Tilbageblik: Tre dramatiske kampe mod OB

Af: MJ / Foto: Ole Nielsen, Nikolaj Rønnow og Getty Images - 23. september 2020, kl. 13:21

OB venter i næste spillerunde af 3F Superligaen, hvor vi på søndag tager imod fynboerne i Ceres Park. Gennem tiden har vi spillet over 160 kampe mod OB og der har været mange store kampe gennem historen.

Men her må vi nøjes med tre, når vi laver et nedslag i de indbyrdes opgør mod søndagens modstander og ser på tre dramatiske kampe mod OB. 

Top -a 70fe 3e 5-ebac -4a 19-a 437-73655a 6b 007c _0_90_0_0_4677_3307_1440_1018_db 357fa8

Vi begynder med et opgør fra 1996, hvor vi på hjemmebane tog imod OB i næstsidste spillerunde i Superligaen. Inden opgøret lå vi på førstepladsen i tabellen, mens fynboerne lå på tredjepladsen. Dermed var det to tophold, der stod over for hinanden den 23. maj 1996. 

OB bragte sig foran 0-1 efter små 70 minutters spil på et mål af Per Pedersen. Derfor skulle vi for alvor ud at jagte en udligning foran hjemmepublikummet - også for at bevare håbet om et mesterskab, hvor de evige rivaler fra Brøndby IF lurede på at overtage førstepladsen fra os. 

Det så dog længe ud til at blive et smalt nederlag til OB, men dybt inde i overtiden kom målet. Et hjørnespark svævede over i det bagerste rum, hvor norske Håvard Flo satte panden på. Bolden fløj direkte ind i netmaskerne bag gæsternes keeper, hvorfor euforien var til at få øje på - både hos Flo og på lægterne.

Opgøret endte 1-1, og dermed guldet glippede i en sæson, hvor vi måtte "nøjes" med sølvmedaljen i landets bedste fodboldrække - i øvrigt foran OB, der fik bronze i den sæson. 

Getty Images -504457033

Målfest i 2013
Vores næste nedslag er fra 2013, hvor vi på udebane mødte OB i 7. spillerunde af 3F Superligaen. Inden kampen lå vi på en tredjeplads i tabellen med samme antal point som OB på andenpladsen, hvorfor der var lagt op til lidt af et topopgør.

Og seværdigt blev det, selvom vi kom skidt fra start. OB var foran 2-0 efter 35 minutters spil, men Osama Akharraz fik reduceret kort før pausen til stilingen 2-1.

Efter pausen gik der total målfest i opgøret. I de første fem minutter af anden halvleg lykkedes det os at komme på 2-3 på mål af Arthur Sorin og Alexander Juel Andersen, og med en udligning fra Morten Skoubo en halv time før tid, blev det for alvor spændende.

I den sidste halve time af opgøret fik vi scoret hele tre mål, hvorfor kampen endte med en sejr og de vanvittige cifre 3-6. Endnu mere imponerende var det, at vi scorede seks mål med seks forskellige målscorer, da Søren Larsen, Jesper Lange og David Devdariani stod for de sidste tre scoringer.

Getty Images -504456989

Seneste møde

Senest vi mødte OB var i slutningen af juli i Europa Playoff-finalen, hvor der var en billet til kvalifikationen i Europa League på højkant. Forinden dette opgør havde vi høstet bronzemedaljen i 3F Superligaen, og nu skulle vi spille for en plads i Europa. 

Bror Blume åbnede ballet med en skarp scoring til 1-0 lige inden pausen. Efter pausen gjorde vi det endnu sværere for OB. Patrick Mortensen sendte os yderligere foran med scoringen til 2-0, og dermed var fynboerne for alvor presset.

OB fik dog svaret igen med et mål af Kasper Larsen, der bragte spænding ind i opgøret igen med en halv time tilbage. Men trods reduceringen fik vi kørt sejren hjem. 

Skærmbillede 2020-09-23 Kl . 13.19.59

Søndag gælder det OB igen - desværre foran et kraftigt reduceret tilskuereantal på grund af nye Covid-19 restriktioner. Kampen kan dog følges direkte på TV3 Sport med optakt fra klokken 13.30.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet