3F Superliga

Bittert nederlag efter brandkamp i Ceres Park

AF: AGF - 25. april 2021

Vi fik ikke som fortjent søndag aften, da FCK var på besøg og kunne rejse hjem med alle tre point efter en kamp, hvor vi havde fortjent mere.

For anden gang på få dage var fodbolden vendt hjem til Ceres Park, da der søndag var topkamp og nyklassiker mellem AGF og FC København - foran den maksimale udnyttelse af Superliga-ordningen i Ceres Park, nemlig 8.500.

Og fansene fik en intens indledning på bænken mellem to mandskaber, der var opsatte på at udnytte kulissen til at gi’ hinanden en god fodboldkamp. FCK skulle ud og revanchere sig efter de tabte 4-1 i Herning forleden, mens vi skulle ride videre på en flot sejr i torsdags.

Det var dog gæsterne, som kom først til en chance, da Kamil Wilczek kom igennem, men hans navnebror i vores mål kom godt ud. I øvrigt iført en særlig legende-trøje, der i dag hyldede Troels Rasmussen, som var hovedpersonen i fjeringen af Legendernes Dag.

I torsdags var Alexander Ammitzbøll hovedperson på Ceres Park, da han afgjorde lokalopgøret mod Randers. I dag startede han så i front som afløser for Patrick Mortensen, der var ude med karantæne. Og Ammitzbøll gjorde det fint med mange aktioner og en ivrighed efter chancer, hvor han var oppe mod et rutineret og dygtigt FCK-forsvar.

Efter en lille halv time fik gæsterne hjørnespark, hvor vi fik clearet i første omgang, men efterfølgende endte bolden alligevel hos FCK’s Jonas Wind, der sparkede første gang og kunne bringe gæsterne foran 0-1. Et ærgerligt mål i en ellers lige kamp på det her tidspunkt. Så slet ikke ufortjent, at vi kort efter slog tilbage, da vi fik et frispark tæt på FCK-feltet. Og her var Casper Højer Nielsen klar og han hamrede udligningen ind med et flot skud. 1-1 og så levede kampen og tribunerne for alvor.

Endnu et frispark til os blev farligt, da Ammitzbøll med otte minutter tilbage af første halvleg headede flot mod mål. Men ak - stolpen stod i vejen på et ellers rigtig fint forsøg. Hen mod pausen var kampen præget af en del frispark og tummel, hvor vores hold flere gange følte, at de godt kunne ha’ fået flere kendelser vores vej end tilfældet var. Men en medrivende første halvleg sluttede 1-1.

2. halvleg
Anden omgang begyndte lige så hektisk og medrivende som første. Dog med gæsterne mere på bolden og københavnerne fik sendt flere farlige indlæg ind i vores felt i det første kvarter af anden halvleg. Men hver gang var enten vores forsvar eller Kamil Grabara på plads. Vores målmand - der i dag stod i en hyldesttrøje for Troels Rasmussen - stod igen en god kamp i dag efter han blev man of the match i seneste kamp.

Og han kunne intet gøre, da FC København efter en lille times spil fik et hjørnespark, hvor Jens Stage headede bolden i mål efter en periode, hvor FCK var kommet ud efter pausen med mest overtag.

Kort efter gæsternes føringsmål satte vi nye kræfter på banen i skikkelse af Gift Links og Benjamin Hvidt, og det gav ny luft til gutterne, som spillede rigtig fin fodbold i dag og i store perioder var bedre end FCK. Men desværre stod der 1-2 på lystavlen.I de sidste tyve minutter skiftede vi om til tre mand i forsvaret og rykkede Kevin Diks og Casper Højer længere frem i jagten på en sejr. Og gutterne kløede på i en kamp, som selv den mest hårdhjertet fodboldfan må ha’ følt sig underholdt af. Der var masser af fight, dueller og til tider rigtig godt spil fra AGF'erne.

I slutfasen skruede vi op for presset og fik skabt flere gode chancer. Blandt andet endnu et frispark som Casper Højer skød afsted. Men den her gang reddede Grytebust.

I kampens sidste 10 minutter kunne vi glæde os over, at se Zach Duncan tilbage på banen efter han har været ude i næsten et år med en skade

Til sidst udviklede kampen sig dramatisk med tumult og skænderier, da FCK’erne var lige lovlige tidsudtrækkende til vores temperament. Kamil Grabara gik op ved flere dødbolds-situationer og det fik skabt en mulighed for skud til Bror Blume, der bankede til den fra kanten af feltet. Men ak – lidt typisk for kampen i dag manglede vi også heldet i det forsøg, der ramte overliggeren. Så vi måtte til sidst sluge et bittert nederlag på 1-2, som absolut ikke stod mål med indsatsen, der var til tre point.

Næste kamp er ”returopgøret” fra i dag, når vi møder FC København i den omvendte kamp i mesterskabsspillet. Det er i Parken mandag den 3. maj.

AGF – FCK / 3F Superligaen Runde 27 (Mesterskabsspillet) / Ceres Park
1-2 (1-1)
26’ 0-1: Jonas Wind
30’ 1-1: Casper Højer Nielsen
58’ 1-2: Jens Stage

Tilskuere: 8.061

MoM: Casper Højer Nielsen

Advarsler: AGF: Benjamin Hvidt, Sebastian Hausner, Kamil Grabara
FCK: Peter Ankersen, Lukas Lerager, Zeca, Victor Nelsson

AGF:
Kamil Grabara, Kevin Diks (83' Munksgaard), Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen, Nicolai Poulsen (60’ Benjamin Hvidt), Patrick Olsen (72' Bubacarr Sanneh), Bror Blume, Albert Grønbæk (83' Zach Duncan), Jon Thorsteinsson (60’ Gift Links), Alexander Ammitzbøll.

Se modstandernes startopstilling og mere om kampen på Superliga.dk

Koncernpartnere

+