Gjensidige kvindeliga

Gjensidige Kvindeligaen: Et spændende forår nærmer sig

AF: AGF / Foto: Ole Nielsen - 04. marts 2021

Mens herrerne har været i gang så længe, at vi nåede at spille kampe i sne og frost, så er det nu Gjensidige Kvindeligaens tur til at få hul på foråret.

AGF Kvindefodbold starter året med to hængepartier fra sidste år, hvor turneringen blev udsat på grund af Covid-19.

Derfor starter vi med runde 13 og 14. Og i runde 13 på søndag skal vi møde Brøndby IF på udebane kl. 14, hvorefter Kolding Q venter hjemme i Aarhus i en kamp, der bliver afviklet på Bane 1 Fredensvang, der dermed skriver historie med for første gang at huse en kvindekamp. Desværre bliver det uden adgang for tilskuere.

Med vores placering i bunden af Kvindeligaen er det nogen ganske afgørende uger holdet går ind til. Med to kampe og fire point op til slutspils-stregen skal der point på kontoen i den kommende tid.

Men vi er også afhængige af andre resultater. Og allerede fredag kan meget være afgjort. For her møder vores direkte konkurrenter til en slutspilsplads, FC Thy-ThistedQ nemlig AaB og med en sejr i den kamp til thyboerne vil vores skæbne være beseglet og vi skal i stedet i foråret spille kvalifikationsspil til en plads i Gjensidige Kvindeligaen.

Men taber FC Thy point, så lever håbet om et slutspil endnu, men skal det håb blive til virkelighed kræver det også point til os i de kommende to kampe - altså første gang på søndag.- Det er nogen meget spændende uger vi går ind til. Men opstarten for holdet har været virkelig god og der er en god gejst og optimisme. Så vi ser fortrøstninsfuld frem mod starten, hvor vi skal give alt den kan trække for at få de nødvendige resultater - og så må vi jo så se, hvor langt det rækker, siger chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, der har kunne glæde sig over en opstart med sejre og godt spil i testkampene og en tilgang af norske Tina Fremo, som er kommet til Aarhus fra Rosenborg.

- Uanset, hvordan resultaterne flasker sig i den kommende tid, skal vi forberede os på et vigtigt forår - om det så bliver i det ene eller andet slutspil. Så vi forsøger hele tiden at styrke og trimme truppen så godt vi kan og i det hele taget skrue på de parametrer vi nu kan, tilføjer Marie Greve.

Også den unge Hannah Holgersen er stødt til truppen. Hun har en fortid i det i B93, hvor hun var topscorer i efterårssæsonen.

Se AGF Kvindefodbolds første kamp i foråret på Kvindeliga.dk lige her >>> Det er søndag den 7.3 kl. 14.

Koncernpartnere

+