Troels Rasmussen er Årets Legende i AGF: Fejres forsinket på søndag

AF: - 23. april 2021

Den legendariske AGF-målmand, Troels Rasmussen er Årets Legende for 2020. Søndag fejrer vi ham i Ceres Park.

Han har spillet hele 500 kampe for AGF mellem 1982 til 1994, hvor han vandt mesterskaber, medaljer og flere pokalturneringer. Han har spillet 35 landskampe Danmark og har repræsenteret sit land ved tre slutrunder. Og scoret fem mål på straffespark.

Troels Rasmussen er en legendarisk målmand i AGF’s fodboldhistorie og i dansk idrætshistorie i det hele taget. Nu bliver den tidligere målmand - der forleden rundede 60 år - hyldet som Årets Legende i AGF for 2020.

For valget faldt allerede på Troels Rasmussen i efteråret sidste år, hvor AGF traditionelt udpeger Årets Legende i forbindelse med, at klubben fejrer Legendernes Dag, hvor et fast element er kåringen af Årets Legende. Men det satte Corona en stopper for. Derfor blev selve kåringen af Troels Rasmussen og den efterfølgende hyldest udskudt.

Men nu hvor der igen må komme tilskuere til fodbold skal Troels Rasmussen hyldet, og hans legendestatus markeres derfor på søndag den 25. april, når AGF tager imod FC København hjemme i Ceres Park. Og her får Troels Rasmussen altså hovedrollen, når han bliver hyldet i forbindelse med kampen, hvor han får følgeskab af sin familie og andre tidligere AGF-spillere.

- Det betyder meget for mig at modtage denne hyldest. Jeg ser det som en anerkendelse af det, jeg var med til i min tid i klubben. For det er også en anerkendelse af min tid - 80’er tiden, og det er da en stor personlig tilfredsstillelse og glæde, at nogen har peget på mig og ment, at jeg var værdige til den titel, siger Troels Rasmussen, der stadig møder tilhængere, der takker ham for hans indsats og for store oplevelser i AGF-trøjen.

- Jeg er glad og ydmyg over, at tilhængerne mener, jeg har en plads i AGF’s historie. Men det er også en kåring, der skaber bro mellem fortiden og nutiden, og på mange måder ser jeg den også som en anerkendelse af de resultater, vi nåede i min tid i klubben og en lejlighed til at huske tilbage på en god tid for AGF, siger Troels Rasmussen.Fejres med særlig trøje
Som et led i fejringen af Årets Legende spiller AGF’s 3F Superligahold normalt i en særlig trøje fra hummel. Men da Årets Legende i år er en målmand, så tilfalder den ære den her gang kun AGF’s målmand.

Derfor vil Kamil Grabara på søndag optræde i en særlig Legende-trøje fra hummel. Trøjen er en hyldest til Troels Rasmussen og hans karriere, og den ligner derfor en af de ikoniske trøjer som Rasmussen optrådte i, når han vogtede målet på Ceres Park. Trøjen bærer hans navn og meritter, og er designet med kraftig inspiration fra 80’ernes målmandstrøjer. Legendetrøjen kan købes - i et begrænset antal - fra i dag i AGF Fanshoppen som et minde om den legendariske målmand.

Klik her for at købe trøjen og se mere >>>

- Det bliver helt specielt at se en ung målmand stå i AGF-målet i ”min” trøje. Jeg synes den er rigtig flot og fin, og jeg glæder mig meget til at se den på Kamil på søndag, og ikke mindst til at opleve en stor dag, hvor jeg glæder mig over, at der nu må komme tilskuere. Så selv om titlen jo er for 2020 er jeg glad for, at man ventede med at markere det, så jeg kan dele det med tilskuerne - for det handler ikke om mig, men om vores fælles historie, tilføjer Troels Rasmussen.

AGF hyldede sine tidligere spillere ved Legendernes Dag for første gang i 2017, hvor John Stampe blev udnævnt som den første Årets Legende nogensinde. I 2018 var det Aage Rou Jensen, der blev husket, mens Martin Jørgensen modtog prisen i 2019.

Det er et såkaldt Legendeudvalg i AGF, der består af den tidligere mestertræner Jens Harmsen og tre tidligere spillere, Bent Wachmann, Marc Rieper - og faktisk også Troels Rasmussen, der indstiller til AGF’s bestyrelse, hvem der skal være Årets Legende, hvorefter den endelige udpegelse foretages af bestyrelsen i AGF A/S.

Men den her gang var Troels Rasmussen i sagens natur inhabil og blev hurtig bedt om - for en stund - at forlade udvalget. Men efter på søndag er han med igen og kan derfor nu give stafetten videre til fremtidige kåringer af Årets Legende i AGF.

Et stort og velfortjent tillykke til Troels Rasmussen!

Koncernpartnere

+