Tilbageblik: Tre mindeværdige kampe mod SønderjyskE

AF: Af: MJ / Foto: Ole Nielsen - 21. april 2021

Næste runde af 3F Superligaen nærmer sig. Her venter SønderjyskE i Haderslev på mandag. I den anledning har vi taget en tur tilbage i historien og zoomer ind på tre mindeværdige opgør mod SønderjyskE gennem tiden.

Næste runde af 3F Superligaen nærmer sig. Her venter SønderjyskE i Haderslev på mandag. I den anledning har vi taget en tur tilbage i historien og zoomer ind på tre mindeværdige opgør mod SønderjyskE gennem tiden.

Og vi begynder med et opgør fra 2009, hvor vi mødte SønderjyskE på udebane i 26. spillerunde af SAS Ligaen, som 3F Superligaen hed dengang.

Inden opgøret lå vi på en syvendeplads i tabellen med 14 point ned til oprykkerne fra SønderjyskE, der lå på sidstepladsen med 17 point efter 25 kampe.

Opgøret begyndte uden mål i de første 45 minutter, men få minutter efter pausen fik vi hul på målbylden i Haderslev. Peter Graulund modtog bolden lige udenfor feltet, hvorefter han med et veltimet spark hamrede bolden op i det lange hjørne til 0-1.

Cirka 10 minutter senere var selvsamme Graulund på spil. Jakob Poulsen forsøgte sig med et spark fra distancen, som Henrik Ipsen i SønderjyskE-målet ikke kunne holde. Graulund dukkede op i det bagerste rum til ripodsten, som han sikkert lagde i mål til 0-2 i Haderslev.

Sejren blev for alvor cementeret et kvarter før tid. Indskiftede Jeremiah White afdriblede et par SønderjyskE-spillere i hjemmeholdets felt, inden han resolut sparkede os foran med 0-3, som også blev kampens slutresultat.

På daværende tidspunkt var det vores største udebanesejr i Superligaen, siden Randers FC blev besejret med samme cifre i 2004.

Træners første kamp endte med fejring
Så tager vi et spring på fem år frem i tiden til 2014, hvor vi atter gæstede SønderjyskE i Superligaen. Jesper Fredberg var netop ansat som ny cheftræner i AGF, hvorfor han stod overfor sin første kamp i spidsen for AGF denne aften i marts.

Inden opgøret lå vi på en ottendeplads i tabellen med fire point ned til SønderjyskE, der lå på sidstepladsen med 19 point efter 19 kampe. Generelt var det en meget tæt Superliga på daværende tidspunkt med bare syv point fra Brøndby på fjerdepladsen og ned til SønderjyskE på sidstepladsen, hvorfor der var vigtige point på spil.

Vi fik en ærgerlig start på opgøret, da SønderjyskE fik tilkendt et straffespark i det første minut af kampen efter en tackling fra anfører Anders Kure. Daniel Jensen forsøgte sig med en chip-bold fra 11 meter-pletten, men bolden ramte overliggeren. Desværre fik Hallgrimur Jonasson samlet op på riposten, og han bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

Føringen på 1-0 stod frem til det 62. minut, hvor vi fik udlignet. Danny Olsen bankede et fremragende langskud afsted op i højre hjørne af målet uden chance for hjemmeholdets målmand Marin Skender, og dermed var der balance i regnskabet igen.

Langt hen ad vejen lignede det, at vi kun fik ét point med fra Haderslev denne aften i marts, men i overtiden kom forløsningen. Et hjørnespark fra vores venstre side havnede hos en SønderjyskE-spiller, der pandede bolden ud i fødderne på Jens Jønsson. Jønsson tæmmede bolden, inden han med et fladt spark blev matchvinder med scoringen til 1-2 i det sidste minut af overtiden.

Med sejren rykkede vi op på sjettepladsen med tre point færre end Brøndby på fjerdepladsen, mens SønderjyskE fortsatte sin tilværelsen som ligaens bundhold. Vi endte dog det forår med at rykke ud. 

Dramatiske slutminutter på Ceres Park
Fra 2014 til skærtorsdag i 2019. Modsat de to førnævnte kampe var vi denne gang på hjemmebane på Ceres Park mod SønderjyskE i 3F Superligaen i forrige sæson.

Før opgøret lå vi på en ottendeplads i tabellen med 38 point efter 29 kampe, hvilket kun var fem point færre end OB på tredjepladsen. SønderjyskE lå derimod og kæmpede for at undgå nedrykning på 11. pladsen med 29 point.

Vi fik en god start på kampen, da vi bragte os foran 1-0 efter lidt over et kvarters spil. Et frispark fra Casper Højer fløj ind i feltet, hvor Jens Stage akkurat fik snittet bolden i mål via et hovedstød.

Få minutter senere svarede gæsterne dog igen. Christian 'Greko' Jakobsen opsnappede en løs bold i det bagerste rum af vores målfelt, hvorefter han sparkede bolden ind bag Kamil Grabara til 1-1.

Mens alt tydet på et remis på Ceres Park, kom der pludselig dramatik i opgørets slutminutter. En hasarderet tackling på Mustafa Bundu fra SønderjyskEs Marcel Rømer fik bølgerne til at gå højt. Episoden udmøntede sig i et rødt kort til Rømer, hvorfor SønderjyskE skulle spille de sidste minutter i undertal.

Selvsamme Bundu skulle få en hovedrolle få minutter efter den dramatiske episode. Med et par hurtige driblinger fik Bundu revet sig fri af sin direkte modstander, hvorefter han med et spark mellem benene på Sebastian Mielitz i SønderjyskE-målet sikrede os sejren til sidst med scoringen til 2-1.

Mandagens udekamp mod SønderjyskE spilles klokken 19.00. På grund af de nuværende corona-restriktioner er det desværre ikke muligt for udebanefans at tage med til Haderslev og Sydbank Park. 

Til gengæld kan du følge kampen på TV3 Sport med optakt fra klokken 18.00, ligesom den også kan følges på vores Twitter-profil AGF Live.

Koncernpartnere

+