Inspiration til meget mere AGF

AF: Af: SHC - 21. april 2021

Tiden uden fodbold kan føles lang. Her bringer vi inspiration til læsning og lytning om AGF.

Tiden uden fodbold kan føles lang. Her bringer vi inspiration til læsning og lytning om AGF.

Selv om Danmark er lukket ned i disse tider, så tilbyder vi stadig mulighed for underholdning og informationer om klubben - både her på AGF.dk og på AGF TV, i podcast og på vores sociale medier, hvor vi producerer nyheder, kvalitets tidsfordriv, dialog og fortsat indblik i klubben indtil bolden ruller igen.

Men har man lyst til at benytte disse tider, hvor landet ligger stille, til at dykke lidt længere ned i AGF's historie, de sportslige meritter eller livet i klubben, så er der gennem tiderne udgivet en del bøger om AGF, der indbyder til længere læsning og hygge i sofaen med ungerne. Ja, måske også til hjemmeskolen eller blot til den rastløse fodboldfan.

Her præsenterer vi et udvalg:

Fodbold i blodet - Mennesker og deres klub
Af Mikkel Tholstrup Dahlqvist, Buster Kirschner og Jan Kejser
Forlag: Dahlqvist 
Køb den her 

Fodbold i blodet er næsten den ultimative bog om AGF. Med smukke billeder og spændende historier går bogen tæt på livet i AGF og vi møder 12 forskellige mennesker, der måske normalt ikke er så synlige i offentligheden, men som er vigtige i forhold til at skabe livet i og omkring AGF. 

Fodbold I Blodet

Kom så de hviie!
Af Simon Randel Søndergaard
Forlag: Straarup & Co
Køb den her 

"Kom så de hviie!" er en børnebog om AGF velegnet til de yngre læsere, der er nysgerrig på klubben. Med mange fine billeder af Ole Nielsen og en letlæst tekst tilbyder "Kom så de hviie!" en fin bogoplevelse for børnene og en god og grundlæggende introduktion til klubben for det yngre publikum. 

Kom -sa ̊-De -Hviie

I troed' vi var døde og borte 
Af Jesper Harborg
Forlag: Historia 
Køb den her

Bogen følger AGF over to sæsoner. Fra nedrykningen i 2014 til pokalfinalen i 2016. Centrale personer fra AGF fortæller om arbejdet med at genrejse klubben og om de to spændende sæsoner.

I Troede 2

AGF og alle de andre
Af Ole Brandenborg Jensen  
Forlag: Aarhus Byhistoriske Fond
Køb den her 

I 1950'erne var Aarhus Danmarks fodbold-by nummer et, hvor AGF vandt mesterskaber og landspokaltitler. Også AIA spillede i landets bedste række, og begge århusianske klubber leverede spillere til landsholdet. Ole Brandenborg, der har haft sin daglige gang i byens klubber siden 1978, dukker ned i den århusianske fodboldhistorie.

AGF Og Alle De Andre

Fredensvang - Historien om AGF's klubhus og idrætsanlæg
Af Hans Petersen, Ole Hall, Bo Jensen, Steffen Olesen, Lars Svendsen og Ole Nielsen
Forlag: Turbine 
Køb den her

I 2018 kunne AGF indvie et nyt klubhus, der har givet klubben nogen af de bedste rammer for professionel fodbold i Norden. Det nye klubhus afløste det gamle klubhus på Fredensvang, der stammede fra 40'erne, der - trods sin store kulturelle værdi - var udtjent. Denne bog fortæller den spændende historie om AGF's ikoniske anlæg, Fredensvang.

Bogenomfredensvang


Storklub på slingrekurs - Bogen om AGF
Af Hans Petersen og Rasmus Boserup
Forlag: Turbine 
Køb den her

Hvad var Aarhus og dansk fodbold uden AGF? Og hvorfor har den jyske fodboldstolthed i nyere tid haft så svært ved at indfri omgivelsernes forventninger. I en af de mest omfattende og bedst illustrerede bøger om AGF nogensinde er det blot nogle af mange spørgsmål, som forfatterne i denne bog tilbage i 2011 søgte svar på. 

Stor Klub Pa ̊

Lyd om AGF

Er man mere til lytning end til læsning, så er der i de senere år udgivet en del podcast om AGF. Nogen har været en enkeltstående serie, andre dækker AGF på hyppig basis. Her bringer vi et udvalg, der om ikke kan slukke fodboldsulten i disse tider, men så fungere som en lille snack. 

AGF Legender
Udgivet af AGF
Find den her

AGF Legender er en portrætserie med en række af AGF's tidligere spillere, der fortæller om deres karriere og tid i AGF. Her kan man blandt andre møde Stig Tøfting, Troels Rasmussen, Martin Jørgensen og flere andre tidligere spillere.

AGF Legender

AGF Young Guns
Udgivet af AGF
Find den her

Young Guns er endnu en podcastserie fra AGF. Serien har i vinteren 2019 mødt nogen af AGF's helt unge talenter for at høre om livet som ungt fodboldtalent i AGF. Hvordan er det at være 17 år og nærme sig sin drøm om at blive professionel fodboldspiller i AGF? Hvad skal der til for at slå igennem? Det er blot nogen af de spørgsmål denne podcast tager op.

Young Guns

KSDH
Udgives af Jyllands-Posten
Find den her

KSDH er en relativ ny podcast om AGF, der produceres af Jyllands Posten. KSDH er en journalistisk podcast, der hver uge tager temperaturen på AGF med eksperter fra avisens egen sportsredaktion, samt gæster fra AGF.

Skærmbillede 2020-03-25 Kl . 16.37.26

Det hvide snit
Udgives af Århus Stiftstidende
Find den her

Med nu over 50 afsnit under bæltet er Det Hvide Snit nok en fast del af mange AGF-tilhængers lydbillede. I podcasten tager Århus Stiftstidendes AGF-medarbejdere fra avisens sportsredaktion klubben under kærlig og kritisk behandling.

Det Hvide Snit (1)

Bemærk, at nogen af disse podcast kan ligge stille under corona-krisen.

Udover disse fire podcast tager andre podcast som Mediano og Fodbold FM ofte også AGF under behandling i sin dækning af dansk fodbold. Hør også podcasten, "En FCK Fan, en BIF fan og en AGF fan går ind på en bar.."

Alle ovenstående podcasts' kan findes på iTunes, Spotify, Soundcloud og andre gængse platforme.

God læsning og lytning!

Koncernpartnere

+