Sejr i målrig sæsonpremiere på Ceres Park

Af: MJ / Foto: Getty Images - 14. september 2020, kl. 21:48

Det blev lidt for spændende i sæsonpremieren i 3F Superligaen mod Vejle Boldklub mandag aften, hvor vi løb med de tre point og en sejr på 4-2.

En traditionsrig fodbold-klassiker ventede i sæsonpremieren i 3F Superligaen, da vi hjemme på Ceres Park tog imod oprykkerne fra Vejle Boldklub mandag aften. Opgøret havde de fineste rammer med næsten 8.000 tilskuere på lægterne, mens aftensolen satte prikken over i'et ved at skinne over Kongelunden på en dejlig fodboldmandag i Aarhus.

Opgøret begyndte ganske jævnbyrdigt. Hverken vi eller Vejle havde de store målchancer i kampens indledende fem minutter, men efter syv minutters spil var vi for første gang farlige i gæsternes målfelt. Casper Højer leverede et indlæg fra venstresiden, som var meget tæt på at ramme Patrick Mortensen i pandebrasken, men vores anfører missede den akkurat.

Getty Images -1228514183

Blot to minutter senere kom vi foran 1-0. Igen var det et perfekt indlæg fra venstresiden, men denne gang fra Gift Links. Mortensen svævede igen til vejrs og pandede bolden sikkert i netmaskerne, hvorfor vi fik en drømmestart på sæsonpremieren.

Getty Images -1228514419

I den efterfølgende periode fik vi virkelig trykket Vejle ned mod eget felt. Alexander Munksgaard havde et godt forsøg fra kanten af feltet, men Groothuizen fik parreret bolden ud til hjørnespark.

Selvsamme Munksgaard skulle få en hovedrolle små ti minutter senere. Vores højreback sendte et indlæg ind i Vejles målfelt, hvor Frederik Tingager var flere etager over Vejle-forsvaren og sendte bolden ind bag Groothuizen i Vejle-målet med et veltimet hovedstød. Dermed var stillingen 2-0 efter bare 17 minutters spil på Ceres Park.

Getty Images -1228514333

Vejle kom bedre med i opgøret godt halvvejs inde i 1. halvleg. Gæsterne nærmede sig vores målfelt, men det lykkedes dem ikke rigtig at blive farlige i offensiven.

Den gode periode fra gæsterne blev afløst af gode takter fra Jon Thorsteinsson. Islændingen fik afdriblet sin direkte modstander ude i venstresiden, hvorefter han med et hårdt spark fik Groothuizen ud i fuld længde for at redde bolden.

Mod slutningen af 1. halvleg fik gæsterne igen en smule momentum. Vi kom til at stå lidt for lavt i perioder, hvilket fik lokket Vejle længere frem på banen. Men ikke desto mindre endte de første 45 minutter uden yderligere scoringer, hvorfor vi kunne gå i omklædningsrummet med en føring på 2-0.

2. halvleg
Ligesom 1. halvleg begyndte 2. halvleg ganske jævnbyrdig. Vi havde et par hjørnespark, vi ikke fik udnyttet, mens Vejle ligeledes havde et par gode momenter på vores banehalvdel.

Men lidt over et kvarter inde i 2. halvleg fik vi scoret endnu en gang. Igen var det på et indlæg fra Munksgaard, og på en ripost opsnapper Thorsteinsson bolden og sender os foran med 3-0.

Getty Images -1228513798

De gode takter fortsatte efter målet til 3-0. Her havde vi to store målchancer, som med lidt mere held var endt i netmaskerne. Dermed var vi totalt ovenpå i opgøret, mens Vejle kæmpede med at finde melodien.

Gæsterne fik dog reduceret 20 minutter før tid. Raphael Dwamena sparkede bolden ind bag Eskelinen, hvorfor der nu stod 3-1 på Ceres Park.

Efter reduceringen tabte vi lidt grebet om kampen. Vejle kom mere på bolden, og vi stressede en anelse i vores opspil. Derfor var det en meget vigtig fase af kampen med ti minutter igen.

Getty Images -1228515104

Desværre blev det til en yderligere reducering med fem minutter igen. Juhani Ojala steg til vejrs på et hjørnespark og bragte gæsterne ind i kampen med scoringen til 3-2.

Og det blev endnu værre. Kevin Diks måtte gå fra banen med en skade, få minutter efter han blev skiftet ind. Ind kom i stedet Niklas Backman, der sammen med resten af holdet skulle køre sejren hjem.

I overtiden fik vi definitivt lukket kampen. Nyindskiftet Benjamin Hvidt sparkede bolden i nettet bag Groothuizen til 4-2, som også blev kampens slutresultat. Dermed fik vi skudt 3F Superligaen i gang med en fortjent sejr på eget græs.

Getty Images -1228515275

Kampfakta - 3F Superligaen
AGF - Vejle Boldklub 4-2 (2-0)

1-0: 9' Patrick Mortensen