Kampe

Sejr i første kamp i Pokal-kvartfinalen

AF: AGF / Foto: Ole Nielsen - 21. april 2021

Kun tre dage efter årets første 3F Superliga-kamp i Aarhus var vi igen sent onsdag aften i aktion - og igen hjemme i Ceres Park. Denne gang i Sydbank Pokalen, hvor B.93 var på besøg i kvartfinalen, der i år spilles over to kampe - og den første altså i aften.

Københavnerne kom til en kold aften Aarhus - varme og med selvtillid efter de tidligere havde elimineret AaB i Sydbank Pokalen, mens vi jo også gik ind til kampen oven på en sejr i søndags over Lyngby.

Gæsterne fra Østerbro lagde frisk ud og viste nogen af de kvaliteter på bolden som de er blevet rost fra i en flot sæson i 2. division. Og de var ikke bange for at true vores bagkæde, der i aften var ny i forhold til i søndags.Således var der debut til Bubacarr Sanneh, der spillede sammen med Kevin Diks, Jesper Juelsgård og Alex Gersbach som de bagerste fire. I den anden ende af banen var der velkendte kræfter i skikkelse af Patrick Mortensen helt i front.

Det var nu ikke den øjeblikkelige topscorer i 3F Superligaen, der fik vores første mulighed. Men i stedet Milan Jevtovic, der var søgt ind foran mål, men indlægget fra Jon Thorsteinssons blev blokeret inden serberen kunne nå til en afslutning. Trods kulden var det en levende indledning på kampen - også med optræk til chancer for gæsterne, men efterhånden fik vi sat os mere på spillet og fik os ædt godt ind i opgøret. Dog uden at skabe de helt store chancer.I den anden ende skulle vi fortsat være årvågen på et levende B93-hold, der havde god fart i holdet og lurede på omstillingerne. Og efter små tyve minutter var det ved at gå galt, da B93 slog kontra efter et hjørnespark til os. Men vi fik klaret situationen efter et godt returløb.

Og det blev egentlig billedet på 1. halvleg. Hjemmeholdet med tryk på et hold, der til tider var presset tilbage. Og så et udehold, der forsøgte at udnytte vores relativt megen boldbesiddelse til omstillinger, når vi mistede bolden eller vores afslutninger blev clearet. Og det bragte også B.93 frem til nogen urovækkende muligheder.

Efter en lille halv time kom kampens indtil da største chance, da Milan Jevtovic fornemt lagde et indlæg ind i panden på Mortensen, der ganske klogt headede i jorden. Men desværre med så megen kraft, at bolden hoppede over B.93's mål.

Det gjorde den ikke med syv minutter tilbage af 1. halvleg. Grønbæk fik driblet sig igennem B.93-feltet og fandt Jon Thorsteinsson, der kunne score sikkert til 1-0 - en føring, der holdt til pause.2. halvleg
Anden periode startede med en udskiftning, hvor Kevin Diks gik ud i pausen til fordel for Alexander Munksgaard. I den anden back-side skulle Alex Gersbach ikke bruge lang tid på at bringe sig flot i centrum, da han - med Thorsteinsson - kombinerede sig flot igennem 93'ernes felt og kunne score sit første mål i denne sæson. Et flot mål, der kronede en stærk indsats her til aften for australieren, der også i sidste sæsons Sydbank Pokal fik scoret.Efterhånden som 2. halvleg skred frem så billedet lidt anderledes ud end i 1. halvleg. Vores pres blev endnu tungere og vi kom frem til en del muligheder, mens B93 virkede knap så farlige som i 1. halvleg.

Det skyldes blandt andet en stærk indsats af vores midtbane, der kæmpede godt og fik erobret mange bolde. Og de bolde blev også flot fordelt. Som da en veloplagt Patrick Olsen fræk fandt Albert Grønbæk i dybden midt i 2. halvleg, men Grønbæk blev tacklet som han skulle til at afslutte. Og det var situationen flere gang i 2. halvleg, hvor B93'erne stadig kæmpede bravt og flere gange formåede at holde os væk fra store chancer eller fik blokeret vores afslutninger.Hen mod slutningen af kampen kunne de dog ikke holde Gift Links væk fra et mål, da sydafrikaneren flot kom igennem og fik scoret til 3-0. Desværre blev det ikke slutresultatet for netop som vi gik ind i det sidste minut i overtiden formåede B93 at sætte en ærgerlig reducering ind.

Men det skal ikke ødelægge billedet af en flot pokalkamp, hvor vi nu kan tage på udebane til returopgøret med et godt rygstød i form af en 3-1 sejr i den første kamp her til aften. Returopgøret spilles til marts.

Næste kamp er dog allerede søndag aften, hvor OB tager imod os i 16. runde i 3F Superligaen.

Kampfakta - Sydbank Pokalen
Kvartfinale (kamp 1) 10. februar 2021 i Ceres Park

AGF - B.93
3-1 (1-0)

1-0 39' Jon Thorsteinsson
2-0 49' Alex Gersbach
3-0 79' Gift Links
3-1 93' Daniel Stückler
MoM:Albert Grønbæk

AGF:
Kamil Grabara - Alex Gersbach, Bubacarr Sanneh, Jesper Juelsgård, Kevin Diks (45' Alexander Munksgaard) - Jon Thorsteinsson (50' Daniel Arzani), Albert Grønbæk, Patrick Olsen, Nicolai Poulsen (75' Benjamin Hvidt), Milan Jevtovic (75' Gift Links) - Patrick Mortensen (50' Ammitzbøll)

Koncernpartnere

+