Klubben

Stig Inge Bjørnebye ny sportschef i AGF

AF: AGF - 21. april 2021

Det er et velkendt ansigt i skandinavisk fodbold, der bliver ny sportschef i AGF

Stig Inge Bjørnebye bliver ny sportschef i AGF. Den 51-årige nordmand har senest været sportschef i Rosenborg BK i Norge. Nu går turen til Aarhus og til AGF, hvor han tiltræder med øjeblikkelig virkning.

- Stig er en moden og erfaren fodboldleder, der har en stor international karriere bag sig som aktiv, og som leder har han erfaring som assistenttræner for det norske landshold, han har været cheftræner, udviklingsdirektør i det norske fodboldforbund og senest sportschef i Rosenborg. Så han er en stor kapacitet med et godt kendskab til skandinavisk fodbold opbygget gennem mange års virke. Vi har været gennem en god proces med mange samtaler med Stig og er blevet bekræftet i, at han er det rigtige match for os. Så vi glæder os til at tage hul på samarbejdet og til at byde ham velkommen i AGF, siger adm. direktør i AGF A/S, Jacob Nielsen.

Stig Inge Bjørnebye nåede som aktiv 75 kampe for det norske landshold og flere år hos Liverpool og Blackburn Rovers. I Danmark er han som spiller måske mest kendt for et lejeophold i Brøndby IF i foråret 2000.

Som træner har han været assistenttræner for det norske landshold og cheftræner i IK Start. I marts 2015 tiltrådte han i Rosenborg BK som sportschef, da klubben indledte en periode med at vinde The Double to år i træk og hyppigt kvalificere sig til europæisk gruppespil. I december 2019 fratrådte han sin stilling i Rosenborg BK. Nu ser han frem til at tage hul på arbejdet som ny sportschef i AGF.

- Fra første færd har vi haft en god dialog og en rigtig fin kemi, der kommer til at danne en god grobund for samarbejdet. AGF er en stor klub i Skandinavien, som jeg naturligvis kender og har fulgt gennem årene. Klubben er i gang med en spændende udvikling, der skal fortsætte hen over de kommende år, hvor vi skal skabe en varig og en sund præstationskultur i hele organisationen med fokus på de værdier, der præger AGF.

- Der er skabt et godt grundlag AGF i de senere år, som vi skal bygge videre på - og det er noget af det, der har tiltrukket mig ved stillingen; At jeg kan være med til at bygge videre på det flotte arbejde, der er i gang og som jeg ser frem til at fortsætte - sammen med de mange dygtige medarbejdere, som jeg glæder mig til at blive kollega med,
siger Stig Inge Bjørnebye, der først skal gennem en Covid-19 karantæne inden han kan starte op på Fredensvang.

Koncernpartnere

+