Kampe

Stadig ubesejret efter kold fight på Fyn

AF: - 21. april 2021

Vi er stadig ubesejret i rødt i 3F Superligaen efter en deler i kolde Odense søndag aften.

Der er andre dele af Danmark, der har fået mere sne end vi har i Aarhus i den forgangne uge. Det kunne vi ved selvsyn konstatere søndag aften i Odense, der har fået en del mere sne end vores hjemegn.

Og det bar dagens kampbane da også præg af. For lad det være sagt med det samme og i diplomatiske vendinger; Det var ikke en bane i aften, der var velegnet til topfodbold. Og det kunne ikke undgå at sætte sit præg på begivenhederne i den klassiske dyst mod OB, som vi mødte i 3F Superligaens runde 16.

Fra kampens begyndelse var det dem fra Aarhus af, der kom bedst fra start. Et godt samarbejde i vores højre side mellem Alexander Munksgaard og Gift Links førte til et skarpt indlæg efter kun et minuts tid. Men Blumes gode afslutning blev tæt under mål reddet af OB's målmand, Oliver Christensen.

Og den gode start fra højre side var et godt forvarsel om hvad der ventede i kampens indledning, hvor Links og Munksgaard fik skabt flere gode situationer for os i OB's felt.Men OB ville også være med og efter godt ti minutter kom deres første forsøg på et indlæg, der blev hælsparket tæt forbi Grabaras ene stolpe.

Derefter fordelte kampen sig mere ligeligt ud og hjemmeholdet bed nu også fra sig og fik spillet sig frem til flere ubehagelige situationer. Og især i kontrafasen skulle vi passe på de stribede, der hurtig fik folk med frem.

Underlaget betød, at det også blev en fysisk hård kamp i dag, hvor begge hold gik godt til hinanden og kampen til tider var ret duelpræget. Og på et tidspunkt så det ud til, at der blev gået for hårdt til den i OB's straffesparksfelt, da Hausner blev nedlagt. Men dommerens fløjte var tavs - trods store århusianske appeller for et straffespark.

Sidst i første halvleg kom værternes bedste mulighed i kampen indtil da, da en fynbo afsluttede i vores felt. Men Kamil Grabara fik reddet flot og dermed kunne vi gå til pause med 0-0.2. halvleg
I anden halvleg gik spillerne tilbage på en bane, der nu var endnu mere præget af årstiden og 45 minutters spil. Så det polerede spil var svært, men begge hold gjorde deres for at skabe lidt varme på et iskoldt Natur Energy Park i Odense.

Vi lagde fra land bedst af de to hold i anden omgang, men uden det blev til de helt store chancer. Og som i første halvleg kom værterne bedre med som spillet skred frem. Og efter ti minutter havde OB en stor chance på et hovedstød, men Kamil Grabara reddede os flot.

Efterhånden som kampen skred frem blev det organiseret spil langs jorden sværere og sværere og begge hold måtte ofte ty til indlæg eller mere eller mindre tilfældige bolde frem i banen.

Efter godt en times spil satte vi friske kræfter på banen i skikkelse af Albert Grønbæk og Benjamin Hvidt, der fik nok at se til på midtbanen, hvor der blev kæmpet for hver en centimeter.

Det gjorde der også i forsvaret, hvor Hausner og Juelsgård i dag gjorde en jætteindsats under svære betingelser med mange bolde ind i feltet. Og som halvlegen skred frem fik de mere at lave, da OB pressede mere på.

Men når OB blev farlige som de blev et par gange med giftige hovedstød var Kamil Grabara på plads og vores målmand stod i det hele taget en god kamp i dag - godt hjulet af et godt kæmpende AGF-forsvar.

I den anden ende havde vi svært ved at skabe store chancer og blev mest farlig på hjørnespark og dødbolde. Grønbæk forsøgte sig med et kvarters tid igen med et langskud, men måtte se skuddet gå over mål.

Efterhånden fladede kampen lidt ud som kuldegraderne steg i den fynske vinteraften og vi nærmede os den første målløse kamp mod OB i lang tid.

Værterne var dog farlige på indlæg helt til sidst og med godt ti minutter tilbage heade OB's høje Okosun på mål. Men heldigvis for os over mål.

Kort efter forsøgte Mortensen sig med et godt skud mod OB's mål. Men OB's målmand Oliver Christensen reddede flot.

Sidst i kampen var der optræk til chancer for begge hold efter dødbolde, men det var ikke de helt store chancers dag og begge holds målmand tog med hænder i aften og især stod Kamil Grabara en rigtig fin kamp i dag.

Og han kunne da også glæde sig over endnu et clean sheet, da kampen sluttede 0-0 og vi kunne rejse hjem med et point mere, der gør, at vi - med 29 point - fortsat er nummer tre, når denne runde er færdig.

Næste kamp for vores vedkommende er næste søndag den 21. februar, hvor vi hjemme i Aarhus møder SønderjyskE kl. 16.

Kampfakta - 3F Superligaen - Runde 16
OB-AGF
0-0 (0-0)

Advarsler:
AGF: Alexander Munksgaard, Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt, Casper Højer Nielsen
OB: Jeppe Tverskov, Jens Jacob Thomasen,

AGF:
Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen, Patrick Olsen (86' Milan Jevtovic), Gift Links (75' Kevin Diks), Bror Blume (62' Benjamin Hvidt), Jón Thorsteinsson (62' Albert Grønbæk) - Patrick Mortensen (86' Alexander Ammitsbøll)

Koncernpartnere

+