3F Superliga

Spot på... FC Nordsjælland

AF: - 21. april 2021

Søndag starter vi mesterskabsspillet. Her ser vi nærmere på vores første modstander.

På søndag tager vi hul på mesterskabsspillet, når vi efter landskampspausen skal en tur til Farum og møde FC Nordsjælland.

Kampen spilles den 4. april og dermed næsten præcis en måned efter vores seneste møde med FC Nordsjælland, som jo var hjemme i Ceres Park, hvor vi tabte 0-1 efter vi fik en mand vist ud og måtte spille store del af kampen 10 mod 11. Men trods en mand i undertal, var vi tæt på at kunne hente et resultat hjem. Så det er med optimisme gutterne tager til Nordsjælland i jagten på revanche.

Og de historiske tal kan måske også give anledning til optimisme om et godt resultat. For FC Nordsjælland har ikke vundet i fem af deres seneste seks hjemmekampe, mens vi ikke har tabt i 12 af vores seneste 13 udekampe. Omvendt så tabte vi vores seneste besøg i Farum tilbage i november 2020 - i øvrigt et af de få nederlag på udebane for holdet i lang tid.

Gennem historien har vi spillet 45 kampe mod FC Nordsjælland. Her er det blevet til 14 sejre og 22 nederlag, mens ni kampe er endt uden en vinder.

Kampen er runde 23 i 3F Superligaen og starter søndag aften kl. 18.05.

Modstander-nyt
FC Nordsjælland har benyttet landsholdspausen til at spille en træningskamp mod HB Køge, der endte 2-2. FCN har også haft spillere udtaget til diverse ungdomslandshold i denne pause.

I FCN’s sidste kamp inden pausen måtte de undvære Johan Djourou, Kian Hansen, Mohammed Diomande og Jonathan Amon, der var skadet og det er uvist om en eller flere af dem bliver klar til søndag. I den kamp var Kamaldeen Sulemana ude med karantæne, men den er afsonet søndag. Jacob Steen Christensen og Ulrik Yttergård Jenssen er dog stadig i karantæne for FCN, mens vi ikke har nogen i straffeboksen.

Siden vores seneste kamp har FCN solgt Isaac Atanga til FC Cincinnati i MLS.

Form
FC Nordsjælland fik sat en flot slutspurt sammen, der til sidst fik dem i top seks og dermed i mesterskabsspillet. Mange havde ellers dømt dem ude, men med 12 point ud af 18 mulige i de sidste seks kampe formåede de igen at slå sig igennem i top seks.

Placeringen i mesterskabsspillet kommer efter FCN ellers har kæmpet noget med det i denne sæson. Før de vandt 0-1 i Aarhus havde de ikke vundet siden november, men efter 0-1 sejren over os, fik de syv point i deres tre næste kampe og kunne dermed sikre sig en plads i top seks.

Deres seneste kamp var en sejr over SønderjyskE på 2-1 hjemme i Farum. Og det er også her nordsjællænderne er stærkest. Således har de blot vundet to udekampe i sæsonen - og heldigt for dem var det deres to sidste, der bragte dem over målstregen i forhold til top seks.

Målmæssigt har FCN scoret 35 mål indtil nu. Det samme antal som os i øvrigt. I den anden ende har de lukket 30 mål ind. Otte flere end os. Pointmæssigt står FCN på 29 point - og kom dermed med i mesterskabsspillet med et point foran syvendepladsen.

Head to head
Op til kampen i november sidste år havde vi godt styr på FC Nordsjælland. Så godt, at vi faktisk har vi - før den kamp - havde vundet tre ud af de sidste fem kampe og kun tabt en enkelt. Nu er rovet fordelt mere rigeligt med to sejre til hver og en enkelt uafgjort.

Med undtagelse af en enkelt kamp i december 2008 har der været mål i alle vores Superliga-kampe mod FC Nordsjælland, så måske der er en god chance for mål på søndag. I gennemsnit er der scoret næsten tre mål pr. kamp i alle vores indbyrdes opgør mod FC Nordsjælland i 3F Superligaen. Og i de seneste tre hjemmekampe for FCN har målscoren været over 2.5 og vi har formået at score i 11 af vores seneste 13 udekampe. Derfor er der statistisk set nok en fin chance for mål på søndag i Farum - forhåbentlig flest til os.

De seneste kampe mod FC Nordsjælland:
03.03.2021: AGF 0-1 FC Nordsjælland
29.11.2020: FC Nordsjælland 3-1 AGF
22.07.2020: FC Nordsjælland 1-1 AGF
17.06.2020: AGF 2-1 FC Nordsjælland
03.11.2020: FC Nordsjælland 0-1 AGF


Profil
Peter Vindahl Jensen har været en central del af årsagen til, at FC Nordsjælland nu er i mesterskabsspiller og ikke skal kæmpe om nedrykningen. Målmanden tog blandt andet et straffespark i en af de sidste kampe og har generelt stået en fin sæson, der da også betyder, at han i pausen har været med U21-landsholdet til EM - dog uden at spille.


Begge klubber

Morten Nordstrand, Kim Aabech, Dennis Cagara, Andreas Laudrup, Thomas Lindrup, Stephan Petersen, Danny Olsen og vores nuværende lejesvend Mathias Jørgensen er nogle af de spillere, der har en fortid i både AGF og FC Nordsjælland.

Jacob Rasmussen er en anden spiller med fortid i begge klubber. Forsvarsspilleren kom til AGF som 31-årige i 2005, men nåede kun 15 kampe i sin tid i AGF.

Her ses han i sin FC Nordsjælland-tid efter han er kommet til skade og nuværende AGF-cheftræner David Nielsen - den gang som AaB-spiller - tilser ham.

Foto fra fortiden

AGF’eren Nando Rafael omgivet af FC Nordsjællændere i en kamp i Farum i 2009

I 2021 er der kampstart i Right to Dream Park søndag den 4. april kl. 18.05 og kampen kan ses direkte på TV3 Sport og følges på vores live-twitter. KSDH!

Koncernpartnere

+