Kampe

Spot på... SønderjyskE

AF: AGF / Foto: Ole Nielsen og Getty Images - 21. april 2021

Søndag eftermiddag kalder Ceres Park igen, når vi møder SønderjyskE i 3F Superligaens 17. runde. Her ser vi - traditionen tro inden en kamp - nærmere på vores kommende modstander

Efter en tur til Fyn er vi nu hjemme igen på søndag. Her gæster SønderjyskE Ceres Park til en kamp om vigtige point i 3F Superligaen. Vi kommer ind til kampen på tredjepladsen med 29 point, mens SønderjyskE kommer til Aarhus som nummer seks i ligaen med 24 point.

Seneste møde med SønderjyskE var i Haderslev i november sidste år, hvor det blev til 1-1, hvor vores mål blev sat ind af Bror Blume. Men seneste hjemmekamp skal vi over et år tilbage for at finde. Det var nemlig den 10. november i 2019, hvor vi vandt 4-2.

Gense højdepunkter fra den kamp her:

Gennem historien har vi spillet 43 kampe mod SønderjyskE i Danmarks-turneringen. Her har vi vundet 19 kampe, tabt 11 og 13 kampe er endt uden en vinder.

I de seneste 10 kampe har vi ikke tabt til sønderjyderne og set over de seneste fem kampe har vi vundet tre og spillet de to andre uafgjort. Derfor skal vi tilbage til august 2017 for at finde det seneste nederlag til sønderjyderne.

Og hjemme på Ceres Park er vi ubesejret i vores seneste fem kampe mod SønderjyskE og har vundet vores seneste tre - det er vores længste stime af hjemmesejre mod sønderjyderne i 3F Superligaen.

Forhåbentlig bliver den stime forlænget på søndag hjemme i Aarhus, hvor vi generelt har set stærke ud i denne sæson og "blot" har tabt to kampe siden juli 2020.Modstander-nyt
Før indeværende sæson var SønderjyskE ganske aktive på transfermarkedet og hentede blandt andre spillere som Marc Dal Hende, den amerikanske angriber Haji Wright og den australske målmand Lawrence Thomas.

Hen over vinterpausen har SønderjyskE så tilføjet den norske kantspiller Bård Finne, der er kommet fint fra start i Haderslev, hvor også Emil Holm er kommet til og den tidligere AGF-spiller Adama Guira er kommet tilbage til den klub, hvor han i første omgang slog sit navn fast i dansk fodbold. Siden vores seneste møde har SønderjyskE solgt Alexander Bah til Sparta Prag.

Marc Dal Hende var ude i SønderjyskE's første to kampe, men var tilbage i truppen forleden.I SønderjyskE's seneste kamp gav de FC København kamp til stregen i Telia Parken, men tabte 3-2. I den forbindelse blev Victor Ekani udvist, mens hans advarsel er efterfølgende blevet annulleret, hvorfor han er til rådighed i kampen mod os søndag.

Inden kampen i København i weekenden startede SønderjyskE flot ud på 2021 med en sejr over FC Midtjylland, men tabte så en kamp mod Vejle efterfølgende.

Det er især det direkte spil som sønderjyderne har haft glæde af. De er fortsat det hold i 3F Superligaen med færreste succesfulde afleveringer, men er det hold, der har næst-flest fremadrettede afleveringer.Form
Søndagens gæster har været dygtige til at score væk fra Haderslev. Således scorede de to mål i Telia Parken i weekenden og før det har de scoret i deres seneste ni udebanekampe i 3F Superligaen.

SønderjyskE har hentet seks point ud af 18 mulige i deres seneste seks kampe, hvor det er blevet til fire nederlag og to sejre. Men de kommer ind til kampen som et godt udebanehold, hvor de ikke har tabt i fem af deres seneste syv udekampe. Omvendt har de lukket mål ind i 19 af deres seneste tyve udebanekampe.

SønderjyskE har fordelt deres mål i denne sæson på især to spillere, hvor Anders K. Jacobsen står noteret for syv og Haji Wright det samme antal. I alt har SønderjyskE scoret 25 mål i denne sæson i ligaen.Head to head
I de seneste fem indbyrdes kampe har vi som nævnt haft et godt tag på SønderjyskE. Faktisk har vi ikke tabt i de seneste fem opgør mod sønderjyderne, hvor vi også har scoret i fire ud af fem kampe. Forhåbentlig fortsætter den gode målstatistik på søndag.

De seneste fem kampe mod SønderjyskE:

02.11.2020: SønderjyskE 1-1 AGF (3F Superligaen)
10.11.2019: AGF 4-2 SønderjyskE (3F Superligaen)
12.08.2019: SønderjyskE 0-0 AGF (3F Superligaen)
18.04.2019: AGF 2-1 SønderjyskE (3F Superligaen)
15.04.2019: SønderjyskE 0-1 AGF (3F Superligaen)Profil
SønderjyskE har et stærkt forsvar med den tidligere AGF'er Pierre Kanstrup og så Stefan Gartenmann. Sidstnævnte har gjort det flot i denne sæson med 44 bolderobringer i 3F Superligaen. Det er 10 flere end nogen anden spiller. Derudover er det også Stefan Gartenmann, der har haft flest clearinger af alle spillere i ligaen.

Gartenmann - der i øvrigt fik sin debut for SønderjyskE i en kamp mod os i august 2017 efter han var kommet hjem fra Hollandsk fodbold - har spillet samtlige liga-kampe fra start for SønderjyskE i denne sæson.Begge klubber
Daniel Christensen, Thomas Nielsen, Anders Nielsen, Pierre Kanstrup, Tomasz Mazurkiewicz og Ulrik Kristensen er nogle af de spillere, der har en fortid i både AGF og SønderjyskE.

SønderjyskE's nuværende cheftræner, Glen Riddersholm, har også en fortid i AGF. Riddersholm var således cheftræner hos os mellem 2015 og 2017.

Det er også et velkendt ansigt for AGF-fans, der netop er vendt hjem til SønderjyskE efter en tur i asiatisk fodbold. For forleden kunne SønderjyskE nemlig præsentere Adama Guira som ny spiller. Adama Guira vender derfor tilbage til den klub, hvor han slog sit navn fast i dansk fodbold som en løbe- og erobringsstærkt midtbanespiller.Efter en tur i fransk fodbold kom Guira til AGF i sommeren 2017. Her blev det til to sæsoner og 53 kampe inden han rejste til Hong-Kong klubben, R&F.

Men nu er han altså netop vendt hjem til 3F Superligaen igen. Det forventes dog ikke, at Adama Guira er med mod os på søndag.

Foto fra fortidenJens Jønsson har netop scoret et meget sent sejrsmål i overtiden i en kamp mod SønderjyskE den 1. marts 2014. Desværre blev der ikke så meget at juble over det forår, hvor vi - trods Jønssons sene sejrsmål i Haderslev - måtte lide den tort at rykke ned, da forår var blevet til sommer.

Ekstra facts inden søndag

  • Vi har holdt rent bur i vores sidste fire liga-kampe. Så et nyt clean sheet søndag vil være en tangering af en rekord for os fra 2019, hvor vi var det seneste hold i 3F Superligaen til at holde rent bur i fem kampe i træk.
  • I syv ud af SønderjyskE's seneste otte udekampe er der blevet scoret mere end 2.5 mål.
  • Med to mål og en assist har Bror Blume har været involveret i seks mål mod SønderjyskE - flere end mod nogen anden modstander i 3F Superligaen. Og tre af hans seks målgivende aktioner mod SønderjyskE er kommet i de seneste tre opgør.

  • Mads Albæk har scoret to mål i hans sidste tre kampe i 3F Superligaen for SønderjyskE efter han ikke scorede i de forrige 34 kampe.
  • Scorer SønderjyskE på søndag, så har de scoret i deres seneste ti udebanekampe i 3F Superligaen i træk. Så det må vi hellere holde dem fra.

Ønsker du at spille lidt på kampen, så giver Danske Spil din indsats 1.82 x igen på en hjemmesejr.

Der er kampstart søndag den 21. februar klokken 16.00 på Ceres Park. Desværre jo stadig uden fans på lægterne. Kampen kan i stedet følges på Canal 9 og discovery+ med optakt fra kl. 15. KSDH!

Koncernpartnere

+