagelse. For blot et halvt år siden fik Kristensen debut for U18-landsholdet, men nu skal han vise sig frem til U19-landsholdet.

Daniel Jakobsen (U18-landsholdet)
Ligesom som U19-landsholdet skal U18-landsholdet også i aktion i to venskabskampe mod Tyskland henover weekenden. Både fredag og mandag skal de danske talenter op imod tyskerne, og det bliver med Daniel Jakobsen i truppen.

Det er første gang, at den talentfulde forsvarsspiller er udtaget til U18-landsholdet, efter han har spillet en række ungdomslandskampe på U17-landsholdet.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet