Videre i Europa League med storsejr

AF: Af: MJ / Foto: Getty Images og Nikolaj Rønnow - 21. april 2021

5-2 lød slutresultatet, da vi torsdag spillede os videre til 2. kvalifikationsrunde i Europa League med en storsejr over finske FC Honka på Ceres Park.

5-2 lød slutresultatet, da vi torsdag spillede os videre til 2. kvalifikationsrunde i Europa League med en storsejr over finske FC Honka på Ceres Park.

Jagten på videre avancement i Europa League begyndte torsdag aften, da vi hjemme på Ceres Park tog imod finske FC Honka i 1. kvalifikationsrunde.

Opgøret var den første betydende kamp for os i den nye sæson, mens FC Honka kom ind til opgøret med over ti ligakampe i bagagen. 

Det var dog ikke til at se, at FC Honka havde mere kampform end os i begyndelsen af opgøret. Allerede efter to minutters spil havde vi en god chance, da Jon Thorsteinsson leverede et indlæg i fødderne på Bror Blume, der med lidt mere held havde sparket bolden forbi Tim Murray i finnernes mål.

Skærmbillede 2020-08-27 Kl . 21.53.29

Efter vores gode start på kampen kom FC Honka bedre med i opgøret. Gæsternes Lucas Kaufmann fik en god mulighed på en omstilling i det 10. minut, men brasilianeren sparkede over mål.

Vi fortsatte med at presse Honka ned på egen banehalvdel i den efterfølgende periode, og det resulterede i en scoring til 1-0 til os efter 21 minutter. Et fremragende hjørnespark fra Casper Højer havnede hos Frederik Tingager, der pandede os i front på et veltimet hovedstød.

Skærmbillede 2020-08-27 Kl . 21.48.02

Få minutter senere var vi igen farlige. Endnu en gang var det på et indlæg, som Patrick Mortensen satte panden på. Desværre ramte bolden overliggeren i en periode, hvor vi fik presset gæsterne helt i bund.

Mortensen skulle vise sig at få en hovedrolle bare få øjeblikke senere. På et hjørnespark fra Højer kom han til vejrs og dirigerede bolden over i det lange hjørne uden chance for Murray i Honkas mål. Dermed stod det 2-0 til AGF efter den første halve time.

Der gik dog ikke længe, før FC Honka bed fra sig. Borjas Martin havde sidste fod på et indlæg, og bolden havnede i netmaskerne bag William Eskelinen. Dermed var der reduceret til 2-1.

Kort før pausen fik vi tildelt et straffespark for hånd på bolden. Patrick Mortensen skulle eksekvere sparket, og i sikker stil bankede han bolden i netmaskerne og udbyggede vores føring til pausestillingen 3-1.

Skærmbillede 2020-08-27 Kl . 21.48.47

2. halvleg
I indledning af 2. halvleg kom gæsterne mere på bolden. Derfor blev vi presset lidt længere tilbage på egen banehalvdel, men med en solid bagkæde fik vi lukket ned for finnernes offensiv.

Skærmbillede 2020-08-27 Kl . 21.49.25

FC Honkas gode periode blev afløst af en stor chance til Jon Thorsteinsson. Islændingen modtog bolden inde i gæsternes felt og sparkede på mål, men Tim Murray i FC Honka-målet fik parreret bolden ud til hjørnespark.

Få minutter senere fik FC Honka desværre reduceret. Finnernes Lucas Kaufmann havde sidste fod på bolden efter et godt opspil og bragte spændingen tilbage i opgøret med scoringen til 3-2.

Getty Images -1228228317

Efter reduceringen fik vi mere ro på bolden og sat nogle gode afleveringer sammen, som fik FC Honka ud at løbe. De gode takter resulterede i en chance til Gift Links, der fra en spids vinkel sparkede bolden i sidenettet.

Mod slutningen af opgøret pressede gæsterne på for en udligning, men vi fik lukket kampen i overtiden. Først var Patrick Olsen på pletten med scoringen til 4-2, inden Søren Tengstedt definitivt sikrede os sejren med sin scoring til slutresultatet 5-2.

Skærmbillede 2020-08-27 Kl . 21.51.01

Dermed er vi videre til 2. kvalifikationsrunde i Europa League efter en storsejr over finske FC Honka.

Kampfakta - Europa League
AGF - FC Honka 5-2 (3-1) 
1-0: 21' Frederik Tingager2-0: 29' Patrick Mortensen
2-1: 35' Borjas Martin
3-1: 45' Patrick Mortensen (Straffe)
3-2: 64' Lucas Kaufmann
4-2: 90+1' Patrick Olsen
5-2: 90+2' Søren Tengstedt

Advarsler
AGF: Casper Højer, Gift Links

AGF: 
William Eskelinen - Casper Højer, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard - Nicolai Poulsen, Bror Blume (86' Benjamin Hvidt), Patrick Olsen - Jon Thorsteinsson (70' Søren Tengstedt), Patrick Mortensen, Gift Links (78' Milan Jevtovic).

FC Honka: 
Tim Murray - Dani Hattaka, Robert Ivanov, Konsta Rasimus - Henri Aalto (69' Macoumba Kandji), Jerry Voutilainen, Javi Hervas, Jonas Levänen - Borjas Martin (79' Arlind Sejdiu), Jean Marie Dongou, Lucas Kaufmann.

Koncernpartnere

+