Kampe

Sankt Patricks dag i Ceres Park

AF: AGF / Foto: Allan Høgholm - 21. april 2021

To gange Patrick – henholdsvis Mortensen og Olsen scorede i dagens 2-0 sejr hjemme over Ceres Park.

Efter en tur på Fyn i seneste runde var vi søndag eftermiddag igen hjemme på Ceres Park i 3F Superligaen. Her tog vi imod SønderjyskE i ligaens runde 17.

Senest sønderjyderne var i Aarhus blev det med seks mål i en 4-2 sejr en målrig dyst. Så mange mål kom der ikke denne eftermiddag, men ganske underholdende blev det nu alligevel på en søndag, hvor sidste uges hårde vinter var blevet afløst af behagelige plusgrader i Ceres Park, som inviterede til en fodboldbane, der trodsede årstiden og fremstod ganske velegnet til fodbold.

Og da så solen samtidig kiggede frem gennem træerne i skoven, duftede det næsten af forår i Kongelunden i dag.Det var gæsterne, der først udviste forårskådhed, da et indlæg fik lov at passere gennem vores felt til afslutning fra en spids vinkel fra en sønderjyde. Men Grabara var på plads og indvarslede endnu en god kamp fra vores bagerste mand.

I kampens indledning havde vi lidt bøvl med at få spillet os til de chancer og for ofte blev vores spil brudt af en ihærdig kæmpende sønderjysk midtbane.

Så der måtte tempo på og efter et lille kvarter satte vi netop tempo i opspillet og fik spillet os til en fin mulighed for Thorsteinsson, der afsluttede godt. SønderjyskE's målmand fik kun halvklaret og riposten røg ud til Gift Links, der desværre sparkede forbi mål på kampens indtil da største chance.Kort efter var Jon Thorsteinsson ved at kunne bringe os foran, da han lige manglede et par størrelser i støvlerne før han kunne skubbe bolden i mål efter et hjørnespark. Men fru Fortuna var ikke med gutterne i kampens indledende fase.

Ej heller da Bror Blume midtvejs i første halvleg afsluttede flot fra kanten af gæsternes felt, men SønderjyskE's målmand Thomas reddede godt, og desværre for os havde han taget handskerne med i dag.

Efter en halv times spil var SønderjyskE's indledende pres aftaget og efter vores chancer indtil da havde ikke en gang den mest gæve sønderjyde fra Gråsten løftet et øjenbryn, hvis vi havde været foran. Men det var vi ikke og vi måtte derfor gå til pause med 0-0 efter en flot første halvleg, hvor det kun var den sidste effektivitet og lidt held, der manglede foran og hvor forsvaret lukkede godt af bag til med et solidt makkerpar i Hausner og Sanneh, der i dag fik sin første start i 3F Superligaen som AGF'er.

2. halvleg
Kampens anden halvdel startede lidt ud som vi sluttede den første - med os med det chanceskabende spil og gæsterne lurende på omstillinger.

Kort inde i halvlegen forsøgte Gift Links sig med et frækt skud, der tog stolpen og forinden havde Jon Thorsteinssons også haft en chance.

Efter en god times tid fladede kampen lidt ud og SønderjyskE fik mere smag for tingende. Men når gæsterne kom i omstillinger var enten midtbanen - som for eksempel Nicolai Poulsen, der i dag kom i vejen for meget og ganske fortjent blev man of the mats - påpasselig eller forsvaret kom i vejen. Og efterhånden tyndede det lidt ud i vores chancer efter en ellers god indledning på 2. halvleg og altså også en forrygende 1. halvleg på det område.Med godt tyve minutter igen kom Jon Thorsteinsson endnu en gang igennem i sin venstrekant, hvor han konstant var en trussel i dag. Men symptomatisk for kampen blev han tacklet lige inden sin afslutning.

Men så! - efter et indlæg fra Casper Højer Nielsen - fik vi straffespark begået mod Kevin Diks. Efter dagens dommer Mads-Kristoffersen Kristoffersen havde konsulteret VAR pegede han på pletten og Patrick Mortensen gik til fadet og spiste op. 1-0. Måske ikke lige den måde vi havde regnet med at komme foran. Men ufortjent var det bestemt ikke.

Vi var dog ikke mætte og kort efter sendte Casper Højer Nielsen en flot aflevering ind i feltet, hvor Patrick Olsen sparkede første gang og smuk som en forårsaften i Ceres Park kunne han score til 2-0 med sit første mål i 3F Superligaen.

Og med 10 mand nede for SønderjyskE efter gæsterne fik udvist Steffen Gartenmann i forbindelse med straffesparket kunne vi køre en flot 2-0 sejr med endnu et clean sheet - det femte i træk.

En flot offensiv - to mål og den gode defensiv gav tre nye point og dermed har vi nu det højeste pointudbytte efter 17 runder i 25 år, og vi er fortsat nummer tre i 3F Superligaen.

Næste kamp er på udebane, når vi på søndag rejser til København for at møde FC København. Den kamp spilles som den i dag også kl. 16.

Kampfakta - 3F Superligaen - Runde 17
AGF-SJE
2-0 (0-0)
1-0: 74' Patrick Mortensen (Straffespark)
2-0: 80' Patrick Olsen

MoM: Nicolai Poulsen

Advarsler:
AGF: Ingen
SJE: Stefan Gartenmann (2 og dermed rødt), Rasmus Vinderslev

AGF:Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen, Patrick Olsen, Gift Links (78' Milan Jevtovic), Bror Blume (61' Albert Grønbæk), Jón Thorsteinsson (85' Alex Gersbach) - Patrick Mortensen.

For gæsternes startopstilling og flere tal på kampen besøg Superliga.dk >>>

Koncernpartnere

+