U19 stjal sejren fra FCK

AF: Af: BJ - 23. november 2020

U19 fightede sig lørdag til en 2-1-sejr over FC København. U17 leverede også en god indsats mod ligaens suveræne tophold fra København, men måtte dog gå fra banen med et 2-4-nederlag.

U19 fightede sig lørdag til en 2-1-sejr over FC København. U17 leverede også en god indsats mod ligaens suveræne tophold fra København, men måtte dog gå fra banen med et 2-4-nederlag.

Tyveri ved højlys dag' er indimellem et udtryk, der bruges i fodbold, når man tager alle tre point, selvom modstanderen skaber klart flest chancer. Udtrykket var en passende betegnelse for U19's kamp mod FC København lørdag eftermiddag på Fredensvang. Gæsterne var toneangivende i store dele af kampen - og især i første halvleg kom de frem til adskillige muligheder. Takket være storspil af AGF-keeper Asger Svendsen formåede FCK dog kun at omsætte en enkelt af chancerne til en scoring. Og da Daniel Jakobsen kort før pausefløjtet sendte bolden over stregen efter en dødbold, var der balance i regnskabet.

I anden halvleg fik AGF-mandskabet, der var uden Mads Bager og Frederik Ihler, lidt bedre greb om defensiven. FCK var stadig i teten, men kom ikke frem til helt så mange chancer. Og med små ti minutter igen sendte Jonas Yderholm godt hjulpet på vej af vinden bolden direkte i mål på hjørnespark. Trods et FCK-pres i slutfasen lykkedes det U19 at krige de tre point hjem, hvilket cheftræner Fatah Abdirahman var meget tilfreds med.

- Der skal lyde en stor ros til drengene for at arbejde sig ind i kampen. I de første 15-20 minutter har vi store problemer, og vi vælger at skifte formation. Vi går heldigt til pausen med 1-1, og i anden anden halvleg kommer vi bedre med. Vi får punkteret tempoet i kampen, og da vi kommer foran, forsvarer vi flot sejren hjem, siger Fatah Abdirahman.

Kampfakta - U19 Ligaen
AGF - FC København 2-1 (1-1)
0-1: Rasmus Højlund (6')
1-1: Daniel Jakobsen (45')
2-1: Jonas YDerholm (83')

AGF:
Asger Svendsen - Daniel Jakobsen, Thomas T. Kristensen, Viktor Storgaard (42: Marius Hausted) - Oliver Lund, Magnus Isager (84: Mustafa Husseinzada), Asker Beck, Nicolai Sauer, Emil Vestergaard (84: Faysal Halimi) - Jonas Yderholm (92: Elias Jønson), Mathias Sauer (46: Peter Rogers)

----------------------------

U17 havde topholdet på hælene

U17 leverede en god indsats mod FC København og havde det suveræne tophold på hælene i perioder af kampen. AGF-mandskabet, der gik ind til kampen med en overbevisende 4-1-sejr over Vejle Boldklub, formåede især i første halvleg at presse gæsterne. Godt nok tog FCK føringen, men på scoringer af Martin Martin og Gustav Junge fik U17 vendt op og ned på det hele. Et energisk presspil bidrog til, at FCK ikke rigtig fik lov til at sætte deres spil, og selvom de formåede at udligne inden pausen, var der mange opløftende momenter i U17's indsats i de første 45 minutter.

Det lykkedes desværre ikke at ramme helt samme niveau i anden halvleg. Gæsterne var lige den tand skarpere - og også fysisk stærkere, og det unge AGF-mandskab kunne ikke helt stå distancen, hvilket også kom til udtryk i to FCK-scoringer til slutresultatet 2-4. Trods nederlaget var U17-cheftræner Sancheev Manoharan godt tilfreds med præstationen.

- Vi møder rækkens nr. 1, der inden kampen har hentet 28 point ud af 30 mulige. Vi giver dem dog kamp til stregen - især i første halvleg, hvor vi er dygtige i vores presspil og får sat nogle gode angreb op. Som kampen skrider frem, mister vi det fysiske overskud, og de fejl, vi laver, skyldes, at vi hele tiden forsøger at spille med stort mod og tænge fremadrettet. Jeg er meget tilfreds med den måde, drengene angriber kampen på, og at vi er i stand til at presse FCK så meget, siger Sancheev Manoharan.

Kampfakta - U17 Ligaen
AGF - FC København 2-4 (2-2)
0-1: Orri Oskarsson
1-1: Martin Mai
2-1: Gustav Junge
2-2: Orri Oskarsson
2-3: Noah Donovan
2-4: Emil Højlund

AGF:
Jonathan Hutters - Johannes Hansen (82: Oliver Thunbo), Jacob Andersen (82: Anders Sønderskov), Axel Mors, Oscar Peier - Alexander Hansen (74: Elias Fruelund Rendtorff), Jonathan Lindekilde (60: Laust Kaastrup), Lasse Madsen - Martin Mai, Gustav Junge (82: Betram Zacho), Emil Dissing

Koncernpartnere

+