Kampe

Uafgjort i Parken efter dramatisk afslutning

AF: AGF - 21. april 2021

Det lignede længe en sejr på udebane i Parken, men dybt inde i overtiden - ja, efter slutfløjtet - fik FC København tilkendt et VAR-straffespark, som de udnyttede til at udligne.

Med sol over hovedstaden søndag eftermiddag og tilhørende ganske behagelige temperaturer fremstod februars sidste dag fra sin bedste side, da vi var på besøg i Parken til et topopgør mod FC København.

Parken er i vinteren blevet brugt til testcenter for Covid-19, men efter et nyt græstæppe og en grundig rengøring, er københavnernes hjemmebane nu igen klar til fodbold. Og det var hjemmeholdet der blev testet først, da vi - inden der var spillet et minut - fik en god chance til Mortensen på et godt forarbejde af Olsen og Links. Men Mortensen headede desværre på stolpen.

Den tidlige chance varslede en god AGF-indledning med et flot pres og optræk til flere chancer. Og vi havde virkelig hjemmeholdet på hælene og der skulle næsten gå 10 minutter før FC København fik sat noget etableret spil sammen mod vores hårdt arbejdende midtbane.

Men efterhånden fandt FCK sine ben og dermed også chancer. Blandt andre kom Viktor Fischer til en pæn stor chance i vores felt, men hans afslutning gik forbi vores mål. Det gjorde et forsøg efter godt 15 minutter fra Jonas Wind desværre ikke. FCK-angriberen blev spillet fri i vores felt og kunne dermed som den første i månedsvis passere en chanceløs Kamil Grabara i målet. Et ærgerligt mål efter en god start fra gutterne, hvor vi lige så godt ku' ha' bragt os foran.

Men vi lod os ikke slå ud af FCK-føringen og satte fortsat tempo og kom til indlæg, der dog lige manglede den sidste præcision for, at det for alvor blev farligt for værterne. Men så måtte vi tage en dødbold i brug, og kun fem minutter efter FCK-føringen fik vi et hjørnespark, som Bubacarr Sanneh headede hen til Mortensen, der headede mod mål og kunne udligne til 1-1.Sikke en start på kampen og for den objektive betragter var første halvleg ganske givet underholdende med chancer i begge ender og høj intensitet i spillet. Efter næsten 30 minutter blev det næsten for meget af det gode, da vi ramte to gyldne minutter med to gange Patrick i centrum. Først opfangede Patrick Mortensen en ripost efter et godt skud fra Links og kunne score til 1-2. Kort efter var det Patrick Olsen, der tog et fint raid og bankede til kuglen på kanten af FCK's felt og så stod, der pludselig 1-3 i Parken og 30 minutter på kampuret.Ufortjent var det nu ikke og sikke en intens indledning på kampen. Frem mod pausen fik vi lidt mere ro på løjerne på Østerbro, og vi kunne gå til pause foran 1-3 efter et forrygende comeback i første halvleg.

2. halvleg
Anden halvdel startede naturligt nok ud med, at værterne jagtede en reducering, mens vi kunne afvente lidt mere og lure på omstillingerne. Og i halvlegens indledning havde FCK'erne da også held til at presse os mere tilbage, end godt var. Dog uden det gav de helt store chancer til hjemmeholdet - dertil var vores defensiv for stærk.

Men så efter ti minutter fik FC København et hjørnespark, som Mohamed Daramy sparkede til første gang og reduceringen var en realitet. Ærgerlig periode for københavnerne at få smag for flere mål, eftersom kampen stadig manglede over en halv time på dette tidspunkt, og vi ikke var kommet til de samme gode chancer som i første halvleg.

Arbejdsindsatsen kunne der dog - som i første halvleg - ikke sættes en finger på, og der blev knoklet af de i rødklædte AGF'ere for yderligere mål og ikke mindst også for fortsat at holde værterne fra mål.

Efter en times spil fik vi et af mange hjørnespark i dag, og bolden endte hos Kevin Diks, der var lige ved at kunne gentage sin scoring i Parken fra i sommer. Men hans afslutning gik desværre lige forbi københavnernes mål.

Kort efter var det så København med en stor chance, da spillede sig igennem til en mulighed til Rasmus Falk, men hans afslutning blev flot reddet af Kamil Grabara, der stod endnu en god kamp i dag - selv om han altså måtte undvære sit sjette clean sheet i træk.

FC København var gode til at spille hurtigt foran modstandernes felt, og det fik vi flere prøver på i dag, hvor de flere gange kom til chancer ved hurtigt, kvikt spil på kanten af vores felt i de perioder, hvor vi var presset tilbage af en målsulten vært. Og det var i disse perioder, at FCK gjorde livet mest farligt for os, og hvor dagens ellers gode århusianske defensiv for alvor kom på arbejde.

Med lidt over tyve minutter tilbage satte vi Mathias Jørgensen på banen, der dermed fik sin debut for AGF i turneringssammenhæng, og med sin fart skulle ind og lukrere på, at værterne på dette tidspunkt pressede hårdt på for en udligning.

Og derfor foregik den resterende del af kampen for det meste på vores banehalvdel, hvor FC København kom til flere store chancer. Men Kamil Grabara stod som nævnt en god kamp i dag og fik os reddet i flere situationer med flotte redninger.

I slutfasen satsede hjemmeholdet alt, og det førte til et par gode muligheder, men Pep Biel sendte sit orsøg forbi den ene opstander, og det samme var tilfældet med Jonas Wind.

I de døende sekunder headede Mustapha Bundu, der var kommet på banen i anden halvleg, mod mål efter hjørnespark. Det lykkedes dog for Grabara at verfe bolden over overliggeren, og herefter fløjtede dommer Jørgen Burchardt kampen af. Helt slut var kampen dog ikke, for en situation, hvor Benjamin Hvidt uforsætligt ramte bolden med hånden skulle tjekkes af VAR, og efter flere minutters vurdering kom dommer Jørgen Burchardt frem til, at der skulle dømmes straffe. Et forsøg fra 11-meters pletten, som Jonas Wind blev sat til at forvalte, og selvom Grabara gik til den rigtige side, sendte FCK-spilleren bolden i mål til slutresultatet 3-3. En drønærgerlig afslutning på kampen, for med den indsats, spillerne lagde for dagen, havde de fortjent mere.

Kampfakta - 3F Superligaen - Runde 18
FC København-AGF
3-3 (1-3)
1-0: 15' Jonas Wind (str.)
1-1: 21' Patrick Mortensen
1-2: 27' Patrick Mortensen
1-3: 28' Patrick Olsen
2-3: 56' Mohamed Daramy
3-3: 90+10' Jonas Wind (str.)

Advarsler:
FCK: Lukas Lerager, Nicolai Boilesen
AGF: Nicolai Poulsen, Bubacarr Sanneh. Mathias Jørgensen

AGF
Kamil Grabara - Kevin Diks (83' Alexander Munksgaard), Sebastian Hausner (77' Jesper Juelsgård), Bubacarr Sanneh, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen, Patrick Olsen, Gift Links (83' Milan Jevtovic), Albert Grønbæk (77' Benjamin Hvidt), Jón Thorsteinsson (67' Mathias Jørgensen) - Patrick Mortensen.

For gæsternes startopstilling og flere tal på kampen, besøg Superliga.dk >>

Koncernpartnere

+