3F Superliga

Tæt på et stærkt comeback i Parken

AF: AGF - 03. maj 2021

Det var tæt på et flot comeback, men vi tabte mandag aften 3-2 i Parken.

Mandag aften fik de københavnske fodboldfans - eller i hvert fald nogen af dem - også lov til at komme til fodbold, da vi var på besøg i Parken og foran godt 10.000 Corona-fordelte fans mødte FC København.

Så det var AGF-hold, der løb i Parken til den lidt uvante lyd af en pibekoncert fra et hjemmepublikum. Så det var som det skulle være. Det havde dog pyntet med en endetribune i Århus-hvid, men det må vi vente lidt endnu med, så længe reglerne er som de er nu. Og hvis gutterne savnede AGF’ere på lægterne, så kunne de jo tænke tilbage på seneste sejr i Parken, hvor vi vandt 4-2 foran et hjemmepublikum uden udefans.

Inden på banen startede AGF’erne godt med et fint pres, som fik skabt nogen gode situationer for os i FCK-feltet. Men desværre ikke så farlig, som da hjemmeholdet kom igennem i vores venstre side og Kamil Wilczek kom først på et indlæg som han scorede på uden chance for Kamil Grabara.

En ærgerlig start efter en ellers god indledning af AGF’erne. Og efter et kvarters tid blev det endnu værre, da FCK fik et hjørnespark, som ellers blev taget og clearet i første omgang. Men dommeren havde åbenbart set noget kriminelt og gav efterfølgende FCK ikke bare et, men to ekstra forsøg til at få afviklet hjørnesparket og her kom Victor Nelsson på det tredje forsøg sidst på bolden - nærmest på vores mållinje - og kunne score til 2-0. Og selv om der var store appeller for ”hands” i situationen blev målet godkendt.

En mærkelig situation som gav en skrækkelig start for gutterne. Opildnet af en begejstret Parken var værterne altså foran 2-0 og vi havde ikke en gang spillet 20 minutter. Men det skulle blive endnu værre, for efter en god halv time fik FCK straffespark efter en situation, hvor Casper Højer Nielsen blev dømt for en forseelse i feltet mod FCK’s Mohamed Daramy. Og efterfølgende var FCK’s Jonas Wind sikker og kunne bringe sit hold foran 3-0.

En frygtelig start på kampen. Men der var ikke andet for end at klø på. Vi er før kommet tilbage fra dårlige situationer. Det blev dog ikke i 1. halvleg, at vi fik reduceret og dermed kunne bringe lidt tro tilbage i kampen.

2. halvleg
Der havde været noget at snakke om i omklædningsrummet i pausen. For hvordan skulle vi komme tilbage nede 0-3 ved pause? I starten af 2. halvleg så det ud til at blandt andre Albert Grønbæk havde en del af svaret, da han med flere gode aktioner fik skabt nogen farlige muligheder i FCK-feltet. Men hver gang var det desværre lige ved og næsten.

Det var det dog ikke efter en lille times spil, da Kevin Diks kom højest på et godt hjørnespark fra Casper Højer Nielsen og flot kunne reducere til 3-1 i en næsten tro kopi af et mål hollænderen tidligere har lavet i Parken efter netop et hjørnespark. Og dermed bragte Diks århusiansk håb ind i kampen igen.

Og sørme om ikke den flyvende hollænder gjorde det igen lidt senere, da han igen kom frem til et hjørnespark til os og den her gang med foden kunne reducere til 3-2. Så var håbet bragt tilbage og uroen bredte sig i Parken.

Især da vi fortsatte med at klø på og viste flot offensivt spil, hvor vi i perioder fik værterne på hælene og rystet københavnerne efter en virkelig flot comeback af gutterne i anden omgang.

Men efterhånden fik værterne svaret bedre igen og skabt mere balance i spillet efter en periode, hvor vi havde skabt meget ravage i deres ende. Også sidst i kampen, hvor Casper Højer Nielsen sendte et skarpt indlæg ind foran mål som Patrick Mortensen var uhyre tæt på at nå først på.

Men tættere kom vi ikke på, hvad der ellers havde været et flot comeback på en rigtig fin anden halvleg. Dermed var det første nederlag i den røde udebanetrøje i 3F Superligaen siden december 2019 en realitet.

Vi får et nyt forsøg til at hente en sejr på søndag, hvor vi spiller næste kamp i mesterskabsspillet ude mod Randers FC.

FC København – AGF / 3F Superligaen runde 28 (Mesterskabsspillet) Parken.
3-2 (3-0)
07’ 1-0: Kamil Wilczek
16’ 2-0: Victor Nelsson
33’ 3-0: Jonas Wind (Str)
57' 3-1 Kevin Diks
67' 3-2 Kevin Diks

Tilskuere: 10.065

Advarsler:
AGF: Jesper Juelsgård, Jon Thorsteinsson, Nicolai Poulsen.
FCK: Mathias Zanka; Victor Nelsson, Victor Kristiansen, Jens Stage

AGF:
Kamil Grabara, Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen, Nicolai Poulsen (87’ Benjamin Hvidt), Patrick Olsen, Bror Blume, Albert Grønbæk (72’ Gift Links), Jon Thorsteinsson (87’ Alexander Ammitzbøll), Patrick Mortensen.

For FCK’s startopstilling og flere tal fra kampen, se Superliga.dk

Koncernpartnere

+