Kampe

Spot på... FC København

AF: AGF / Foto: Gaston Szerman, Ole Nielsen og Getty Images - 21. april 2021

Ordet ny-klassiker bruges ofte i fodbold. Et meget godt bud på sådan en, er måske kampene mellem AGF og FC København. Her sætter vi spot på søndagens modstander, når turen endnu en gang går til Parken på søndag.

To røde kort og et straffespark til modstanderne. Og så tabte vi desværre 0-1 senest vi mødte FC København hjemme i Ceres Park efteråret.

Søndag den 28. februar er det så revanchetid, når vi skal en tur til Parken og møde københavnerne i hvad der er en topkamp, når vi som nummer tre møder nummer fire; FC København, som er to point efter os i tabellen.

Seneste møde med FC København var altså i Aarhus den 25. oktober, hvor vi tabte 0-1 i en tæt og intens kamp med udvisninger til vores Nicolai Poulsen og gæsternes Mikkel Kaufmann.Vi kan dog søndag drage til hovedstaden med gode minder efter vi i sommer jo vandt 4-2 i Parken på det ene flotte mål efter det andet i en forrygende sommer som jo endte med bronzemedaljer.

Og vi har efterhånden opbygget en god stime på udebane, hvor vi kun har måtte indkassere ét enkelt nederlag på udebane i 3F Superligaen i denne sæson. Og når vi spiller i rødt - som vi gør på søndag - er statistikken endnu stærkere. Her er vi nemlig ubesejret i 14 måneder i 3F Superligaen.

Gennem historien har vi spillet 82 kampe mod FC København. Her har vi vundet 19 kampe, tabt 41 og 22 kampe er endt uden en vinder. Der har været mål i de seneste 15 opgør mod FC København, så den historiske sandsynlighed tilsiger, at der nok også kommer mål på søndag.

Også fordi, at FC København i snit har lukket 1.6 mål ind per hjemmekampe i denne sæson og vi aldrig har spillet tre 0-0 kampe på udebane i træk. Så det dufter af mål søndag - forhåbentlig flest til os.Modstander-nyt
FC København kommer ind til kampen efter de spillede 2-2 mod Lyngby i deres seneste kamp i 3F Superligaen. Dermed stoppede en fin stime for københavnerne, der har fået vendt en resultatmæssig krise fra efteråret.

Før kampen mod Lyngby vandt de således 3-2 over SønderjyskE, hvilket var sejr nummer seks i de seneste otte Superliga-kampe for FCK.

De mange sejre har bragt FC København op på en aktuel fjerdeplads i 3F Superligaen med 30 point og den formkurve er blandt andet skabt hjemme i Parken, hvor københavnerne ikke har tabt i deres tre hjemmekampe og faktisk også har fået scoret i tyve af deres seneste 22 kampe på eget græs.

Siden vores seneste møde med København i Ceres Park har FCK fået Jess Thorup ind som cheftræner - i øvrigt assisteret af en god bekendt af AGF, da vores tidligere assistenttræner Rubén Sellés nu er at finde på trænerbænken i FC København efter et halvt år i Spanien.

I vinterens transfervindue har FC København fået tilføjet nye navne. Mest velkendt for os i Aarhus er nok Mustapha Bundu, der ikke behøver nærmere introduktion. Også Lukas Lerager er hentet til Østerbro.

Til gengæld har FCK så i vinterpausen sagt farvel til spillere som Michael Santos Ragnar Sigurdsson, Robert Mudrazja og Pierre Bengtsson.

Op til kampen mod Lyngby havde FC København Mikkel Kaufmann og Peter Ankersen på skadeslisten. Der meldes ikke om nye skader og FC København har - som os - ingen i karantæne til kampen.

- Vi kender AGF's kvaliteter og de har været meget stabile og solide gennem lang tid, så det bliver en udfordring for os. Vores seneste møde i Aarhus viste, at vi fysisk kan matche dem i de perioder af kampen, det er nødvendigt, så jeg synes, at vi står med gode muligheder for tre point søndag, siger FCK'eren Rasmus Falk til FCK.dkHead to head
Vi har mødt FC København fire gange i 2020. Her vandt vi tre kampe og tabte som nævnt den seneste. Tidligere har vi haft en del bøvl med københavnerne og før den gode stime sidste år, skulle vi længe tilbage for at finde sejre i 3F Superliga-regi mod FCK.

Opgørene mod FC København byder oftest på mål. Vi skal tilbage til marts 2016 for at finde det seneste målløse opgør, da vi spillede 0-0 i 20. spillerunde af 3F Superligaen.

De seneste fem kampe mod FC København:

25.10.2020: AGF 0-1 FCK (3F Superligaen)
19.07.2020: FCK 2-4 AGF (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
05.07.2020: AGF 1-0 FCK (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
07.02.2020: AGF 1-0 FCK (Finalen i Atlantic Cup)
28.10.2019: AGF 1-2 FCK (3F Superligaen)

Profil
FC Københavns Carlos Zeca har med 33 to vundne dueller mere på midtbanen end vores egen Nicolai Poulsen og der er lagt op til lidt af en duel på midtbanen mellem de to slidere på søndag.

José Carlos Gonçalves Rodrigues - som er Carlos Zecas fulde navn - kom til FC København i sommeren 2017 og har siden været en markant profil for klubben, hvor han nu er oppe på 108 3F Superliga kampe for FCK.

Før FC København spillede Zeca i græske Panathinaikos FC og han har - trods sin portugisiske baggrund - græsk statsborgerskab, der betyder, at han også har spillet landskampe for Grækenland.

Begge klubber
Jens Stage, Martin Pusic, Casper Højer Nielsen, Piotr Haren, Morten Nordstrand, Thomas Kjærbye, Jesper Sørensen og nu også Mustapha Bundu er nogle af de spillere, der spillet i både AGF og FC København.

Jacob Laursen er en anden spiller, der har optrådt i de to hvide trøjer. Forsvarsspilleren fra Vejle spillede for FC København fra 2000 til 2002 og var så udlejet til AGF i efteråret 2002, mens han var ejet Leicester City.

Laursen indstillede sin karriere i 2005 og kunne blandt andt se tilbage på 25 landskampe for Danmark. Og altså også et ophold i både FCK og AGF.Foto fra fortiden
Vi er ikke så lang tid tilbage her. Nærmere bestemt den 19. juli 2019, da Jon Dagur Thorsteinsson flot og følt passerer FCK målmand Grytebust foran en pænt fyldt endetribune i Parken (Det var den gang, der måtte være udebanefan med. Må det snart være tilladt igen)

Thorsteinssons mål var et reduceringsmål til 1-2, der desværre også blev kampens resultat. Men målet og opbakningen fra endetribunen er værd at huske - her flot foreviget af Gaston Szerman.Ekstra facts inden søndag
Vores første kamp mod FC København i Parken var i november 1992, hvor det blev til et 3-1 nederlag - et halvt år efter vi havde slået B1903 i pokalfinalen i Aarhus inden de fusionerede med KB og blev til FC København.

Vi er det eneste 3F Superliga hold som ikke har lukket et mål ind i 2021 og kan på søndag holde rent bur seks gange i træk for første gang i vores historie. Det sidste hold til at formå dette var netop FC København mellem november 2009 og marts 2010.

Se 3F Superligaens optakt her med højdepunkter fra tidligere opgør og mere statistik >>>

Koncernpartnere

+