Udskiftning på trænerbænken

AF: AGF - 21. april 2021

Johnny Mølby bliver ny assistenttræner for 3F Superliga-holdet efter Lars Friis skal være ny cheftræner for Viborg FF i NordicBet Ligaen.

Assistenttræner for AGF's 3F Superligatrup, Lars Friis forlader AGF for at blive ny cheftræner for Viborg FF's hold i NordicBet Ligaen. Det sker med øjeblikkelig virkning efter de to klubber er nået til enighed om en løsning, så Lars Friis kan blive løst fra sin kontrakt i AGF og tiltræde i Viborg FF med det samme.

- Lars Friis har en drøm om at prøve kræfter med cheftræner-gerningen, og det får han nu muligheden for med topholdet i NordicBet Ligaen - en enestående mulighed som vi ikke ville stå i vejen for.

- Lars har ydet en stor indsats for AGF og har altid været en værdsat og loyal del af vores trænerstab. Derfor har vi også gerne ville komme ham i møde med hans ønske om et skifte. Og set i lyset af, at det er lykkes os at finde en kompetent afløser og opnå enighed med Viborg FF om en kompensation, så er vi nået frem til, at Lars kan stoppe med det samme, siger adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen, som allerede på mandag kan byde Lars Friis' afløser velkommen på Fredensvang.

Johnny Mølby ny assistent
Og det bliver en erfaren træner i skikkelse af Johnny Mølby, der bliver ny assistenttræner i AGF. Dermed vender Johnny Mølby tilbage til AGF, hvor det sidst i 90'erne blev til godt 70 kampe som aktiv spiller og senere en periode som assistenttræner i 00'erne. Siden har Mølby fungeret som cheftræner hos blandt andre, AC Horsens, Kolding og i Vendsyssel, ligesom han har været assistenttræner i belgiske KAA Gent og i Esbjerg fB.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkes os at tiltrække Johnny Mølby til trænerstaben med kort varsel. Han kender klubben fra tidligere - både som spiller og som assistenttræner, og da han efterfølgende har oparbejdet en enorm erfaring såvel i 3F Superligaen som i udlandet, er vi fortrøstningsfulde ved et trænerskifte så tæt på sæsonstarten, siger Jacob Nielsen.

Johnny Mølby er indtil videre ansat på en aftale frem til sommer.

- Vi står som bekendt stadig uden sportschef, så opgaven med at sammensætte træner-teamet og den sportslige stab skal på længere sigt ligge hos vedkommende. Derfor giver det bedst mening med en kortere aftale i første omgang. Det kan sagtens være Johnny skal fortsætte, men det bør vi give en kommende sportschef indflydelse på, og med Johnnys store erfaring, så kommer han meget hurtigt ind i jobbet, siger Jacob Nielsen, der takker Viborg FF for et godt forløb i forbindelse med overgangen.

- Viborg FF har haft en professionel og konstruktiv tilgang til processen, så vi kunne finde en god løsning. Så nu er det bare at ønske Lars al mulig held og lykke og så håber vi, at det er på gensyn i 3F Superligaen efter sommerferien, tilføjer Jacob Nielsen.

Koncernpartnere