Gjensidige kvindeliga

Gjensidige Kvindeligaen: Sejr i første test

AF: SHC - 21. april 2021

AGF Kvindefodbolds hold i Gjensidige Kvindeligaen spillede i dag årets første testkamp.

Mens herrernes sæsonstart står lige for døren, så er Gjensidige Kvindeliga-truppen hos AGF Kvindefodbold først lige gået i gang med testkampene i deres forberedelser, som de dog startede ud med i starten af januar. Men først nu er der træningskampe på programmet.

I dag - søndag - var det tid til den første og den stod hjemme på kunstgræsbanen ved Vejlby/Risskov Centret, hvor et andet Aarhus-hold - ASA var på besøg med deres 1. divisionshold, der jo for ikke så lang tid siden også spillede i ligaen.Og med en 4-0 sejr blev det en fin testkamp for holdet, der benyttede den første testkamp til at prøve nye systemer og positioner af. Således stillede holdet i første halvleg op i en art 4-4-1-1 i stedet for den mere vante 4-1-4-1, og også flere spillere blev afprøvet på nye positioner.

- Vi har været i gang i godt tre uger inden i dag og har arbejdet med nogen nye ting, vi gerne vil prøve af i testkampene. Og det må jeg sige gik rigtig godt i dag. Pigerne arbejdede fint med de ting, vi havde aftalt og i det hele taget var det også godt, at se hvor hårdt der blev arbejdet og kæmpet inde på banen. Vi skal altid vise en stærk vilje til at vinde, og det starter altså også i testkampene - og det så vi i dag, fortæller cheftræner Steen Petterson, der fik lejlighed til at se hele truppen i spil i dagens kamp.- Vi fik alle i spil - også nogen af vores ganske unge spillere fra U18 og de gjorde det rigtig godt - for eksempel så vi et mål fra Thea Rhode, der kun er 16 år. Og det var godt at se, at vi kunne få kampminutter til alle i truppen - det giver os nu noget godt at arbejde videre med. Vi fik rystet posen og kan nu begynde at spore os mere ind på det, vi skal ramme ved turneringsstart. Nu kommer der nogen hårdere modstandere i de kommende testkampe, og det kommer til at skærpe os. Men en fin start i dag og en god testkamp, lød det fra Steen Petterson.

De århusianske målscorere i dagens kamp var foruden Thea Rhode også Hannah Holgersen, Sofie Obel og Freja Storm.

Næste testkamp for Gjensidige Kvindeliga-holdet er lørdag den 6. februar i Hjørring mod Fortuna Hjørring.

Turneringen starter den 6. marts med en udekamp mod Brøndby IF, der blev udsat sidste år på grund af Corona.

Koncernpartnere

+