Kampe

Spot på... OB

AF: SHC / Foto: Ole Nielsen & Getty Images - 21. april 2021

Efter en midtugekamp i Sydbank Pokalen hedder weekendens modstander nu OB. Her tager vi et nærmere kig på fynboerne.

På søndag skal vi forsøge at fortsætte vores gode sæsonstart i 3F Superligaen, når vi ude skal møde OB i Odense i 3F Superligaens runde 16.

Senest vi mødte OB var i 3F Superligaens runde tre hjemme i Aarhus, hvor det blev til en mindeværdig 4-2 sejr i en kamp du kan gense højdepunkter fra her:Gennem historien har vi spillet hele 166 kampe mod OB. Her har vi vundet 64 kampe, tabt 69 og 32 er endt uden en vinder.

Målt på de seneste ti kampe har der været mål i alle opgør, så der er en pæn sandsynlighed for mål igen i på Nature Energy Park på søndag.

Med to hjemmekampe som de seneste kampe mod OB skal vi et stykke tid tilbage for at finde vores seneste kamp i Odense. Den fandt sted tilbage i september 2019, hvor det blev til en 2-1 sejr.

Modstander-nyt
Op til genstarten af 3F Superligaen fik OB Sander Svendsen og Teitur Magnusson retur fra lejeaftale, mens Daniel Obbekjær skiftede væk fra Odense.

Så det har ikke været det mest aktive transfervindue på Fyn, hvorfor OB's hold ligner det vi lærte at kende i efteråret. Dog er den elegante angriber, Bashkim Kadrii kommet tilbage til OB i denne uge fra et udenlandsophold. Han regner dog ikke med at komme i kamp søndag, fortalte han i forbindelse med OB's kamp i torsdags.

OB startede foråret med en hjemmekamp mod Lyngby, som vi jo også mødte i vores liga-kamp. Men i modsætning til os, så tabte fynboerne deres kamp til Lyngby. Men de tog så revanche i deres seneste kamp, hvor de flot vandt 0-2 ude over FC Nordsjælland.

Måske fordi nordsjællænderne jo inviterer deres gæster på kunstgræs og banen i Odense er lige nu vanskelig at spille på - mildest talt. Og det skal blive "spændende", at se hvilken stand banen på Nature Energy Park er i efter OB spillede pokalkamp mod FC Midtjylland torsdag aften. Her tabte fynboerne 1-2 på en bane som var noget mærket af vintervejret.

OB har i de første kampe haft udfordringer med deres backs, hvor både Ryan Johnson Laursen og Jørgen Skjelvik har været ude med skader senest. Også Max Fenger og Mandé Sayouba er tvivlsomme til kampen mod os søndag, ligesom Mads Frøkjær måtte udgå af OB's pokalkamp i torsdags.

Emmanuel Sabbi er ude med karantæne mod os.Form
OB startede året med at tabe hjemme til Lyngby for derefter at vinde ude over FC Nordsjælland. De ligger pt. nummer otte i 3F Superligaen med 19 point. Senest var de i kamp i torsdags hjemme mod FC Midtjylland i Sydbank Pokalen, hvor fynboerne tabte 1-2. OB har derfor ikke vundet i deres seneste tre hjemmebanekampe, hvor vi omvendt ikke har tabt på udebane i 3F Superligaen siden den 29. november.Head to head
I de seneste fem indbyrdes opgør har vi haft et rigtig godt tag på OB. Faktisk har vi vundet alle fem seneste kampe mod fynboerne, og vi har også haft held til at finde målet.

Vi skal således tilbage til august 2017 for at finde den seneste kamp, hvor vi ikke scorede mod OB. Og ser man historisk set på kampene mod OB, så er der statistisk set stor sandsynlighed for mål i morgen.

Faktisk har vi kun tre gange spillet 0-0 mod OB i 3F Superligaens historie. Senest en kamp mellem AGF og OB forblev målløs var i 2017, og i de seneste syv kampe mod OB er der tilsammen scoret 28 mål, så mon ikke der også kommer mål på søndag - forhåbentligt flest fra de hviie.

De seneste fem kampe mod OB:

27.09.2021 AGF 4-2 OB (3F Superligaen)

29.07.2020 AGF 2-1 OB (Europa Playoff-finalen)
01.06.2020 AGF 1-0 OB (3F Superligaen)
31.10.2019 AGF 1-0 OB (Ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen)
20.09.2019 OB 1-2 AGF (3F Superligaen)

Profil
OB's unge målmand Oliver Christensen er en spiller, der vil fremad. Han kronede et flot 2020 med en landsholdsudtagelse og forleden udråbte DR's podcast, Fodboldlisten ham som en lederfigur i 3F Superligaen.

Og den 21-årige målmand har da også gjort det godt siden han erobrede en fast plads i fynboernes mål. Med en redningsprocent på 73 % bliver han en hård nød at knække for vores angribere søndag aften.

Begge klubber
Flere spillere har gennem tiden spillet i både AGF og OB. Nicklas Helenius, Tobias Grahn, Dennis Siim, Søren Andersen, Alexander Juel Andersen og Stig Tøfting for blot at nævne nogle få af de spillere, der har optrådt i begge klubber.

En anden var Søren Berg, der kom til AGF i 2011. Søren Berg, der stammer fra Odense, spillede 229 kampe og scorede 49 mål for OB. For AGF blev det til 57 kampe og 12 mål. Berg indstillede sin aktive karriere i 2014.

Foto fra fortidenUnder en pokalkamp i Odense i oktober 2008 fik målmand Jesper Rask sin eneste kamp for AGF, da han kom ind i stedet for en skadet Morten Hyldgaard. Rask kom siden videre til Hobro og har nu stoppet sin aktive karriere.


Fun fact

  • Vi har vundet fire af vores seneste fem 3F Superligakampe. Det er lige så mange som i de forrige 12.
  • AGF har scoret flest mål af alle klubber udenfor feltet. Nemlig otte i alt i denne sæson.
  • OB'eren Mikkel Hyllegaard har scoret begge hans mål i denne sæson som indskifter. Det er kun SønderjyskEs Hadji Wright, der har lavet bedre indskiftninger.
  • OB har indkasseret otte mål i denne sæson på afslutninger med modstanderens venstreben.
  • OB har scoret lige så mange mål (10) som i første og anden halvleg. Her har vi scoret 13 i første og 14 i anden halvleg.

Der er kampstart på søndag kl. 20. Desværre jo under Corona-restriktioner, hvorfor der ikke er noget billetsalg til udebaneafsnittet i Odense, der ellers plejer at være flot fyldt, når vi spiller på de kanter. Hvem husker for eksempel ikke playoff-kampen en smuk solskinsdag i Odense i 2018.

Kampen på søndag den 14.2 kan følges direkte på TV3+ og Viaplay med optakt fra klokken kl. 19, ligesom den kan følges på P3 og på AGF's livetwitter. KSDH!

Koncernpartnere

+