Gjensidige kvindeliga

Trænerkabalen på plads hos AGF Kvindefodbold

AF: AGF - 21. april 2021

Det bliver en træner med stor erfaring, der tager over som cheftræner for AGF Kvindefodbold frem mod sommer.

Før jul kunne vi præsentere Katrine S. Pedersen som ny cheftræner for AGF Kvindefodbolds hold i Gjensidige Kvindeligaen. Den tidligere assistentræner for landsholdet starter dog først til sommer, men indtil da bliver det en erfaren herre, der kommer til at stå i spidsen for holdet frem til sommer.

Vi er nemlig glade for i dag kunne fortælle, at Steen Petterson bliver cheftræner for holdet i foråret 2021. Derefter tiltræder Steen Petterson til sommer i en ny stilling som head of coaching hos AGF Kvindefodbold med fokus på talentafdelingen.

- Vi er rigtig glade for at byde velkommen til Steen Petterson, der har en høj og stærk faglighed. Steen har også en god kombination af egen spillererfaring på højt niveau kombineret med trænergerningen som spillerudvikler, hvilket vi mener passer rigtig godt på den profil, der skal understøtte AGF-miljøet i fremtiden, siger chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve.

51-årige Steen Petterson har tidligere været ungdomstræner i FC Midtjylland, assistenttræner i 2. division for Ringkøbing IF's herrehold, mens han senest har været sportschef for Vejle Boldklubs kvindeafdeling. Sideløbende har Steen Petterson arbejdet med talentudvikling og undervisning på idræts- og efterskoler.

Som spiller havde han en professionel karriere i klubber som OB og B1909. Han er indehaver af DBU's A-licens som træner og bor til daglig i Jelling. Nu gælder det altså nye udfordringer i Aarhus.

- Jeg glæder mig til at blive en del af den spændende udvikling som AGF, VSK og IF Lyseng har sat i gang med AGF Kvindefodbold. Jeg ser frem til at kaste mig over trænergerningen i det kommende halve år og forberede truppen bedst mulig, inden jeg overdrager pladsen til Katrine til sommer, hvorefter det gælder et nyt spændende job som head of coaching, siger Steen Petterson.

- Det været centralt, at vi fandt en træner, som fremadrettet kan se sig selv i AGF. Derfor fortsætter Steen fra sommeren 2021, som Head of Coaching som en del af satsningen på vores ungdomsarbejde. Og nu er der skabt en stærk løsning, hvor Steen - i samarbejde med staben og Katrine S. Pedersen - allerede nu kan igangsætte en koordineret indsats i vores kvindeligamiljø og samtidig bringe Gjensidige Kvindeliga-holdet godt frem til sommer - det bliver rigtig godt, tilføjer Marie Greve.

Første gang Steen Petterson vil være at finde på trænerbænken for AGF's Gjensidige Kvindeligahold i en turneringskamp bliver i holdets udsatte kamp mod Brøndby IF den 6. marts.

Koncernpartnere