Erfaren SIF-talentudvikler bliver ny U19-cheftræner i AGF

Af: BJ - 4. januar 2021, kl. 13:03

Dennis Pedersen, der gennem en længere årrække har været en nøglefigur i Silkeborg IF’s talentudvikling, skal stå i spidsen for AGF’s U19 Liga-hold.

Han har været med til at udvikle A-landsholdsspillere som Kasper Dolberg og Robert Skov og har også arbejdet med andre store talenter, som i løbet af 2020 er blevet solgt til store klubber i Europa. Nu skal 50-årige Dennis Pedersen fremover være med til at præge AGF's talenter, når han senest fra 1. juli 2021 bliver ny cheftræner for AGF's U19 Liga-hold. Her overtager han posten fra Fatah Abdirahman, der kort før jul blev forfremmet til teknisk chef i AGF.

- Det er et spændende projekt i AGF, som jeg er blevet præsenteret for. Der sker en masse nye tiltag i forhold til optimering af talentudviklingen, og jeg ser en klub, der er et godt sted med gode faciliteter, et akademi på trapperne og et velfungerende førstehold, hvor der også bliver brugt egenudviklede spillere. Potentialet er stort i Aarhus, og jeg ser det som en spændende faglig udfordring at bidrage til, at talentudviklingen i AGF bliver endnu stærkere.

- Jeg har haft en rigtig god tid i Silkeborg, og det har da også krævet nogle overvejelser, men når man vælger noget, vælger man også noget fra. Og jeg har valgt AGF til, fordi jeg kan se mange spændende perspektiver i klubben, siger Dennis Pedersen, der har den højeste UEFA-træneruddannelse.

Indbegrebet af kontinuitet
I Silkeborg IF har Dennis Pedersen siden 2005 været en markant del af klubbens talentafdeling - i de seneste år som transitionstræner, men han har tidligere også været både A+-træner og U19-træner. Derudover har han i en årrække været tilknyttet forskellige DBU-ungdomslandshold som assistenttræner.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at styrke vores talentafdeling med en så kompetent profil som Dennis. I et felt med flere stærke kandidater var han fra starten blandt favoritterne, og den dialog, vi har haft med ham, har kun bekræftet os i, at han besidder den brede erfaring og de kompetencer, vi har søgt efter. Han er indbegrebet af kontinuitet efter 15 år i Silkeborg. Det er det, vi skal bruge i fremtiden hos AGF for at tage de rigtige skridt med akademiet, siger talentchef Jesper Ørskov og tilføjer:

- Dennis har bidraget til Silkeborgs positive talentudvikling gennem de seneste mange år og haft spillere som Robert Skov, Kasper Dolberg, Frederik Alves og Eskild Dall under sine vinger. Den know-how, han har opbygget, får vi nu glæde af - og det gælder ikke kun omkring U19 Liga-holdet, men hele vores talentafdeling fra U10 til transitionsfasen, hvor han med sin indsigt, erfaring og engagement kan bidrage til helheden.

Øje for den individuelle udvikling
Martin Bloch, der er Head of Coaching i AGF, ser også ansættelsen af Dennis Pedersen som et scoop.

- Vi får tilgang af en talentudvikler, som besidder solid fodboldfaglig erfaring, men frem for alt også en menneskelig erfaring, som bliver et fantastisk input for både spillere og trænere i AGF Talent. Han har samtidig nogle faglige kvaliteter, hvor han formår at finde den helt rigtige balance mellem dét at kunne udvikle U19-holdet og ikke mindst samtidig have øje for den individuelle udvikling af spillerne. Det er en trænerkompentence, der er afgørende for vores ambitioner om at udvikle spillere til 3F Superliga-holdet, siger Martin Bloch.

Dennis Pedersen starter som nævnt senest d. 1. juli i sit nye job på Fredensvang.

Dennis Pedersen _940