3F Superliga

Nederlag i intens topkamp

AF: AGF / Foto: Getty Images - 21. april 2021

Søndagens topkamp mod FC Midtjylland i 3F Superligaen var en duelpræget og intens forestilling, der desværre ikke gav point på kontoen.

På en søndag aften, hvor vinteren ikke helt ville slippe sit favntag i april, var der topkamp i Ceres Park, hvor FC Midtjylland var på besøg. Seneste møde med mesterholdet endte med århusiansk 1-0-sejr i Herning, mens FC Midtjylland havde trukket sig sejrrigt ud af den seneste kamp i Aarhus.

Så begge mandskaber havde egentlig revanche til gode i dag, hvor vores hold var blevet ramt af sygdom i weekenden, som både holdt Kamil Grabara og Bubacarr Sanneh ude af truppen. Så med tanke på de skader, som truppen også er ramt af i øjeblikket, skulle cheftræner David Nielsen blande posen endnu en gang til dagens kamp.

Med Kamil Grabaras fravær var William Eskelinen tilbage i målet fra start, hvor vi indledte ganske fornuftigt med en god chance efter fem minutter til Patrick Olsen, der nød godt af glimrende forarbejde fra Milan Jevtovic. Men Olsens skud fra kanten af feltet ramte stolpen efter et angreb, der havde fortjent at blive afsluttet med et mål til os.

Efter de første 15 minutter, hvor midtjyderne havde ædt sig lidt mere ind i opgøret, fik de et hjørnespark, der endte for fødderne af Frank Onyeka, som bankede til den og desværre havde held til at få den i kassen til en tidlig føring til gæsterne. En hård skæbne for gutterne, der ellers havde startet kampen fint, men det var altså stolpe ud for os og mål til midtjyderne.

Men det til trods kløede vi på og forsøgte os at komme til indlæg fra begge sider med Milan Jetovic i venstre og Gift Links i højre, hvor det især i første halvleg var Links og Alexander Munksgaard, der fik arbejdet sig frem i banen. Men også Jevtovic gjorde det godt i hans side, når han fik muligheden, og serberen kom også selv et par gange ind i banen og til efterfølgende målchancer.

I den modsatte ende havde dagens fødselar Sebastian Hausner og hans forsvarskollegaer masser at se til - hvad enten det var dueller med den store angriber Sory Kaba eller løbedueller med Anders Dreyer. Og der blev i perioder udvist forsvarsspil af høj klasse, men det kunne heller ikke undgås, at FC Midtjylland kom til flere chancer. Som da Joel Andersson kom igennem, men Eskelinen kom godt ud af sit mål og fik reddet.

Første halvleg slutning udviklede sig dramatisk med en stor chance til FC Midtjyllands Anders Dreyer, som afsluttede forbi mål, og med et par gode chancer til AGF’erne også, hvor Sebastian Hausner havde et godt hovedstød og Albert Grønbæk fik sat et flot angreb op, men hvor Patrick Olsen igen var uheldig med sin afslutning.

Der blev også uddelt en lille håndfuld advarsler sidst i første halvleg efter et par frispark og uenigheder på banen, hvor der blev uddelt fire gule kort på fem minutter inden pauseroen lagde sig ved stillingen 0-1. Og selv om vi altså var bagud kunne gutterne gå til pausen med optimisme efter en god afslutning på halvlegen.

2. halvleg

Indledningen af 2. halvleg viste i al sin ubarmhjertighed, at vi ikke tilsmiles af Fru Fortuna i øjeblikket. For der var blot spillet fem minutter, da FCM fik tilkendt et straffespark efter en situation, hvor VAR blev gennemgået for mulig ’hands’ i vores felt. Og som tidligere i sæsonen gik det her gennemsyn på VAR desværre heller ikke vores vej. Så straffespark til midtjyderne, som Alexander Scholz omsatte sikkert til en 0-2-føring.

Og så var det for alvor op ad bakke for gutterne, der kæmpede bravt i dag og fortsatte med det efter 0-2-målet. Og efter en times spil gav det pote, da Casper Højer Nielsen afleverede et godt frispark ind i det midtjyske felt. Jonas Løssl parerede, men riposten kom Patrick Mortensen først på, og han kunne reducere til 1-2. Et flot modsvar på, hvad der må ha’ været en frustrerende indledning på 2. halvleg for holdet.

AGF-målet affødte en energisk søgen efter udligningen, men det skulle stadig holdes en balance, så FCM’s hurtige folk ikke løb os over ende i den anden ende. For midtjyderne var stadig målsultne, hvilket de viste op til flere gange, hvor de kom nervepirrende tæt på en udbygning af deres føring.

Men vi havde også vores muligheder i en halvleg, der udviklede sig noget hektisk efter vores reducering med chancer til begge mandskaber. For eksempel var Munksgaard og Mortensen begge tæt på at nå frem til et godt indlæg fra Højer Nielsen, men centimeterne manglede i situationen for begge AGF’ere.

Med kun fem minutter igen skete det, der ikke måtte ske i jagten på en udligning. Gæsterne fik scoret igen, da Andersson kom først på et cutback i vores felt og bankede bolden i mål til 1-3. Og den midtjyske sejr blev slået definitivt fast af Evander kort før tid.

Dermed måtte vi indkassere endnu et nederlag. Men efter en god indsats fra gutterne, hvor man ikke skal ha’ særligt hvide briller på for at mene, at vi med lidt mere held og snilde godt kunne ha’ fået mere ud af kampen.

Næste kamp er på torsdag i Randers i returopgøret i Sydbank Pokalen, hvorefter det gælder Brøndby på udebane i næste runde af 3F Superligaen søndag den 18. april.

Kampfakta / 3F Superligaen - Runde 24 i Ceres Park

AGF - FC Midtjylland
1-4 (0-1)
0-1: 16’ Frank Onyeka

0-2: 53’ Alexander Scholz (Str.)

1-2: 61’ Patrick Mortensen

1-3: 84' Mikael Anderson

1-4: 89' Evander

MoM: Patrick Mortensen

Advarsler:
AGF: Albert Grønbæk, Patrick Mortensen, Gift Links, Benjamin Hvidt, Jesper Juelsgård
FCM: Anders Dreyer, Alexander Scholz


AGF:
William Eskelinen, Alexander Munksgaard, Jesper Juelsgård, Sebastian Hausner (87' Niklas Backman), Casper Højer Nielsen, Patrick Olsen (76’ Bror Blume), Benjamin Hvidt (87' Alexander Ammitzbøll), Albert Grønbæk, Gift Links, Milan Jevtovic (65’ Jon Thorsteinsson) og Patrick Mortensen.

Se FCM's hold og mere kampstatistik på Superliga.dk >>

Koncernpartnere

+