Kampe

Spot på... Semifinalen

AF: AGF - 21. april 2021

Torsdag venter den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen mod Randers FC.

Kampene kommer tæt i øjeblikket og efter søndagens ærgerlige nederlag i Farum får vi allerede på torsdag muligheden for at rejse os igen, når Randers FC kommer til Ceres Park til den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen.

Det bliver det tredje møde med lokalrivalerne fra Kronjylland i denne sæson. Fornylig spillede vi 1-1 mod dem - ligeledes i Ceres Park efter vi sidste år også delte i porten oppe i Randers. Og med randrusianernes avancement til mesterskabsspillet kan vi nu se frem til at møde dem fire gange i den kommende tid - første gang altså i Sydbank Pokalens første semifinale på torsdag den 8. april kl. 19.


Det er vores anden semifinale i Sydbank Pokalen i træk efter vi ellers i en del år har bøvlet med at nå så langt frem i turneringen. Sidste år røg vi som bekendt ud til AaB i et dramatisk opgør oppe i Aalborg, der endte 3-2, og da vi den gang kun spillede en kamp i semifinalerne var det farvel til Sydbank Pokalen.

Før den kamp gik vi vores forrige semifinale i 2016 - også over AaB, hvor det blev til en samlet 4-2 sejr efter en mindeværdig sidste kamp hjemme i Aarhus.


Men så skal vi langt tilbage i historien for at finde den næste semifinale. Den stod nemlig mod Herfølge tilbage i 1996, der blev slået ud via 2-2 på deres bane og 1-1 hjemme i Ceres Park, hvor nogen nok stadig husker, at vi først lavede selvmål for derefter at udligne kort efter i en dramatisk afslutning.

Tre år før den semifinale stod vi overfor Brøndby IF, der ikke længere er med i dette års turnering. Og der fik vi en rigtig ørefigen, da vi røg ud med en samlet 1-9 score over to kampe.

På den private - og meget nyttige - statistiske hjemmeside; AGF-statistik kan du snuse rundt i flere pokal-semifinaler. Husk også vores podcast-serie om vores pokalfinaler gennem tiderne. Den kan findes på iTunes og lyttes til her.Semifinale anno 2021
Dette års semifinale er altså mod Randers FC, der kommer til Aarhus oven på et 2-1 nederlag i Parken til FC København i deres første kamp i slutspillet, hvor de er nummer fem med 32 point, mens vi har 38 point på tredjepladsen.

Gennem historien har vi spillet 33 kampe mod Randers FC i 3F Superligaen. Her her kronjyderne overhånden med 16 sejre - 11 er endt uafgjorte, mens vi har vundet seks. Og vi skal helt tilbage til 2015 for at finde den seneste sejr mod Randers. Dog har vi ikke tabt til Randers siden oktober 2019 og fire ud af de seneste fem kampe er endt uden en vinder og pudsigt nok med samme resultat. Nemlig 1-1.Men torsdag skal det være vores tur til at trække os sejrrigt ud af lokalopgøret, så vi kan komme godt i gang med semifinalerne i Sydbank Pokalen, hvor det er meget sjældent, at vi møder Randers FC.

To gange i 2005 og 2006 har vi mødt Randers FC i turneringen. Begge gange i kvartfinalen, hvor det er blevet til et exit hver gang. Helt tilbage i 1955 mødte vi dem også i kvartfinalen på vores vej til en finalesejr. Men ellers er det ikke tit de to klubber krydser klinger i Sydbank Pokalen.

Om end det kniber med at vinde for os i øjeblikket, så holder vi fortet rimeligt tørt hjemme i Ceres Park. Vi har således vundet i fire ud af vores seneste seks hjemmekampe og vi har scoret mål i ni ud af de 10 seneste hjemmekampe.

Omvendt kommer Randers FC også med en god form væk fra Randers. De har således ikke tabt meget på udebane i denne sæson og har også en tendens til at få scoret, når de ikke spiller hjemme. Senest i København i 3F Superligaen, hvor de bragte sig foran 1-0 relativt hurtigt i kampen. Og da kronjyderne blot har lukket 22 mål ind i de første 23 kampe, så behøver de ikke mange mål for at vinde kampene.

Så der er lagt op til en ny spændende og dramatisk duel på torsdag, hvor både statistikken og historien tilsiger et tæt og jævnbyrdigt opgør.

Seneste fem kampe mod Randers FC:
15.03.21: AGF 1-1 Randers FC
20.09.20: Randers FC 1-1 AGF
28.05.20: AGF 1-1 Randers FC
06.10.19: Randers FC 2 - 0 AGF
26.05.19: AGF 1 - 1 Randers FC

Der er kampstart på torsdag den 8. april kl. 19. Desværre igen uden tilskuere på Ceres Park. Kampen kan ses i fjernsynet på TV3+ og på Viaplay, ligesom DR P3 sender fra kampen, der også kan følges på AGF’s live-twitter.

Den næste semifinale spilles i Randers ugen efter - den 15. april.

Nyd gensynet med fem mål fra historien mod Randers FC her:

Koncernpartnere

+